vestnik

(FOTO IN VIDEO) Mura na težki tekmi v Kranju izvlekla točko

Vestnik, 1. 3. 2020
Aleš Cipot
Triglav : Mura
Šport

V 23. krogu 1. slovenske nogometne lige je soboška Mura gostovala pri kranjskem Triglavu. Srečanje se je končalo z rezultatom 1 : 1.

Začetni postavi: 

NK Triglav Kranj: Arko, Gliha, Milanović, Kumer, Rogelj, Udovič, Mertelj, Čerimagić, M. Wilmots, Petric, Bečiri. 

NŠ Mura: Zalokar, Pucko, Gorenc, Kaučič, Karničnik, Šporn, Horvat, Filipovič, Bobičanec, Šušnjara, Maroša. 

Sodniki: Matej Jug, Andraž Kovačič, Dejan Povšnar, Asmir Sagrkovič

Pri Triglavu je danes manjkal standardni kapetan Luka Majcen, pri Muri pa sta bila kaznovana Staniša Mandić in Žiga Kous. 

mura, triglav
Aleš Cipot
Triglav : Mura

Začetek tekme

V Kranju dežuje, zato je igrišče precej razmočeno. V 4. minuti so Triglavani izvajali prvi kot na tekmi, nekaj minut zatem pa še drugega zapovrstjo, vendar nevarnosti za Zalokarja ni bilo. Mura je po obrambi krenila v hitri protinapad. Stekel je Pucko, vendar ga je s prekrškom ustavil Rogelj, ki je ob tem tudi porumenel.

mura, triglav
Aleš Cipot
Triglav : Mura

V 8. minuti je povedel Triglav - 1 : 0. Čerimagić je s prostega strela podal pred gol, kjer je z glavo žogo v gol preusmeril Milan Milanović. 

V 10. minuti je imel prosti strel na voljo tudi Bobičanec. Zadel je živi zid, nato pa še enkrat poskusil po odbiti žogi. Rezultat ostaja nespremenjen. 

Čerimagić je v 18. minuti pred kazenskim prostorom Triglava podrl Filipoviča. Prosti strel je izvedel Bobičanec, Kaučič pa je zadel vratnico. V 22. minuti je Horvat podal pred vrata, ampak Muraši niso ogrozili vrat Arka. 

Luka Šušnjara v 26. minuti zadeva za 1 : 1. Šporn je podal proti Bobičancu, ki je prelisičil Arka in žogo lepo podal do Šušnjare, ki je poslal žogo v prazen gol. 

mura, triglav
Aleš Cipot
Triglav : Mura

mura, triglav
Aleš Cipot
Triglav : Mura

V 33. minuti je Karničnik na robu kazenskega prostora naredil prekršek in podrl enega od domačih igralcev. S 15-metrov je streljal Wilmots, a nastreljal Filipoviča. V nadaljevanju akcije so Triglavani sicer zadeli, vendar je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Domačini so opravili tudi prvo menjavo, Petrica je zamenjal Hasanaj. 

mura, triglav
Aleš Cipot
Triglav : Mura

Konec prvega polčasa. 

Drugi polčas je Mura začela zelo podjetno in že po nekaj sekundah prišla do priložnosti, ki pa je ostala neizkoriščena. V 55. minutah so domačini drugič menjali, Filip Jankovič je zamenjal Wilmotsa. 

V 59. minuti tretji kot za Triglav. Izvedel ga je Čerimagić, izbil pa Gorenc. V Kranju, kjer nogometašem preglavice povzroča tudi obilo vode na igrišču, odmeva pesem Murinih navijačev. 

Ante Šimundža v 63. minuti v igro pošilja mladega Kaia Cipota, ki je na zelenici zamenjal Filipoviča. Marko Zalokar je v 65. minuti ubranil nevaren strel Triglava. To je bila najbolj konkretna priložnost drugega polčasa. 

mura, triglav
Aleš Cipot
Triglav : Mura

V 70. minuti je bivši Murin igralec Čerimagić še enkrat nevarno podal pred gol Mure, na mestu pa tudi tokrat Zalokar. V nadaljevanju igre je Bobičanec pred vrati Arka lepo našel Marošo, vendar je njegov strel zletel mimo gola. 

V 75. minuti je prvi kot na tekmi dočakala tudi Mura, a Bobičanec ni izvedel preveč kakovostne podaje, tako da se je igra hitro preselila izven kazenskega prostora. 

Petnajst minut pred koncem srečanja igrišče pri Kranjčanih zapušča Čerimagić, nadomestil ga je Gajič. Pri črno-belih pa je Tomi Horvat mesto na zelenici prepustil Kouterju. Nekaj minut pa dobiva tudi Kevin Žižek, ki je v igro vstopil v 87. minuti namesto Šušnjare. 

Sodniki so določili še tri minute sodnikovega podaljška, vendar se rezultat več ni spremenil. 

mura, triglav
Aleš Cipot
Triglav : Mura

Več o izidih na drugih tekmah 23. kroga in o dogajanju pred Murino tekmo pa TU. 

triglav-mura 23.-krog-1.-snl nš-mura nk-triglav