vestnik

Sobočanke v finalu turnirja lige prvakinj, kjer jim bodo nasproti stale Ciprčanke

Vestnik.si, 4. 9. 2024
Arhiv kluba
ŽNK Mura Nona - Glentoran WFC 3 : 2.
Šport

Na polfinalni tekmi kvalifikacijskega mini turnirja lige prvakinj so se igralke ŽNK Mura Nona na Cipru pomerile z ekipo Glentoran WFC Women iz severnoirske prestolnice Belfast. Pot v naslednji krog si bo izboril samo zmagovalec turnirja, zato je bila zmaga v polfinalu nujna. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Tekma je potekala na stadionu Stelios Kyriakides v mestu Pafos, čeprav so gostiteljice turnirja iz ekipe Apollon Ladies FC doma iz mesta Limassol. Ciprčanke se bodo v drugem polfinalu udarile s Pyunikom iz armenske prestolnice Erevan. 

ŽNK Mura Nona: Gavillet, Kravets, Sivolobova, Vindišar, Šoštarič Karič, Vilčnik, L. Kos, Makovec, Rakovec, Malakhova, Kolbl kap. Trener: Vladimir Kokol.

Glentoran WFC: McKinnon, Foy kap., Neal, Tweedie, McKearney, McCarron, Caldwell, Kerr, Vance, Rogan, Wilson. Trenerka: Kim Turner.

Srečanje sodi Frederikke Lydia Søkjær iz Danske. 

1: Začetek tekme. 

4: Prvi strel na dvoboju: Malakhova je poskušala z leve strani, toda žoga precej mimo vrat. 

6: Kakšna priložnost za Kolblovo! Po odlični asistenci Malakhove je pobegnila po levi strani in streljala z desnico, toda merila za malo mimo desne vratnice. Škoda, Sobočanke bi lahko že vodile. 

12: Po kratkem preigravanju je v kazenskem prostoru padla Malakhova, toda nič ne bo z morebitno enajstmetrovko. 

15: GOOOL 1 : 0 Sara Makovec! Zasluženo vodstvo Pomurk, ki so nadgradile svoj pritisk v zadnjih minutah. To je bila tipična akcija Mure None: Sivolobova je na levi strani v ogenj poslala Kolblovo, ki je s svojo hitrostjo pobegnila svoji čuvajki in žogo idealno nastavila Makovčevi, ta pa je z desnico z diagonalnim strelom po tleh mirno poslala žogo v levi spodnji kot vrat. 

kvalifikacije-za-ligo-prvakinj, pafos, žnk-mura-nona, glentoran
Arhiv kluba
Sara Makovec.

25: S strelom je poskusila Kerrova, ampak merila preko vrat. 

26: Odmor za osvežitev. 

29: GOOOOL 2 : 0 Yana Malakhova! Tokrat se je z odlično globinsko asistenco izkazala Makovčeva, Malakhova pa je preigrala svojo čuvajko in še vratarko ter malce z leve strani poslala žogo v nebranjeno mrežo. 

kvalifikacije-za-ligo-prvakinj, pafos, žnk-mura-nona, glentoran
Arhiv kluba
Yana Malakhova (v sredini).

34: Najbolj nevaren strel Glentorana: iz prostega strela je udarila Kerrova, z obrambo pa se je izkazala vratarka Gavilettova in izbila žogo v kot. 

35: Rumeni karton Foy, zaradi grobega prekrška nad Makovčevo. 

37: Spet je bilo vroče pred vrati Glentorana, na koncu pa so Severne Irke blokirale močan poskus Malakhove. 

45: Prva menjava pri Glentoranu: Keenan namesto Nealove, ki sta jo že zdelala visoka vlaga in vročina. 

45: Pet minut dodatka. 

45+2: Po podaji Malakhove je z desne strani streljala Makovčeva, vendar je bila v težkem položaju in je merila mimo vrat. 

45+6: Konec prvega polčasa. 2 : 0.

Zasluženo vodstvo Pomurk, ki se zdijo hitrejše, fizično bolje pripravljene in tehnično kakovostnejše od Severnih Irk, ki imajo ogromne težave z organiziranjem kakršnegakoli napada. Treba bo še v istem tempu zdržati še drugi polčas in preprečiti, da bi se lahko Glentoran s kakšnim golom vrnil v igro. Če Sobočanke prej zabijejo še tretji zadetek, bo tekma najverjetneje že odločena. 

458200552_1045789277556031_4453702587659407315_n
Arhiv kluba
ŽNK Mura Nona na stadionu Stelios Kyrikiades.

46: Začetek drugega polčasa. 

54: Menjava pri Glentoranu: Weir namesto Roganove. 

55: Enajstmetrovka za Muro Nono! Nesporazum vratarke McKinnonove in kapetanke Foyeve je izkoristila Malakhova, ki je ukradla žogo, nato pa jo je vratarka na desni strani podrla. Sodnica je še pustila prednost, saj je Kolblova streljala, a ko je žoga odletela v kot, je pokazala na belo piko.

kvalifikacije-za-ligo-prvakinj, pafos, žnk-mura-nona, glentoran
Arhiv kluba
ŽNK Mura Nona - Glentoran WFC 3 : 2.

56: GOOOOOL 3 : 0 Noelle Vilčnik (11-m)! Vilčnikova je v svojem stilu izvedla enajstmetrovko: vratarko poslala v en kot, žogo pa v drugega. 

59: GOL 3 : 1 Chloe McCarron! Severne Irke so vendarle prišle do zadetka, in seveda kako drugače kot iz prekinitve. Vance je izvedla prosti strel z desne strani, poslala visoko žogo na drugo stran, kjer jo je pred vrata poslala Weirova, strel Foyove iz bližine je najprej ubranila Gavilettova, a potem je okroglo usnje v mrežo potisnila McCarronova. 

62: Dvojna menjava pri Muri Noni: Hrga in Dolinar namesto L. Kos in Vilčnikove. 

67: Spet so zapretile igralke Glentorana, tokrat iz kota, a po strelu z glavo je žoga odletela precej mimo vrat. Pomurke sedaj preveč puščajo nasprotnice v bližino svojega kazenskega prostora, namesto da bi nadaljevale z agresivno igro na sredini igrišča in v napadu. 

69: Enajstmetrovka za Glentoran! To, na kar smo opozarjali, se je tudi zgodilo. Po še eni prekinitvi, kotu, so Severne Irke iztržile enajstmetrovko, čeprav je ta bila bolj za lase privlečena, saj je Vindišarjeva bolj brcnila Makovčevo kot svojo nasprotnico. 

kvalifikacije-za-ligo-prvakinj, pafos, žnk-mura-nona, glentoran
Arhiv kluba
ŽNK Mura Nona - Glentoran WFC 3 : 2.

70: GOL 3 : 2 Demi Vance (11-m)! Vanceova je zabila žogo v desni zgornji kot. Povsem po nepotrebnem so se Pomurke same spravile v težave. 

kvalifikacije-za-ligo-prvakinj, pafos, žnk-mura-nona, glentoran
Arhiv kluba
ŽNK Mura Nona - Glentoran WFC 3 : 2.

76: Še ena priložnost za Glentoran, žoga pa prek vrat. 

80: Menjava pri Muri Noni: Eferl namesto Malakhove. 

80: Po dolgi podaji iz sredine se je do strela priborila Makovčeva, a poslala žogo prek vrat. 

83: Rumeni karton Makovec. 

84: Rumeni karton tudi trenerjema, Kokolu in Turnerjevi, zaradi ugovarjanja. 

86: Menjava pri Glentoranu: Crompton namesto Kerrove. 

90: Kar osem minut dodatka! Kje so to našle sodnice?

92: Strel McKearney od daleč, le v naročje Gavilletove. 

96: Nevaren predložek Glentorana z desne strani, vendar žogo zanesljivo lovi Gavilletova. 

99: Konec tekme. 3 : 2. 

Mura Nona je napredovala v finale turnirja, kjer se bo pomerila z ekipo Apollon Ladies FC, ki je premagala Pyunik. Prve so upravičile vlogo favoritinj, v finalu pa bodo še težje nasprotnice kot so bile Severne Irke, ki si razen golov iz prekinitev niso uspele pripraviti niti enega samega zares nevarnega napada iz igre na celi tekmi. Po vodstvu s 3 : 0 se je zdelo, da so Pomurke že pospravile zmago v svoj žep, a so po prejetem zadetku napravile napako, ko so se preveč umaknile nazaj in tako je srečanje po izkoriščeni enajstmetrovki Glentorana postalo bolj dramatično, kot bi lahko bilo, saj se je videlo, da so Sobočanke vseeno kakovostnejše tekmice, ki so na koncu tudi s pomočjo izkušenj zasluženo zmagale. Finale bo to soboto ob 20.30. 

Arhiv kluba
ŽNK Mura Nona na stadionu Stelios Kyrikiades.
kvalifikacije-za-ligo-prvakinj ciper žnk-mura-nona glentoran polfinale