vestnik

(FOTO) Črno-beli znova šesti: Mura - Domžale 1 : 0

Vestnik.si, 10. 12. 2023
Aleš Cipot
Šport

V 19. krogu prve lige je za drugo zaporedno zmago domačih v Fazaneriji poskrbel Žan Trontelj. Mura se je tako vrnila na šesto mesto in Domžale potisnila na sedmo.

Mura: Raduha, Cottrell, Maruško kap., Tripi, Ščernjavič, Jovićević, Proleta, Trontelj, Brkić, Morris, Shabanhaxhaj. Trener: Vladimir Vermezović. 

Domžale: Tratnik, Mutavčić, Markuš kap., Topalović, Offenbacher, Krstovski, Perc, Pišek, Hempt, Šturm, Bobarić. Trener: Dušan Kosič.

Srečanje vodi Mihael Antić iz Kopra, ki je za prekmurska moštva v prvi in drugi ligi verjetno najbolj nezaželen sodnik, saj na tekmah, ki jih sodi, skoraj nikoli ne zmagajo. Bomo videli, če bo tokrat drugače. 

1: Začetek tekme. 

6: Še brez resnih priložnosti, toda težava nastaja v vse bolj gosti megli, ki grozi, da bo prekrila celo igrišče. 

7: Antić je že v svojem znanem elementu: za prvi prekršek, ki ga je Ščernjavič storil nehote, ker mu je spodrsnilo, mu je primorski sodnik že pokazal rumeni karton.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

12: Prvo razburjenje pred vrati Mure: po strelu Topalovića je žoga zadela Krstovskega, ki je ob tem, ko ga je Raduha podrl, uspel streljati, a mimo vrat, vendar morebiten gol ne bi veljal, saj je bil Krstovski v prepovedanem položaju. 

15: Velika priložnost za Domžale: Krstovski je bil v skoku višji od Maruška in je podal žogo do Perca, ki se je z lahkoto otresel Prolete in nato streljal, toda Raduha, ki je šel iz svojih vrat, je bil na pravem mestu. 

18: Še enkrat Antić: Offenbacher se je z vso silo zaletel v Shabanhaxhaja, ki je nekaj časa ležal poškodovan na tleh, sodnik pa ne samo, da Domžalčanu ni pokazal rumenega kartona, ampak ni niti dosodil prekrška v korist Mure. 

20: Po podaji Trontlja z desne strani je streljal Jovićević, vendar za malo mimo stičišča vratnice in prečnika.

33: Po kotu Domžal je v hiter protinapad stekel Shabanhaxhaj in skušal preigrati tri branilce. Pri prvem je padel, vendar Antić ni dosodil prekrška, zaradi česar so bentili na klopi Mure, res pa je, da ni bilo čisto jasno videti, če je sploh šlo za prekršek. 

35: Dvakrat blokirana poskusa Trontlja in Brkića.

36: GOOOL 1 : 0 Žan Trontelj! Po dolgi podaji Tripija iz sredine je po desni strani pobegnil Trontelj in z diagonalnim strelom po tleh skozi noge Tratnika poslal žogo v mrežo. Po kratkem ogledu posnetka je bil zadetek hitro potrjen. V zadnjih minutah je bila Mura res boljši tekmec. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

38: Rumeni karton Brkić. Tokrat upravičeno, Brkić je lahko še zadovoljen, da ni dobil rdečega kartona, saj je domžalskega nogometaša močno in ostro spotaknil od zadaj. 

43: Rumeni karton Mutavčić. 

44: Krstovski spet ni uspel premagati Raduhe in še enkrat več je bil v prepovedanem položaju. 

45: Minuta dodatka. 

45+1: Domnevni prekršek Maruška nad Krstovskim v nevarni coni in Antić je dosodil prosti strel, čeprav gledalci glasno ugovarjajo. Cottrell pa je na tleh zaradi poškodbe mišice. 

45+2: Offenbacher je nevarno streljal z levico iz prostega strela, a žogo poslal za malenkost čez vrata. Sreča za Muro.

45+3: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Obe moštvi skušata igrati v hitrem tempu, a sta doslej prišli do relativno malo zares velikih priložnosti. Domžalčani so začeli siloviteje, v nadaljevanju pa je bil Mura nevarnejša in to obdobje kronala z golom. V drugem delu je še vse odprto, domači pa bodo morali najverjetneje nadaljevati brez Cottrella. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

46: Začetek drugega polčasa. Pričakovana menjava pri Muri: Maroša namesto Cottrella. 

52: Po lepi podaji Maroše je po levi strani pobegnil Shabanhaxhaj, preigral prvega branilca in ob drugem padel v kazenskem prostoru in se nato jezil na Antića, ker ni dosodil najstrožje kazni, vendar vse skupaj ni bilo ravno prepričljivo. 

57: Odlična obramba Raduhe po podaji Šturma in strelu Krstovskega z leve strani.

58: Po kotu Domžal pa napaka Raduhe, ki je krenil v prazno, a je na njegovo srečo Krstovski z glavo streljal prek vrat. 

59: Blokirana poskusa Jovićevića in Brkića. Jovićeviću je lepo asistiral Maroša. 

63: Dvojna menjava pri Domžalah: Biggs in Đapo namesto Perca in Bobarića. 

67: Iznenaden poskus Brkića z levico, vendar naravnost v Tratnika.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

68: Kakšna priložnost za Domžale! Pišek je prodrl po desni strani v kazenski prostor in podal mimo Raduhe do Krstovskega, ta pa iz bližine ni uspel spraviti žoge v nebranjeno mrežo. Velika sreča za Muro.

70: Menjavi na obeh straneh: Turudija namesto Jovićevića in Tolić namesto Topalovića. 

73: Rumeni karton Tripi. 

75: Še ena menjava pri Muri: Kurtovič namesto Brkića. 

78: Rumeni karton Markuš.

78: Po prostem strelu Trontlja je žoga padla na glavo Morrisu, ki tega ni pričakoval, zato jo je poslal mimo gola. 

82: Antić je sedaj pokazal rumena kartona Vermezoviću in Šariću na klopi Mure, ki sta ugovarjala določeni sodniški odločitvi. 

85: Kakšna priložnost zdaj za Muro! Po napaki v obrambi Domžal je žogo prestregel Maroša, povlekel proti vratom in nato nesebično podal do Shabanhaxhaja, ki je skušal z lobom premagati Tratnika, a je poslal žogo prek vrat. Morda bi bilo bolje, če bi Maroša sam krenil proti vratom in streljal. 

86: Precej je sedaj tvegal Raduha, ki je poletel iz svojih vrat na glavo Krstovskemu in ga podrl na tla, ob tem pa tudi sam grdo pristal. Lahko je zadovoljen, da Antić ni pokazal na belo piko. 

89: Rumeni karton Turudija. 

90: Štiri minute dodatka. 

92: Menjava pri Domžalah: Kolobarić namesto Mutavčića.

92: Nevaren strel Domžal je končal v bloku.

93: Menjava tudi pri Muri: Dobrovoljc namesto Shabanhaxhaja. 

93: Kakšna priložnost za Muro! Domžalčani so izvajali kot za kotom in vse sile poslali v napad, v katerem je bil tudi Tratnik. Žoga pa je nato prišla do Maroše, ki je skušal preigravati, namesto da bi poslal žogo proti praznim vratom, in jo je izgubil, kar je zelo razjezilo Vermezovića. 

95: Silovit pritisk gostov in veliko razburjanja je prekinil Antić z zaključnim žvižgom. Konec tekme: 1 : 0. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Pa smo doživeli tudi to. Na tekmi, ki jo je sodil Antić, je prekmursko moštvo vendarle zmagalo. Gre pa priznati primorskemu sodniku, da je v drugem polčasu sodil precej bolje kot v prvem. Doživeli pa smo tudi dve zaporedni zmagi Mure v Fazaneriji in treba je reči, da je tokrat pokazala boljšo, predvsem pa bolj bojevito in strastno igro kot na prejšnjem srečanju z Rogaško, kjer je imela cel drugi polčas prednost igralca več. Nasprotnik je bil zdaj kakovostnejši in bi lahko zlahka izenačil, če bi Krstovski izkoristil eno od svojih priložnosti. Vendar pa je ni, Mura pa svojo je, čeprav bi morala ob napakah v obrambi Domžalčanov doseči še kakšen zadetek. Tudi Raduha, ki je zamenjal poškodovanega Mihelaka, je svoje delo opravil zelo dobro, čeprav ne brezhibno, a na njegovo srečo ni nobena od žog pristala v njegovi mreži. Kakorkoli že, dve zaporedni zmagi sta prava popotnica pred gostovanjem Mure pri vodilnem Celju (naslednjo nedeljo ob 15. uri), moštvu, s katerim so črno-beli v medsebojnih dvobojih v zadnjem času utrpeli same poraze.  

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

19.-krog plt mura---domžale