vestnik

Igralke ŽNK Mura Nona so pokalne prvakinje!

Vestnik.si, 6. 5. 2023
M24.si
ŽNK Mura Nona je osvojil pokal Pivovarne Union.
Šport

Na stadionu Z 'dežele v Celju sta se v finalu ženskega pokala merila ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana, najboljši slovenski ekipi. Aktualna pokalna prvakinja je bila Olimpija, a so ji zdaj Sobočanke prevzele krono. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

ŽNK Mura Nona: Kocijan, Rozmarič, Silva Bomfim, E. Kos, Korošec, Kolbl kap., L. Kos, Klopčič, Dolinar, De Jesus Matos, Eferl. Trener: Robert Berendijaš. 

mura, radomlje, znk
Loris Cipot
ŽNK Mura Nona.

ŽNK Olimpija Ljubljana: Petrović, Dimitrijević, Kralj, Vindišar, Bratuša, Balažic, Rogan, Georgiou, Makovec, Križaj, Milović kap. Trener: Zlatko Gabor.

Srečanje vodi Mateo Tozan iz Škofij. ŽNK Mura Nona spremlja tudi navijaška skupina Black Gringos.

zenski pokal finale 2023 mura - olimpija
m24.si

1: Začetek tekme. 

3: Po dobri podaji Makovčeve po tleh v priložnosti Milovićeva, a je pred strelom izvrstno posredovala Silva Bomfim in izbila žogo v kot. 

zenski pokal finale 2023 mura - olimpija
m24.si

7: Po odlični podaji Koroščeve strelja po tleh De Jesus Matos, ki je že premagala vratarko Petrovićevo, a je žoga šla za nekaj centimetrov preveč na levo, kjer jo je še ujela Eferlova in podala pred vrata, kamor pa se je pred Kolblovo vrnila Petrovićeva in se vrgla na žogo. 

16: Velika priložnost za Olimpijo: po kotu Roganove je nevarno z glavo streljala Georgiou, vratarka Kocijanova pa se je izkazala z izjemno obrambo in odbila žogo v kot. 

zenski pokal finale 2023 mura - olimpija
m24.si

23: Odmor za osvežitev. 

28: Odličen strel Georgioujeve s kakih 30 metrov, vendar je spet izvrstno posredovala Kocijanova, ki je izbila žogo izpod prečnika v kot. 

39: Rumeni karton Georgiou.

44: Velika priložnost za Muro po hitrem protinapadu Koroščeve, ki je prodrla, preigrala branilko in podala na desno do Kolblove, ta je vrnila z ostro podajo pred desno vratnico, kjer je bila za malenkost prekratka Koroščeva.

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

Olimpija nekoliko bolj nevarna in z večjo posestjo žoge, Mura pa je imela svoji priložnosti iz dveh protinapadov in na njeno srečo v vratih zelo razpoloženo Ivo Kocijan. 

zenski pokal finale 2023 mura - olimpija
m24.si

46: Začetek drugega polčasa. 

50: Po odvzeti žogi in podaji Makovčeve strel Milovićeve mimo vrat. 

54: GOOOL 1 : 0 Josilene De Jesus Matos! Po izvrstni globinski podaji Dolinarjeve je obrambi Olimpije pobegnila De Jesus Matos in preko vratarke Petrovićeve mirno poslala žogo v mrežo. 

zenski pokal finale 2023 mura - olimpija
m24.si

57: Menjava pri Olimpiji: Dolenšek namesto Kraljeve. 

63: Menjava pri Muri: Šoštarič Karič namesto Klopčičeve. 

66: Še ena menjava pri Muri: Rakovec namesto Eferlove. 

72: Menjava pri Olimpiji: Erman namesto Balažic. 

zenski pokal finale 2023 mura - olimpija
m24.si

77: Sedaj se je nad stadionom v Celju vsul močan naliv. 

78: Rumeni karton Dolinar. 

81: Dvojna menjava pri Muri: Horvatova in Vasovićeva namesto De Jesus Matos in Dolinarjeve.

84: GOOOOL 2 : 0 Kaja Korošec! Koroščeva je odvzela žogo igralki Olimpiji in potegnila v protinapad ter izvedla fenomenalno dvojno podajo s Kolblovo in na koncu rutinirano z diagonalnim strelom po tleh poslala žogo mimo Petrovićeve v mrežo. 

86: Rumeni karton Rogan. Prekinitev tekme zaradi toče. 

90: Devet minut dodatka.

92: Še vedno v nalivu menjava pri Olimpiji: Kumalić namesto Bratuševe.

93: GOL 2 : 1 Manja Rogan! Pomurka v dresu Olimpije zadeva tik ob vratnici iz prostega strela.

95: GOOOOOL  Živa Rakovec! Odlična in hitra akcija Mure, po kateri je po desni strani v kazenski prostor prodrla Kolblova, podala do Vasovićeve, ki je streljala s peto, sprva je Petrovićeva odbila žogo do Koroščeve, ki pa jo je lepo nastavila na levi strani prosti Rakovčevi, ta pa jo je zabila v mrežo.

97: Rumeni karton L. Kos.

101: Rumeni karton Šoštarič Karič.

102: Konec tekme. 3 : 1.

pokal-pivovarna-union, nzs
Nogometna zveza Slovenije
Pokal Pivovarna union

Mnogo boljši drugi polčas Sobočank, ki zasluženo slavijo po treh hitrih in učinkovitih akcijah. Že desetič so nogometašinje iz Pomurja pokalne prvakinje! 

žnkmuranona
Facebook ŽNK Mura Nona
ŽNK Mura Nona je osvojil pokal Pivovarne Union.

Sedaj imajo po dveh letih spet priložnost, da osvojijo dvojno krono. Klub je dobil tudi lepo denarno injekcijo, saj so zmagovalke pokala prejele 20 tisoč evrov nagrade. 

ženski-pokal finale celje žnk-mura-nona olimpija