vestnik

(FOTO IN VIDEO) Srhljivka v Lendavi po okusu črno-belih, mojstrovino Oštreka pa si le oglejte

Vestnik.si, 7. 3. 2024
Jure Zauneker
Nafta in Rogaška.
Šport

Tekma med Nafto in Rogaško je edina v osmini finala pokalnega tekmovanja, ki se ni razpletla po rednem delu. Trenutek odločitve se je zgodil v zadnji sekundi drugega podaljška.

Štirje prvoligaši (Radomlje, Mura, Koper, Rogaška) in štirje drugoligaši (Triglav, Ilirija, Beltinci, Gorica) so udeleženci četrtfinala Pokala Pivovarna Union. Pred začetkom tekmovanja si takšnega okteta bržčas ni drznil napovedati nihče, zadnja si je sinoči v Lendavi napredovanje med osem najboljših zagotovila zasedba iz zdraviliškega mesta.

lendava, nogomet-nafta-rogaška
Jure Zauneker
Nafta in Rogaška.

Pod vznožjem vinogradov se je odvijala drama, tekma Nafta – Rogaška je bila prva v osmini finala, ki se ni razpletla po rednem delu. Po dokaj izenačenem dogajanju sta mreži ostali nedotaknjeni (sredi drugega polčasa so gostje zadeli vratnico) in ekipi sta se podali v podaljšek, ki je bil izjemno razburljiv. V 110. minuti se je zdelo, da je zmagovalec odločen, ko je Oliver Kregar spretno izkoristil podajo Gala Kureža in zadel za vodstvo črno-belih, a zgolj 120 sekund zatem so se naftaši vrnili med žive. Uspelo jim je po zaslugi Stjepana Oštreka, ki je uprizoril mojstrovino v slogu največjih svetovnih nogometnih mojstrov. Najprej je sprejel žogo pred kazenskim prostorom, se znebil dveh nasprotnih branilcev, nato pa sijajno nameril v desni zgornji kot nemočnega Ajdina Mulalića. Posnetek gola si vsekakor oglejte, močno priporočamo … V končnici sta bila tekmeca z mislimi že pri izvajanju najstrožjih kazni, do katerih pa naposled ni prišlo. Rogaška je namreč zadela še drugič za veliko slavje gostov. Oliver Kregar je prodrl po levi strani in podal pred vrata, kjer se je odlično odzval Thalisson in žogo z nekaj metrov usmeril pod prečnik. V zadnji sekundi. Dobesedno. Brazilski vezist je prehitel sodnika. Zmanjkalo je časa, da bi gostitelji krenili s sredine igrišča, Denis Šabanagić je takoj označil konec obračuna.

Žreb četrtfinalnih parov bo v ponedeljek ob 14. uri.

lendava, nogomet-nafta-rogaška
Jure Zauneker
Nafta in Rogaška.

lendava, nogomet-nafta-rogaška
Jure Zauneker
Nafta in Rogaška.

lendava, nogomet-nafta-rogaška
Jure Zauneker
Nafta in Rogaška.

nafta-1903 rogaška pokal-pivovarna-union