vestnik

Poljaki v Turčiji veliko boljši od Mure

R.Š., 22. 1. 2022
NŠ Mura
Poljaki so bili za Muro prevelik zalogaj in zmagali s 4:1. Edini zadetek za Muro je dosegel Tomi Horvat.
Šport

Prvi nasprotnik Mure na pripravah v Turčiji je bil Lech Poznan, ki je slovenskega državnega prvaka premagal s 4:1.

Črno-beli imajo za sabo že nekaj treningov na naravni travi v turškem Beleku, kamor so odpotovali na priprave v sredo, 19. januarja. Danes jih je v Turčiji čakala tudi prva pripravljalna tekma, in sicer jim je nasproti stalo vodilno moštvo prve poljske lige Lech Poznań. Še pred odhodom v Turčijo so sicer minulo soboto odigrali prijateljsko srečanje na umetni travi v Murski Soboti proti lendavski Nafti. Tekma se je končala z 2:2.

Kot je povedal Murin strateg Damir Čontala ob začetku priprav v tujini, so pogoji v Turčiji odlični, pri igralcih pa vidi veliko želje za dokazovanje. Od svojih varovancev 37-letni strokovnjak, ki je na klopi nasledil Anteja Šimundžo, pričakuje, da bodo z vsako tekmo bolj demonstrirali njegove zamisli, sicer pa je poudaril, da trenerski štab funkcionira zelo dobro. 


Muraše pred odhodom v domovino 31. januarja čakata še dve preizkušnji v Turčiji : srbski Čukarički in bolgarska Slavia Sofia.


Mura je tekmo začela v postavi: Zalokar, Cipot K., Gorenc, Pucko, Maruško, Kous, Horvat, Šturm, Cipot T., Mulahusejnović in Klepač.


21. minuta : Vodstvo Poljakov. Joao Amaral je ukanil Zalokarja in žogo pospravil v mrežo.


25. minuta: Zalokar ubranil strel,a žogo odbil le do Kaminskega, ki je z natančnim in močnim udarcem zvišal vodstvo Poljakov.

28. minuta: Lepo so kombinirali Pucko, Horvat in Klepač, a udarec slednjega mimo vrat.

34. minuta: Tomi Horvat je izkoristil prostor na sredini igrišča in s prekrasnim strelom z okoli 20-ih metrov matiral poljskega vratarja.

41. minuta: Lep protinapad Mure se je končal z blokiranim strelom Maruška in kotom za Muro.

47. minuta : Mura, ki je drugi polčas začela v identični postavi, je močno pritisnila v uvodnih minutah. Strel Horvata na koncu blokiran.

57. minuta: Po neoviranem predložku z desne strani se je povsem sam pred Zalokarjem znašel Marchwiński, ki ni imel težkega dela. Poljaki spet pobegnili za dva gola.

60. minuta : Čontala menjal enajsterico. Priložnost dobili: Dušan Gyergyek, Tarik Bagola, Marin Karamarko, Henrik Nerguti, Amar Beganović, Alen Kozar, Samsindin Ouro, Luka Bobičanec, Miha Kompan Breznik, Niko Kasalo in Mitja Lotrič.

63. minuta: Velika napaka Bobičanca, ki je žogo vračal v obrambo, a jo je poslal naravnost do Amarala. Poljaki vodijo 4:1.

86. minuta: Lepa globinska podaja Oura do Kasala, ki pa ni uspel premagati poljskega vratarja.


Končni rezultat - 4:1 za Lech Poznan.

nš-mura pripravljalna-tekma turčija lech-poznan