vestnik

(FOTO) S presenečenjem ni bilo nič: Bravo - Nafta 2 : 0

Vestnik.si, 26. 8. 2024
Martin Metelko.
Bravo : Nafta.
Šport

Na zadnji tekmi 6. kroga prve lige sta se v Stožicah pomerila Bravo in Nafta. Lendavčani so krvavo potrebovali kakšno točko, za njih pa so danes navijali Koper, Mura in Olimpija, saj bi Bravo v primeru zmage vse tri klube prehitel in znova zasedel prvo mesto na lestvici. In tako je tudi bilo, čeprav bi se lahko razpletlo tudi drugače. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Bravo: Orbanić, Jakšić, Španring, Rodrigues, Jovan, Štravs, Trdin kap., Pečar, Gidado, Stanković, Tučić. Trener: Aleš Arnol. 

6
Martin Metelko.
Bravo : Nafta.

Nafta 1903: Senko, Marinič, Pirtovšek kap., Tojčić, Dumančić, Hrka, Georgievski, Božičković, Kljun, Kalnoki - Kis, Klausz. Trener: Jozsef Bozsik. 

Srečanje sodi Mateo Tozan iz Spodnjih Škofij. 

Pred tekmo sta Milan Tučić in Jakoslav Stanković dobila spominsko majico s številko 100 za sto nastopov v prvi slovenski ligi.

bravonafta2
Arhiv kluba
Bravo : Nafta.

1: Začetek tekme. 

3: Vratar Senko bi skorajda napravil veliko napako, a je vse skupaj pred Tučićem še pravočasno popravil.

5: Po podaji Jovana z leve strani je bil v lepem položaju Pečar, vendar je streljal prek vrat. 

6: GOL 1 : 0 Milan Tučić! Nafta enostavni ni zmogla zdržati silovitega pritiska Brava. Jakšić je z dolgo podajo prelisičil celotno obrambo gostov in našel Tučića, ki je pobegnil in streljal. Senko je sprva strel še ubranil, a je odbitek nato Tučić mirno z diagonalnim strelom po tleh pospravil v mrežo. Če se bo tako nadaljevalo, se Lendavčanom slabo piše. 

6
Arhiv kluba
Bravo : Nafta.

9: Končno nekaj življenja pri Nafti: po kotu, ki ga je izvedel Kalnoki - Kis, je z glavo streljal Klausz. Žoga se je odbila od tal in končala v prečniku. 

11: Še enkrat je zapretila dvojica Kalnoki - Kis - Klausz: prvi je izvedel prosti strel z desne strani, drugi je spet nevarno streljal z glavo, Orbanić pa se je moral izkazati z obrambo, da je preprečil zadetek. V teh minutah je Nafta vendarle prevzela pobudo. 

13: Znova prosti strel za Kalnoki - Kisa, ki pa je tokrat streljal neposredno proti vratom, vendar je Orbanić z lahkoto odbil žogo. 

15: Klausz je skušal z lobom s 25 metrov premagati Orbanića, ki je bil precej oddaljen od vrat, a je žoga odletela preko vrat. 

18: Sedaj je sprožil Kljun, Orbanić pa je izbil žogo v kot. To je že tretji kot za Nafto. 

24: Rumeni karton Dumančić.

35: Nevaren strel Trdina, ki je oplazil zunanji del mreže. 

39: Po podaji Španringa je bolj po naključju do strela na desni strani prišel Gidado, a se je z obrambo izkazal Senko in odbil žogo v kot. 

41: Najlepša akcija Nafte: po kratkih kombinacijah na desni strani je Pirtovšek žogo nastavil Kljunu, ki je močno sprožil z levico, Orbanić pa je s hitrim posredovanjem preprečil zadetek. 

45: Minuta dodatka. 

45+1: Obetavna akcija Nafte, ki jo je nespretno sklenil Kalnoki - Kis, vendar pa vse skupaj tako ni bilo pomembno zavoljo prepovedanega položaja.

45+2: Konec prvega polčasa.

Dobra in dinamična tekma, na kateri je na začetku kazalo, da bo Nafti trda predla, a so se Lendavčani po prejetem zadetku povsem zbudili in bili zelo nevarni za vrata Brava, kjer je blestel Orbanić. Proti koncu polčasa so bile moči spet poravnane, tako da je v drugem delu še vse odprto, pod pogojem, da ga Nafta ne bo odigrala tako slabo kot v Kopru.  

6
Arhiv kluba
Bravo : Nafta.

46: Začetek drugega polčasa. 

46: Strel Klausza po tleh z 18 metrov, Orbanić pa v padcu lovi žogo. 

48: Rumeni karton Jakšić. 

49: Zelo ugoden položaj iz prostega strela za Kljuna, ta pa je streljal slabo in visoko preko vrat. 

6
Martin Metelko.
Bravo : Nafta.

53: Georgievski z optimističnim poskusom s 40 metrov, žoga pa prek vrat. 

56: Po podaji Gidada z desne strani je najprej streljal Stanković, Senko je žogo odbil, nakar je poskusil Trdin, a je bil Senko še enkrat na pravem mestu. 

58: Menjava pri Bravu: Selan namesto Štravsa. 

60: Po kotu Gidada so v lendavski obrambi pozabili na Španringa, ta pa na njihovo srečo ni zadel cilja. 

61: Dvojna menjava pri Nafti: Brkić in Kadrić namesto Kalnoki - Kisa in Klausza. 

66: Nova menjava pri Bravu: Poplatnik namesto Pečarja. 

70: Še ena menjava pri Bravu: Hribar namesto Gidada, ki je malce nastradal v skoku z Mariničem. 

71: Poskus Božičkovića, ki pa ni bil pretirano nevaren. 

1724690229-mm2-0670-1724690170473
Martin Metelko.
Bravo : Nafta.

74: GOL 2 : 0 Lan Hribar! Dober nos trenerja Arnola, ki je v igro pred nekaj minutami poslal mladega Hribarja, ta pa se mu je že zahvalil z zadetkom. Trdin je na desni strani lepo našel Španringa, ki je podal pred vrata, kjer je po tleh streljal Hribar, Senko pa je slabo posredoval in žoga mu je ušla v mrežo. Nafta je spet padla v globoko luknjo, iz katere se bo težko izkopala, saj ima najslabši napad v ligi.  

75: Menjava pri Nafti: Szalay namesto Kljuna.

6
Martin Metelko.
Bravo : Nafta.

76: Skorajda velika napaka Senka, ki je krenil iz svojega kazenskega prostora, žoga pa ga je preletela, a ga je rešil Dumančić, ki je pred napadalci Brava izbil žogo v kot. 

78: Po predložku Mariniča je do strela z glavo prišel Kadrić, vendar je bil Orbanić na pravem mestu. 

79: Še enkrat dobro posredovanje vratarja Brava, tokrat ob poskusu Brkića. 

82: Strel Stankovića, tokrat vendarle boljše posredovanje Senka.

83: Dobra poteza Szalaya, ki se je otresel Španringa, in nevarno streljal, žoga pa za nekaj centimetrov mimo desne vratnice.  

86: Menjava pri Nafti: Dragoner namesto Kadrića, ki se je poškodoval. 

88: Poskus Georgievskega z daljave, mimo vrat. 

90: Samo tri minute dodatka, kar je malce premalo glede na vse dogajanje.

91: Po kotu Szalaya je z glavo streljal Georgievski, a je Orbanić spet dobro posredoval. 

93: Konec tekme. 2 : 0.

bravonafta3
Arhiv kluba
Bravo : Nafta.

Bravo je s tretjo zaporedno zmago spet zavzel prvo mesto na lestvici in Muro z drugega potisnil na tretje mesto. Nafta tokrat ni igrala tako slabo (imela je večjo posest in več strelov), a se je znova pokazala njena največja slabost: kronična neučinkovitost. Ob tem se je za povsem neposrečeno izkazala poteza trenerja Jozsefa Bozsika, ki je namesto Žana Mauricia v vrata poslal Zsomborja Senka, ki pa je na zadnjih dveh tekmah večkrat deloval precej nezanesljivo. V naslednjem krogu že v petek zvečer čaka Nafto doma ena ključnih tekem, derbi začelja z Domžalami, ki so zaenkrat še slabše od Lendavčanov. 

6.-krog plt bravo stožice nafta-1903