vestnik

Katastrofalen drugi polčas črno-belih v Stožicah: Olimpija - Mura 4 : 0

Vestnik.si, 1. 9. 2024
Loris Cipot/fotolens.si
Olimpija : Mura
Šport

V 7. krogu prve lige sta se v Stožicah pomerila Olimpija in Mura. Glede na položaja na lestvici bi tekmo lahko označili kot derbi, vendar je bilo jasno, da so zmaji na domači zelenici favoriti, še posebej po bleščeči predstavi v Evropi na dvoboju z Rijeko. In to vlogo so predvsem v drugem delu tudi potrdili. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Olimpija Ljubljana: Vidovšek, Jorge Silva, Ratnik kap., Ristić, Sualehe, Agba, Doffo, Thalisson, Raul Florucz, Brest, Pedro Lucas. Trener: Victor Sanchez. 

Mura: Raduha, Proleta, Cipot, Sadriu, Pucko, Maruško kap., Kurtović, Nuhanović, Ščernjavič, Vizinger, Maroša. Trener: Anton Žlogar. 

Srečanje sodi Mihael Antič iz Kopra, kar je slab podatek za črno-bele, ker je ta v preteklosti že večkrat s svojimi odločitvami zagrenil njihove tekme in jih spravil ob točke. Upajmo, da tokrat ne bo tako, in da naj vzdušje na obračunu ostane praznično, saj Black Gringosi danes slavijo 33 let obstoja, na tribunah pa naj bi bil tudi poslovni partner NŠ Mura Georg Juncaj. 

1: Začetek tekme. 

6: Po dolgi podaji Doffa je do strela z leve strani prišel Raul Florucz, toda Raduha je bil na pravem mestu. 

11: Spet strel Raula Florucza, tokrat z druge strani, Raduha pa je še enkrat ukrotil žogo. 

16: Po predložku Jorga Silve je do strela z glavo neoviran prišel Ristić, a je poslal žogo v tla, od koder se je odbila prek vrat. 

20: Strel Agbe, precej mimo vrat. 

21: Po izgubljeni žogi Pucka je Raul Florucz želel dati predložek povsem z desne strani, a se je žoga od rok Raduhe odbila v vratnico in od tod nazaj v polje. 

23: Tokrat je poskušal Sualehe, a tudi on meril mimo vrat. 

olimpija, mura
Loris Cipot/fotolens.si
Olimpija : Mura

31: Rumeni karton Raul Florucz, zaradi ugovarjanja sodniku. 

34: Po kotu Jorga Silve z desne strani je z glavo streljal Pedro Lucas, vendar je Raduha zanesljivo ulovil žogo. 

37: Hitra akcija Olimpije, po kateri bi Raul Florucz streljal precej mimo vrat, a se je žoga nevarno odbila od Kurtovića za malo prek vrat. 

44: Rumeni karton Kurtović, zaradi akumuliranega števila prekrškov, čeprav ta zadnji sploh ni bil nič posebnega. Kurtović bo tako manjkal na naslednji tekmi, rumeni karton pa je na klopi zaradi ugovarjanja prejel tudi trener vratarjev Aleš Luk. 

45: Najlepša priložnost na srečanju: po podaji Sualeheja je po tleh streljal Pedro Lucas, vsi pri Muri, tudi Raduha, so samo obstali, žoga pa je na njihovo srečo odbrzela za malenkost mimo vrat.

45: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

Pričakovana predstava v prvem delu: Olimpija skuša napadati in streljati, Mura pa se je odločila za organizirano in zelo čvrsto branjenje z upanjem na kakšno priložnost iz prekinitve. Dve je dobila, vendar pa ju zelo slabo izkoristila. Za zdaj v obrambi deluje zbrano, vprašanje pa je, če bo lahko s takšnim stilom zdržala vse do konca tekme. V napadu je doslej še brez strela. 

olimpija, mura
Loris Cipot/fotolens.si
Olimpija : Mura

46: Začetek drugega polčasa. 

49: Rumeni karton Maroša, zaradi spotikanja Doffa. 

50: Po predložku Sualeheja z leve strani z glavo poskuša Thalisson, a precej slabo in prek vrat. 

52: GOL 1 : 0 Raul Florucz! Uresničilo se je tisto, na kar smo opozarjali. Ne moreš se proti Olimpiji samo braniti vseh 90 minut in upati, da boš dobil točko. Sedaj so črno-beli dobili zaušnico v dveh potezah. Po dolgi podaji Ristića iz obrambe je Pucku pobegnil Raul Florucz in nato z lobom iz bližine premagal Raduho. 

54: Mura je skušala hitro odgovoriti, a je bil strel Vizingerja blokiran. 

56: Spet je nevarno streljal Raul Florucz, Raduha pa je z roko izbil žogo v kot. 

57: Po kotu z leve strani je z glavo sprožil Pedro Lucas, Raduha pa se je še enkrat izkazal z obrambo. 

62: Dvojna menjava pri Muri: Strajnar in Spiridonović namesto Ščernjaviča in Maroše. 

64: Prvi strel Mure proti vratom: Spiridonović je močno sprožil z razdalje, žoga pa je končala v naročju Vidovška.

65: Dvojna menjava pri Olimpiji: Diogo Pinto in Kojić namesto Thalissona in Bresta. 

69: Rumeni karton Sadriu, zaradi tega, ker je s prekrškom zaustavil protinapad Kojića.

72: Rumeni karton Vidovšek, zaradi zavlačevanja.

73: Raul Florucz je spet pospravil žogo v mrežo preko Raduhe, a se je že vnaprej videlo, da je bil v prepovedanem položaju.

74: Menjava pri Muri: Jovićević namesto Kurtovića. 

75: Spiridonović se je sprehodil skozi obrambo Olimpije, a je njegov strel blokiral Jorge Silva, nato pa je v nadaljevanju akcije Maruško streljal prek vrat. 

76: Menjava pri Olimpiji: Durdov namesto Sualeheja. 

79: GOL 2 : 0 Diogo Pinto! Še en poceni zadetek, ki so ga prejeli črno-beli. Raul Florucz je na desni strani mirno prišel do asistence mimo štirih igralcev Mure, Diogo Pinto pa je iz bližine pospravil žogo v mrežo. 

83: GOL 3 : 0 Diogo Pinto! Mura trenutno v tem obdobju enostavno ne more parirati Olimpiji. Po predložku Jorga Silve z desne strani je žogo z glavo odbil Sadriu, vendar točno na noge Diogu Pintu, ki je s pravo "bombo" zabil žogo v desni zgornji kot  vrat Raduhe.   

85: Menjave: Boultam namesto Raula Florucza ter Turudija in Kurež namesto Nuhanovića in Vizingerja. 

87: GOL 4 : 0 Dino Kojić! Po še enem predložku Jorga Silve je do strela povsem z leve strani prišel Kojić, Raduha pa je slabo posredoval in si z levo nogo pospravil žogo v svojo mrežo. Potop Mure. 

90: Samo dve minuti dodatka. 

93: Konec tekme. 4 : 0. 

olimpija, mura
Loris Cipot/fotolens.si
Olimpija : Mura

Več kot zaslužena zmaga Olimpije. Vsaj na tej tekmi je bila za najmanj en kakovostni razred boljša od Mure, ki je v drugem delu povsem razpadla. Sedaj sledi premor v prvenstvu, nato pa bodo Sobočani gostili Primorje. 

plt 7.-krog olimpija mura stožice