vestnik

(FOTO) Pokal: Mura po slabi predstavi izločila Šenčur

Vestnik.si, 23. 11. 2023
Loris Cipot
Šenčur : Mura
Šport

Soboška Mura se je v 3. krogu pokalnega tekmovanja v gosteh pomerila z moštvom Eltron Šenčur, članom 3. SNL zahod, in po slabi predstavi uspela zmagati z 2 : 0.

Eltron Šenčur - Mura 0 : 2 (0 : 1)

Športni park Šenčur, 450 gledalcev, sodnik: Božo Kondić (Ljubljana).

Strelca: 0 : 1 Proleta (45+1), 0 : 2 Turudija (85). 

Rumeni kartoni: Klarić; Turudija, Kurtović. 

Eltron Šenčur: Alagić, Velić kap., Adrovič, Bunić, Eržen, Kujabi, Kokalj (Čosič, 59), Muratović (Mirković, 84), Klarić (Ajdovec, 84), Rovšek (Tiganj, 90), Ciglar. Trener: Gašper Kern.

Mura: Raduha kap., Saitoski (Kous, 46), Ščernjavič, Jovićević (Shabanhaxhaj, 74), Domjan (Tripi, 74), Proleta, Kurtović, Trontelj, Dobrovolj, Turudija, Spasojević (Maroša, 64). Trener: Vladimir Vermezović. 

sencur, mura
Loris Cipot
Šenčur : Mura

Čeprav je trener Vladimir Vermezović pred tekmo zatrjeval, da Mura ne sme podcenjevati nasprotnika, ki igra dve ligi nižje, je na začetku srečanja naredil potezo, ki še najbolj kaže na podcenjevanje kluba iz nižje lige: ne samo napol, ampak celo v popolnosti je spremenil enajsterico črno-belih, saj v prvi postavi ni bilo prav nobenega nogometaša iz prve enajsterice zadnjega prvenstvenega srečanja Mure z Olimpijo. Takšna poteza se je že marsikateremu trenerju hudo maščevala, in tudi Šenčur, ki je drugi v 3. SNL zahod in se je skoraj enakovredno kosal s Sobočani, v drugem polčasu tokratne tekme ni bil daleč od tega, da bi izid izenačil. Pri tem pa vsi ti prvoligaški trenerji pozabljajo, da je najkrajša pot do Evrope ravno skozi pokalno tekmovanje. 

sencur, mura
Loris Cipot
Šenčur : Mura

Tule so najpomembnejši trenutki dvoboja v Šenčurju:

1: Takoj na začetku je Luka Turudija z ogromne daljave z desne strani poslal visoko žogo proti vratom Gorenjcev, vratar domačih Adam Alagić pa se je moral reševati z izbijanjem okroglega usnja v kot. 

17: Po podaji Turudije z desne strani se je sam pred vrati znašel Jaka Domjan in iz idealnega položaja streljal prek vrat. To je bilo težje zgrešiti kot zadeti. 

45+1: GOOOL 0 : 1 Borna Proleta! Po prekršku nad Domjanom je iz prostega strela podal Žan Trontelj, ob drugi vratnici pa je žogo iz bližine v mrežo pospravil Proleta. 

45+3: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

sencur, mura
Loris Cipot
Šenčur : Mura

53: Močan in natančen poskus Gambijca Halife Kujabija je zaustavil vratar Florijan Raduha. 

65: Po lepi podaji Trontlja je po levi strani pred vrata pritekel Domjan in z diagonalnim strelom še enkrat zgrešil vrata iz zelo ugodnega položaja. 

sencur, mura
Loris Cipot
Šenčur : Mura

70: Šenčur je samo 10 centimetrov delilo od izenačenja. Po podaji iz sredine in predložku z leve strani je nevarno sprožil Žan Bunić in za las zgrešil vrata. Raduha je bil že premagan, saj je samo obstal, tako kot njegovi branilci. 

85: GOOOL 0 : 2 Luka Turudija! Z desne strani je še enkrat natančno podal Trontelj, tokrat najboljši igralec Mure, Turudija pa je s strelom z desnico premagal Alagića.    

90+3: Konec tekme. 0 : 2.

sencur, mura
Loris Cipot
Šenčur : Mura

Edina dobra stvar Mure poleg dveh zadetkov je bila ta, da je kljub bledi predstavi napredovala v osmino finala pokalnega tekmovanja. 

sencur, mura
Loris Cipot
Šenčur : Mura

nš-mura pokal-pivovarna-union nogomet