vestnik

Koga v prvi ligi lahko sploh premagajo črno-beli? Mura - Bravo 1 : 2

Vestnik.si, 13. 3. 2024
Aleš Cipot
Mura : Bravo
Šport

V 26. krogu prve lige sta se v Fazaneriji pomerila Mura in Bravo. Njun položaj na lestvici je bil tokrat nekoliko drugačen, kot smo ga bili navajeni v minulih sezonah. Bravo je bil četrti z 38 točkami, Mura pa šele šesta s 27 točkami. Zato je bilo zmagovalca dvoboja težko predvideti. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Raduha, Pucko, Sadriu, Antolin, Tripi, Maroša kap., Proleta, Kurtović, Trontelj, Nuhanović, Čakš. Trener: Anton Žlogar. 

Bravo Kostel: Orbanić, Španring, Gorenc, Kavčič, Jakšić, Štravs, Trdin kap., Gidado, Stanković, Ivanšek, Poplatnik. Trener: Aleš Arnol.

Srečanje vodi Damjan Novarlić iz Maribora. 

1: Začetek tekme. 

3: Mura je prestregla žogo na sredini igrišča, si priborila kot, po katerem je skušal streljati Proleta, a ni dobro zadel žoge in ta je odplavala precej mimo vrat. 

9: Po predložku Trontlja je s strelom z leve strani poskušal Pucko, a je bil ta blokiran. 

16: Nevaren strel Gidada je z glavo odbil Tripi. 

27: Po predložku Kavčiča je zadišalo po nevarnosti pred Raduho, vendar je žogo v kot izbil Tripi.

mura, bravo
Aleš Cipot
Mura : Bravo

29: GOL 0 : 1 Gašper Trdin! Trdin in Gidado sta s krasno dvojno podajo v kazenskem prostoru izigrala celotno obrambo Mure, kapetan Brava pa je mirno z diagonalnim strelom premagal Raduho. To je bil prvi pravi strel v okvir vrat na tej tekmi. 

35: Iz težkega položaja je po predložku z leve strani poskušal Stanković, a meril mimo vrat. 

42: Po predložku Jakšića z desne strani je Poplatnik povsem neoviran ob Proleti in Tripiju nevarno streljal z glavo, vendar je Raduha v padcu ujel žogo. 

44: Jakšić iz razdalje pošilja žogo prek vrat. 

45: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

mura, bravo
Aleš Cipot
Mura : Bravo

Iluzije Mure, da je v dobri formi po predstavi z Olimpijo, so se vsaj v tem prvem delu povsem razblinile. Črno-beli niso sprožili niti enega pravega strela proti vratom nasprotnika, Bravo pa za zdaj v slabi tekmi z zelo malo priložnostmi ima to, po kar je prišel. Pravzaprav je zadetek gostov edino, kar velja omeniti v tem prvem polčasu. 

mura, bravo
Aleš Cipot
Mura : Bravo

46: Začetek drugega polčasa. Dvojna menjava pri Muri: Lamy in Kyziridis namesto Maroše in Pucka. 

47: Bravo je zdaj le dvajset centimetrov ločilo od drugega zadetka. Po podaji Ivanška z desne strani je proti vratom pobegnil Stanković in želel podati na levo proti Poplatniku, a je žogo zadel tako, da je ta odšla mimo Raduhe tik ob desni vratnici v golavt. 

mura, bravo
Aleš Cipot
Mura : Bravo

63: GOOOL 1 : 1 Sandi Nuhanović! Edina dobra stvar, ki jo je doslej na tekmi storila Mura. Kurtović je poslal predložek z leve strani, branilec Brava je žogo odbil do Nuhanovića, ki je sprožil z volejem z 20 metrov in žogo mimo Orbanića s pomočjo vratnice poslal v mrežo. 

64: Dvojna menjava pri Muri: Kasalo in Cottrell namesto Čakša in Antolina.  

66: Rumeni karton Cottrell. 

68: Po nevarni akciji Mure je z desnico z 18 metrov poskusil Kasalo, vendar meril naravnost v Orbanića. 

69: Sodnik je zdaj dosodil enajstmetrovko za Bravo! Po lepi asistenci Gidada je Sadriuju pobegnil Poplatnik, iz svojih vrat je stekel Raduha in se podrsal po tleh, Poplatnik pa se je sodeč po posnetku sam vrgel preko soboškega vratarja in prevaral Novarlića. Tudi po pregledu z VAR-om enajstmetrovka velja. Kako nihče od sodnikov ne vidi popolnega simuliranja Poplatnika, ki je to zdaj storil že drugič v dvobojih teh dveh nasprotnikov v Fazaneriji?

71: GOL 1 : 2 Matej Poplatnik, 11 m! Igralec, ki je odigral prekršek, je sam zanesljivo izvedel kazenski strel. Mura je bila zdaj grobo oškodovana. 

mura, bravo
Aleš Cipot
Mura : Bravo

72: Mura je bila zelo blizu izenačenju. Po predložku Trontlja z desne strani je najvišje skočil Proleta in po strelu z glavo zadel stičišče prečnika in vratnice.

72: Rumeni karton Kyziridis. 

72: Menjava pri Bravu: Pečar namesto Gidada. 

75: Menjava pri Muri: Jovićević namesto Tripija. 

82: Kakšna priložnost za Bravo! Po izgubljeni žogi Mure se je tokrat z odlično dolgo asistenco po tleh izkazal Poplatnik in samega v napad poslal Ivanška, Raduha pa je šel toliko iz vrat, da ga je Ivanšek zadel v glavo, od katere se je žoga odbila v kot. 

84: Menjava pri Bravu: Kerin namesto Stankovića. 

87: Spet ogromna priložnost za Bravo! Cottrell je pred svojim kazenskim prostorom naredil veliko napako in izgubil žogo, Pečar jo je podal pred vrata, kjer je Poplatnik zadel vratnico. Okroglo usnje se je odbilo do Kerina, ta pa ga je poslal za malo mimo vrat. 

88: Strel Cottrella brani Orbanić.

90: Razburjenje na tribunah, saj je žoga zadela Španringa v roko, vendar pa jo je imel ob telesu, zato ni enajstmetrovke.

90: Pet minut dodatka. 

92: Rumeni karton Štravs. 

94: Menjava pri Bravu: Gurlica namesto Poplatnika.

95: Bravo ni izkoristil mat položaja: najprej je Gurlica streljal v Raduho, ki je zapustil vrata, Pečar pa je žogo poslal proti mreži, a jo je z gol črte z nogo odbil Cottrell.

96: Pečar je z levico zatresel prečnik, odbito žogo pa je Gurlica poslal v Raduho.

97: Konec tekme. 1 : 2. 

mura, bravo
Aleš Cipot
Mura : Bravo

V dosti bolj razburljivem drugem polčasu je Mura stopila na plin, a šele v 63. minuti prišla do izenačenja, nato pa bila v 69. minuti oškodovana po dosojeni enajstmetrovki, ki je sploh ne bi smelo biti. A glede na zelo slabo predstavo črno-belih v prvem polčasu in na veliko več nevarnih priložnosti gostov v drugem delu si je Bravo bolj zaslužil tri točke kot pa Mura, ki je enkrat stresla okvir vrat, Šiškarji pa kar dvakrat. 

mura, bravo
Aleš Cipot
Mura : Bravo

plt mura bravo 26.-krog