vestnik

(FOTO) Lendavčani dopustili lahko zmago zmajem: Olimpija - Nafta 2 : 0

Vestnik.si, 5. 8. 2024
Martin Metelko.
Olimpija : Nafta.
Šport

Na zadnji tekmi 3. kroga prve lige so nogometaši Nafte gostovali v Stožicah, kjer je bila Olimpija na dvoboju z novincem velik favorit. A če bi Lendavčanom uspelo presenetiti zmaje, s tem ne bi naredili usluge samo sebi, ampak tudi prekmurskemu rivalu Muri, ki bi tako ostala na prvem mestu lestvice. Čeprav sta rivala, si prekmurska kluba na srečanjih z drugimi nasprotniki lahko z dobrimi izidi medsebojno pomagata. Toda vsaj tokrat se ta načrt ni izšel. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Olimpija Ljubljana: Vidovšek, Lasickas, Ratnik kap., Ristić, Sualehe, Thalisson, Doffo, Diogo Pinto, Brest, Motika, Durdov. Trener: Victor Sanchez del Amo.

Nafta 1903: Mauricio, Pirtovšek kap., Marinič, Dumančić, Hrka, Tojčić, Georgievski, Božičković, Brkić, Kluasz, Szalay. Trener: Jozsef Bozsik. 

Srečanje sodi Anže Jerič iz Cerkelj na Gorenjskem. 

1: Začetek tekme. 

8: GOL 1 : 0 Ivan Durdov! Ogromna napaka kapetana Roka Pirtovška. Podal je nazaj, a točno v noge Durdovu, ki je stekel proti vratom in s plasiranim strelom ukanil vratarja Mauricia. Olimpija je prišla do vodstva na zelo lahek način, čeprav do zadetka ni sprožila še niti enega strela. 

plt, 3
Martin Metelko.
Olimpija : Nafta.

15: Diogo Pinto po strelu z desnico s kakih 18 metrov zadeva vratnico. 

17: Sumljiva situacija v kazenskem prostoru Nafte: Marinič je s hrbta na tla spravil Bresta, vendar je sodnik samo odmahnil z rokama. 

20: Malce blokiran strel Thalissona z daljave, Mauricio pa je z lahkoto ukrotil žogo. 

21: Dvojna nevarnost pred vrati Nafte: iz obrata je z levico streljal Motika, Mauricio je žogo odbil do Durdova, ki je takoj sprožil, a je okroglo usnje v kot preusmeril Dumančić. 

22: Rumeni karton Tojčić.

29: Strel Sualeheja z levico, žoga pa se je od Tojčića nevarno odbila nad prečnik. Po kotu so poskus Durdova iz voleja blokirali branilci Nafte.

31: Božičković je z desne strani preigral tri igralce Olimpije v kazenskem prostoru, nato pa s podplatom zadel nogo Ristića in naredil prekršek. To je bil prvi prodor Nafte v kazenski prostor gostiteljev.  

35: Prodor Motike v kazenski prostor gostov, na koncu pa je njegov strel v kot odbil Dumančić. Po kotu Dioga Pinta je z glavo poskušal Brest, a poslal žogo prek vrat. 

plt, 3
Martin Metelko.
Olimpija : Nafta.

36: Sedaj so vsi že videli žogo v mreži Nafte. Lasickas je z desne strani poslal odličen predložek, Diogo Pinto pa je streljal z glavo. Vsi igralci in Mauricio so samo obstali, žoga pa je le za malenkost odbrzela mimo desne vratnice. 

42: Szalay je morda prehitro poskušal s strelom čisto z levega roba kazenskega prostora, žoga pa je zletela mimo vrat. 

44: Rumeni karton Georgievski. 

45: Minuta dodatka. 

45+1: Rumeni karton Szalay.

45+2: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

Povsem zasluženo vodstvo Olimpije, ki pa je za zdaj samo minimalno, kar je izid, s katerim je Nafta lahko še zelo zadovoljna. Lendavčani so šele po 30. minuti začeli malce bolj pogosto prihajati tudi na polovico nasprotnika, ostaja pa občutek, da bi lahko ob pogumnejši igri mnogo bolj zagrenili življenje favoritu. Vsekakor bo končna odločitev o zmagovalcu padla šele v drugem delu. 

plt, 3
Martin Metelko.
Olimpija : Nafta.

46: Začetek drugega polčasa. 

46: Rumeni karton Durdov. 

53: Nevarna "bomba" Georgievskega s kakšnih 20 metrov, žoga pa le za malo mimo desnega zgornjega kota vrat Olimpije. 

57: GOL 2 : 0 Nemanja Motika! Spet srečen zadetek Olimpije. Motika je sicer dobro prodrl proti kazenskemu prostoru in nato streljal, žoga pa se je odbila od Georgievskega in Dumančića in prevarala Mauricia. 

plt, 3
Martin Metelko.
Olimpija : Nafta.

58: Po odličnem predložku Lasickasa z desne strani je za malenkost mimo vrat z glavo streljal Durdov. 

59: Menjava napadalcev pri Nafti: Kljun, Kalnoki - Kis in Kadrić namesto Klausza, Szalaya in Brkića.

60: Strel Dioga Pinta iz obrata z levico, vendar prek vrat. 

64: Trojna menjava tudi pri Olimpiji: Agba, Caciel in Pedro Lucas namesto Doffa, Motike in Durdova. 

70: Po predložku Caciela z desne strani in odbitku Mariniča je v padcu iz voleja z desnico atraktivno poskusil Pedro Lucas, a poslal žogo visoko prek vrat. 

74: Menjava pri Nafti: Dragoner namesto Tojčića. 

81: Menjava pri Olimpiji: Boultam namesto Thalissona. 

plt, 3
Martin Metelko.
Olimpija : Nafta.

81: Kalnoki - Kis z diagonalnim strelom z velike daljave, Vidovšek brez kakršnihkoli težav zaustavlja žogo.

82: Sedaj pa velika priložnost za Nafto: po kratki podaji Kadrića je pred vrata prišel Kljun in streljal po tleh. Vidovšek je bil že premagan, žoga pa za malenkost mimo leve vratnice. 

plt, 3
Martin Metelko.
Olimpija : Nafta.

87: Menjava pri Olimpiji: 16-letni Mateo Ačimović, sin Milenka Ačimovića, v svojem debiju namesto Dioga Pinta. 

89: Hitra akcija domačih: po levi strani je pobegnil Brest in podal na drugo stran, kjer je v padcu z desnico poskušal Caciel, Mauricio pa je moral žogo, tudi sam v padcu, odbiti z roko. 

90: Tri minute dodatka. 

93: Konec tekme. 2 : 0. 

plt, 3
Martin Metelko.
Olimpija : Nafta.

Zaslužena zmaga Olimpije. Nafta je pokazala absolutno premalo, da bi lahko presenetila zmaje, je pa ob malce podjetnejši igri v drugem polčasu vsekakor imela priložnost, da bi dosegla vsaj častni zadetek. Res pa je tudi, da so Ljubljančani kljub ogromnemu številu napadov in strelov oba zadetka dosegli z veliko pomočjo lendavskih igralcev. Vprašanje ostaja, kaj bi bilo, če se to ne bi zgodilo, ampak o tem je sedaj brez smisla razpravljati. Olimpija je s to zmago spet prevzela prvo mesto na lestvici in Muro potisnila na drugo mesto, obe ekipa sta edini, ki imata po 9 točk. Za Nafto nasprotnik bolj po meri prihaja v naslednjem krogu. V soboto zvečer bo gostila Primorje, ki ji je v minuli sezoni druge lige odvzelo prvo mesto v zadnjem krogu, zato bo imela velik motiv za maščevanje in zmago.   

3.--krog plt olimpija-ljubljana nafta-1903