vestnik

Evrogola Koutra in Kalnokija-Kisa ter poraz Lendavčanov: Celje - Nafta 3 : 1

Vestnik.si, 15. 9. 2024
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.
Šport

V 8. krogu prve lige sta se pomerila Celje in Nafta, kluba, ki sta bila na sedmem in osmem mestu lestvice. Če bi Lendavčani uspeli presenetiti Celjane, bi jih na lestvici preskočili in se na šestem mestu pridružili Primorju, vendar pa je bil razplet malce drugačen. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Celje: Štubljar, Zec, Nemanič, Vuklišević, Nieto, Kouter kap., Sešlar, Bobičanec, Kvesić, Matko, Brnić. Trener: Alberto Riera. 

albert riera af
alesfevzer.com
Celje : Nafta.

Nafta 1903: Mauricio, Pirtovšek, Tojčić, Dragoner, Marinič, Hrka, Georgievski, Lesjak kap., Csoka, Kljun, Klausz. Trener: Jozsef Bozsik. 

plt, 8
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.

Srečanje sodi Alen Bubek iz Nove Gorice.

1: Začetek tekme. 

4: Velika priložnost za Celje: Bobičanec je poslal predložek z desne strani, Brnić si je pred vrati spretno zaustavil žogo, jo prepustil Kvesiću na levi strani, ta je močno streljal z desnico, okroglo usnje pa je oplazilo prečnik in končalo nad vrati. 

16: Prvi strel Nafte: po predložku Pirtovška z desne strani je Štubljar žogo odbil le do Georgievskega, ki je sprožil z razdalje, a meril precej prek vrat. 

19: Po prostem strelu Kljuna je z zatiljem glave streljal Klausz, žoga pa je končala na mreži nad prečnikom. 

22: Po podaji Kvesića z leve strani je obrat Matka pred golom zaustavil Dragoner, žogo pa je nato s skokom ulovil Mauricio. 

27: Rumeni karton Marinič. 

plt, 8
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.

31: Strel Mariniča z razdalje prek vrat. Že prej bi lahko Klausz bolje izkoristil protinapad, a je s preigravanjem predolgo držal žogo. 

34: Odlična asistenca Sešlarja do Kvesića, ki je pobegnil obrambi in poskušal s plasiranim strelom, vendar je zgrešil vrata, pred katerimi se je Matko jezil na svojega soigralca, ker mu ni podal žoge. 

plt, 8
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.

44: GOL 1 : 0 Nino Kouter! Evrogol kapetana Celja. Matko mu je nastavil žogo, Kouter pa je s kakšnih 22 metrov z "bombo" z zunanjim delom stopala zabil žogo v levi zgornji kot vrat. Eden najlepših zadetkov v dosedanjem delu prvenstva. 

plt, 8
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.

45: Konec prvega polčasa. 1 : 0. 

Po pričakovanju so imeli Celjani veliko posest žoge in premoč v napadu, kjer pa pretirano veliko nevarnih strelov niso imeli. Na drugi strani so Lendavčani v protinapadu dvakrat nevarno zapretili in zdelo se je, da bodo brez večjih težav šli na odmor z izidom 0 : 0. Potem pa se je v 44. minuti pojavil Kouter in s prekrasnim zadetkom z razdalje opravil tisto, kar ni uspelo njegovim napadalcem. Nafta bo zato v drugem delu morala zaigrati bolj odprto in agresivno.   

celjenafta
Arhiv kluba
Celje : Nafta.

46: Začetek drugega polčasa. 

49: Najlepša priložnost za Nafto: po prostem strelu Kljuna z leve strani se je pred vrati Štubljara znašlo več igralcev lendavske ekipe, strel Pirtovška pa je zaustavil celjski vratar. 

plt, 8
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.

49: GOL 2 : 0 Svit Sešlar! Na drugi strani je mladi slovenski reprezentant pokazal Lendavčanom, kako se stvari streže. Po podaji Nieta z desne strani je preigral kar tri igralce Nafte in nato z desne strani poslal žogo pod prečnik. 

54: Rumeni karton Lesjak. 

59: Trojna menjava pri Nafti: Kadrić, Brkić in Kalnoki-Kis namesto Csoke, Klausza in Kljuna. 

62: Sijajna priložnost za Nafto: po podaji Mariniča z leve strani je nevarno z glavo streljal Kadrić, z izvrstno obrambo pa se je izkazal Štubljar. 

plt, 8
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.

66: Sešlar je bil blizu svojemu drugemu zadetku, ko je po hitrem protinapadu dobil podajo Nieta in streljal, a je pred vrati zadel Hrko, od katerega se je žoga odbila v kot. 

69: Trojna menjava tudi pri Celju: Svetlin, Kucys in Iosifov namesto Brnića, Kvesića in Matka. 

72: Rumeni karton Zec. 

76: Menjava pri Nafti: Szalay namesto Georgievskega. 

80: Po napaki Bobičanca in podaji Mariniča z leve strani je v zadnjem hipu pred Kadrićem posredoval Vuklišević. 

1726419601-ales3249-1726419536408
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.

81: GOOOL 2 : 1 Zsombor Kalnoki-Kis! Še en evrogol, tokrat v celjski mreži. Po samostojnem preigravanju je Kalnoki-Kis sprožil z levico s 25 metrov in zadel desni zgornji kot celjskih vrat. Prava redkost: na eni tekmi slovenske lige sta padla kar dva izjemna zadetka z razdalje, ki sta morda najlepša v prvenstvu. 

82: Dvojna menjava pri Celju: Pišek in Lhernault namesto Bobičanca in Sešlarja.  

82: Vuklišević strelja mimo vrat. 

85: Rumeni karton Szalay. 

87: Silovit strel Piška, toda prek vrat. 

89: Lendavčani pred Kucysom dolgo niso uspeli izbiti žoge, na koncu pa je Lhernault streljal prek vrat. 

90: Tri minute dodatka. 

91: GOL 3 : 1 David Zec! Po predložku Lhernaulta z desne strani je žogo z glavo nehote podaljšal Dragoner, pred vrati pa jo je prav tako z glavo v mrežo pospravil Zec.  

93: Strel Nieta mimo vrat.

94: Konec tekme. 3 : 1. 

plt, 8
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.

Lendavčani niso uspeli presenetiti Celjanov, čeprav so jim bili kar dostojen nasprotnik. Po znižanju izida je bilo pričakovati, da bodo krenili z vsemi silami po izenačenje, a so bili ravno nasprotno nogometaši Celja tisti, ki so iskali še en zadetek in ga tudi dosegli. Značilnost tekme pa bosta ostala evrogola Koutra in Kalnokija-Kisa ter podatek, da je Nafta prvič doslej dosegla zadetek tudi v gosteh. Ekipa Jozsefa Bozsika tako s 6 točkami ostaja na 6. mestu, v naslednjem krogu pa bo gostila Maribor. 

plt, 8
Aleš Fevžer
Celje : Nafta.

plt 8.-krog celje nafta-1903