vestnik

Slavic s pogumno taktiko do zmage: Koper - Mura 1 : 3

Vestnik.si, 14. 8. 2023
Aleš Cipot
Koper : Mura
Šport

Čeprav je bil v prvenstvu daljši premor, so pri NŠ Mura ravno na dan tekme odstavili trenerja Dejana Grabića, ki so ga z velikim trudom ustoličili komaj pred pol leta. Namesto njega so v ogenj poslali pomočnika Darjana Slavica, ki je v 4. krogu PLT na Bonifiki skušal preprečiti novo polomijo. A ne samo, da mu je to uspelo, ampak je s svojo taktiko in igralci navdušil privržence ter prinesel prve tri točke. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Koper: Koprivec, Pabai, Palčič, Prce, Krajinović, Ruedl, Vešner Tičić, Correia, Omladič, Barišić kap., Mulahusejnović. Trener: Zoran Zeljković. 

Mura: Mihelak, Maruško, Šarić, Kous kap., Maroša, Jovičević, Jurišić, Proleta, Kurtović, Morris, Shabanhaxhaj. Trener: Darjan Slavic. 

Srečanje vodi Slavko Vinčić iz Maribora.

Nogometaši Mure na teren prihajajo z belimi majicami, na katerih piše "Kai, drži se!" v podporo poškodovanemu Kaiju Cipotu. 

1: Začetek tekme.

8: GOOL 0 : 1 Dardan Shabanhaxhaj! Presenečenje na Bonifiki. Shabanhaxhaj in Kous sta odigrala dvojno podajo na desni strani, nato pa je Dardan z zvitim strelom z levico poslal žogo v desni spodnji kot vrat Jana Koprivca.  To je njegov že drugi gol v tem prvenstvu. 

15: Kar dve veliki priložnosti za Koper. Sprva je po prekršku Šarića iz prostega strela z desne strani z levico z velike razdalje odlično streljal Omladič, Mihelak pa je s sijajno parado izbil žogo v kot. Po kotu je z glavo iz bližine meril Palčič, vendar je bil Mihelak spet pripravljen.

17: Omladič še enkrat poskuša iz velike razdalje iz prostega strela, a tokrat je žoga pristala v naročju Mihelaka. 

28: Še ena lepa priložnost za Shabanhaxhaja. Po visoki podaji Jurišića iz sredine je potegnil proti vratom in se priboril do strela z levico, vendar ga je Prce le toliko oviral, da je žoga zletela mimo vrat. 

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

32: Kakšna priložnost za Muro! Kot, ki ga je priboril Maroša, je z desne strani izvajal Jurišić, Jovičević pa je s strelom z glavo z visoko parabolo zadel vratnico, od katere se je žoga odbila do Prolete, ki bi jo prav gotovo poslal v mrežo, vendar jo je pred gol črto izbil Krajinović. 

37: Močan strel Vešnerja Tičića mimo vrat.

39: Po podaji Ruedla je z leve strani močno streljal tudi Mulahusejnović, a je zadel le zunanji del mreže. 

42: Smola s poškodbami pri Muri se nadaljuje. Iz igre je moral Kous, namesto njega je vstopil Trontelj. Trak kapetana si je sedaj nadel Maruško. 

45: Kar pet minut dodatka. 

50: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

Za zdaj dobro kaže črno-belim, ki igrajo tokrat bolj pogumno in odprto in so imeli poleg zadetka boljše priložnosti kot gostitelji, ki so sicer večkrat pletli mrežo okrog gola Mure, a ga razen iz prostih strelov Omladiča niso resneje ogrozili. Tudi soboška obramba je bolj zbrana in je veliko poskusov Koprčanov pravočasno blokirala. Obeta se še zanimiv drugi polčas. 

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Kopru: Osuji namesto Ruedla. 

46: Že lepa priložnost za Muro: Jurišić si je na desni strani priboril žogo in v ogenj poslal Trontlja, ta je ostro podal pred vrata, tam pa se je s hitrim posredovanjem izkazal Koprivec in odbil žogo pred tremi igralci Mure. 

49: Rumeni karton Maruško zaradi ostrega prekrška nad Osujijem, vendar pa je s tem prekinil morebitni hitri napad Kopra. 

52: GOL 1 : 1 Maks Barišić! Mura spet ne bo ohranila svoje mreže nedotaknjene. Po močnem pritisku črno-belih je na drugi strani Mulahusejnović z zvito podajo po tleh z desnico našel kapetana domačih, ta je preigral Morrisa in streljal, žoga pa se je nesrečno odbila od Trontlja mimo Mihelaka v mrežo.   

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

59: Enajstmetrovka za Muro! Po dolgi podaji je po levi strani pobegnil Šarić, podal na drugo stran do Shabanhaxhaja, ki je pred vrati našel Marošo, ta je iz igre izvrgel branilca in iz obrata skušal streljati z zunanjim delom stopala, Krajinović pa je z roko preprečil žogi pot v mrežo. Po krajšem ogledu posnetka je Vinčić upravičeno pokazal na belo piko.  

61: GOOOL 1 : 2 Amadej Maroša (11 m)! Maroša je zanesljivo izvedel kazenski strel, čeprav je najprej žogo v roke prijel Maruško in s tem želel malce zmesti Koprivca. Trik je na koncu tudi uspel. 

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

62: Dvojni menjavi pri Muri: Tripi in Kasalo namesto Jovičevića in Šarića. 

68: Menjava pri Kopru: Groznica namesto Vešnerja Tičića. 

70: GOOOOL 1 : 3 Borna Proleta! Veliko zaslug za ta zadetek ima Shabanhaxhaj, ki je sam pobegnil v protinapad in skušal streljati z rahlim lobom, žoga pa se je dotaknila Prceja in pristala preko prečnika na mreži. Kot je izvedel Jurišić, Maruško je z glavo podaljšal žogo na levo stran, kjer je tokrat Proleti le uspelo iz bližine zatresti mrežo. 

koper, mura
LorisCipot
Koper Mura

72: Sedaj je bil blizu zadetka tudi Kurtović po podaji Shabanhaxhaja, žoga pa je v zadnjem hipu zavila za las mimo desne vratnice v golavt. 

74: Nevaren strel Barišića z leve strani, tokrat pa je dobro posredoval Morris in z glavo izbil žogo preko prečnika v kot. 

74: Dvojna menjava pri Kopru: Mittendorfer in Nkada namesto Pabaija in Omladiča. 

80: Nevaren prosti strel Osujija z razdalje je končal za malenkost preko prečnika. 

81: Spet v priložnosti Koprčani: Palčič je visoko podal z desne strani, Barišić pa je v skoku streljal z glavo, žoga pa je pristala na prečniku in nato v golavtu. Tokrat je Mura imela srečo. 

83: Dvojna menjava pri Muri: Brkić in Petković namesto Shabanhaxhaja in Maroše. 

87: Groznica nevarno strelja po tleh z razdalje, Mihelak odbija žogo v kot. 

87: Še enkrat se je do strela priboril Groznica, Mihelak pa je bil znova na pravem mestu. 

90: Rumeni karton Groznica, ki je na tla z rokama povlekel Kurtovića.

90: Šest minut dodatka. 

93: Koprčani so tokrat izigrali obrambo Mure, a je na njeno srečo do strela prišel branilec Palčič, ki je iz ugodnega položaja poslal žogo prek vrat. 

96: Konec tekme. 1 : 3. 

Dobro, odprto in dinamično srečanje ter na koncu zaslužena zmaga Mure, ki je pod vodstvom Darjana Slavica zaigrala bolj pogumno, strastno in učinkovito ter si priigrala zelo lepe priložnosti in zadela tudi vratnico, v obrambi pa je bila v veliki večini dovolj zbrana in trdna, da je pravočasno blokirala ogromno število poskusov Kopra, imela tudi nekaj športne sreče, na vrhunski ravni pa je bil tudi vratar Mihelak. Sodeč vsaj po tej tekmi Muri sploh ni treba iti daleč po novega glavnega trenerja. Svet je zopet v redu. Svet je spet črno-bel. 

četrti-krog koper mura grabič darjan-slavic