vestnik

Evrogol Vilčnikove priskrbel minimalno zmago: Mura Nona - Olimpija 1 : 0

Vestnik.si, 16. 9. 2023
Arhiv kluba
Noelle Vilčnik je bila strelka zmagovitega zadetka v 71. minuti.
Šport

Uvodna tekma 6. kroga slovenske ženske nogometne lige je bila že takoj edini pravi derbi v tem tekmovanju. Mura Nona je v Fazaneriji gostila svojo največjo tekmico Olimpijo. "Zmajčice" so vodile na lestvici s tremi točkami prednosti pred Muro, ki je bila v prejšnjem krogu prosta. Sobočanke bi se z zmago spet povzpele na prvo mesto. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

ŽNK Mura Nona: Kocijan, E. Kos, Kolbl kap., L. Kos, Josilene, Gornela, Dolinar, Rozmarič, Thalita, Malakhova, Testen. Trener: Bojan Jančar.

ŽNK Olimpija Ljubljana: Nemet, Dimitrijević, Osojnik, Madon, Vindišar, Duronjić, Križaj, Šenk, Bratuša, Makovec, Milović kap. Trener: Zlatko Gabor.

Srečanje vodi Niko Mihelič s Ptuja. 

1: Začetek tekme. 

10: Še brez nevarnih priložnosti. Obe ekipi sta že izvedli kot, po katerem pa se ni izcimilo kaj posebnega. 

15: Prva večja razburjenja. Dolinarjeva je iz prostega strela merila proti vratom, Nemetova je odbila žogo in omogočila hiter protinapad Olimpije, po katerem je do strela z desne strani prišla Makovčeva, a jo je v zadnjem hipu blokirala Gornelova in odbila okroglo usnje v kot. Po njegovi izvedbi je z glavo nevarno iz bližine streljala Vindišarjeva, vendar je Kocijanova z dobro obrambo izbila žogo v še en kot, po katerem pa se ni zgodilo več ničesar nevarnega.

18: V protinapadu je sedaj gostjam pobegnila Josilene in imela izjemno priložnost, vendar je njen strel po tleh z nogo odbila Nemetova. 

30: Po kotu Dolinarjeve z desne strani je z glavo poskusila Thalita, a merila precej mimo vrat.

34: Strel Šenkove mimo vrat. 

35: Po levi strani je prodrla Kolblova in streljala, Nemetova pa je odbila žogo v kot. 

38: Tudi strel Testenove je nenatančen. 

40: Nevarnost za vrata Mure: po prekršku, ki ga je storila Thalita, je iz prostega strela dobro merila Milovićeva, a je Kocijanova v dveh poskusih ukrotila žogo. 

44: Strel Kolblove z leve strani, žoga pa končuje v zunanjem delu mreže. Pred strelom ji je malce spodrsnilo, drugače bi ta žoga šla bolj proti notranjosti vrat.

45: Sedaj je Josilene po diagonalnem strelu z leve že premagala Nemetovo, a je žogo v zadnjem hipu pred gol črto izbila Križajeva.

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0. 

Prvi del derbija povsem enakovrednih ekip je imel različna obdobja. Več deset minut se ni dogajalo ničesar posebnega, saj so igralke imele preveč netočnih podaj in strelov, od 15. do 18. minute in od 40. minute do sodnikovega dodatka pa se je nanizalo nekaj lepih priložnosti. Večje je imela Mura Nona preko Josilene, vendar se mreža ni zatresla. V drugem polčasu lahko o zmagovalcu odloči samo ena večja napaka. 

znk, mura, olimpija
Loris Cipot/Fotolens.si
ŽNK Mura Nona : ŽNK Olimpija.

46: Začetek drugega polčasa. 

51: Josilene strelja iz obrata z desnico, žogo, ki bi tako ali tako šla mimo vrat, pa je v kot izbila Nemetova. Po kotu je zanesljivo ujela okroglo usnje. 

53: Menjava pri Olimpiji: Kraljeva namesto Osojnikove. 

58: Po kotu Mure je v veliki gneči iz bližine s škarjicami poskušala Thalita, žoga pa je pristala med telesom in komolcem Dimitrijevićeve, zato zahteve domačih po enajstmetrovki niso bile upravičene. 

68: Menjava pri Muri: Vilčnikova namesto L. Kos. Pred tem rumeni karton za trenerja Jančarja, ki je glasno ugovarjal pri sodniku, ker ta ni podelil rumenega kartona eni od gostij, ki je potisnila Thalito v E. Kos, tako da sta obe padli na tla. 

70: Velika priložnost za Milovićevo, vendar je žoga po njenem diagonalnem strelu z leve strani švignila za malenkost mimo vrat.

71: GOOOL 1 : 0 Noelle Vilčnik! Takoj kazen Olimpiji za zapravljeno priložnost. Mura je bila v napadu preko desne strani, Duronjićeva je odbila žogo, ki si jo je na robu kazenskega prostora za kratko nastavila Vilčnikova in jo z močnim strelom z desnico poslala neubranljivo v levi zgornji kot vrat Nemetove. Pravi evrogol in prvi prejeti zadetek Olimpije v tem prvenstvu. Menjava trenerja Jančarja se je še kako izplačala. 

74: Žoga po prostem strelu Makovčeve pristaja v naročju Kocijanove. 

84: Menjava pri Olimpiji: Balažičeva namesto Šenkove.

87: Menjava pri Muri: Adamova namesto Josilene. 

88: Rumeni karton Rozmarič. 

90: Menjava pri Olimpiji: Kartuševa namesto Madonove. 

90: Štiri minute dodatka.

91: Milovićeva iz prostega strela meri precej preko vrat. 

93: Menjava pri Muri: Rakovčeva namesto Dolinarjeve. 

94: Konec tekme. 1 : 0.

Tako kot smo napovedali, je samo eno večje pomanjkanje zbranosti odločilo zmagovalca tega derbija. V 71. minuti je Duronjićeva neuspešno dvakrat poskušala odbiti žogo, kar je izkoristila Vilčnikova in dosegla prekrasen gol. Lahko bi bilo tudi obratno, če bi Milovićeva samo minuto prej zadela iz lepe priložnosti. Vendar pa ni in tako so Pomurke sedaj v idealnem položaju. Spet so na prvem mestu, čeprav imata - zanimivo - ekipi povsem enako razmerje v razliki v zadetkih (44 : 1), so pa seveda Sobočanke boljše v medsebojnem obračunu. Olimpija bo v 7. krogu prosta, Mura Nona pa bo gostovala v Cerkljah in si bo prav gotovo nabrala tri točke prednosti pred "zmajčicami". 

sžnl 6.-krog žnk-mura-nona žnk-olimpija