vestnik

Remi na največjem ženskem derbiju: ŽNK Olimpija Ljubljana - ŽNK Mura Nona 1 : 1

Vestnik.si, 10. 3. 2024
Luka Vovk
Na derbiju remi.
Šport

V 15. krogu slovenske ženske nogometne lige (SŽNL) je v športnem parku Spodnja Šiška je bil na sporedu največji slovenski ženski derbi med Olimpijo in Muro Nono. Sobočanke so bile na prvem mestu s 36 točkami iz 12 tekem, Ljubljančanke pa na drugem s 33 točkami iz 13 tekem. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

ŽNK Olimpija Ljubljana: Nemet kap., Madon, Bratuša, Omerza, Balažic, Križaj, Makovec, Rozmarič, Osojnik, Duronjić, Šenk.  Trener: Zlatko Gabor.

žnk-mura-nona, žnk-olimpija-ljubljana, gledalci, tribune
Aleš Cipot
Zlatko Gabor.

ŽNK Mura Nona: Kocijan, Đorđević, Kolbl kap., E. Kos, Šoštarič Karič, Rakovec, Vilčnik, Dolinar, Vindišar, Malakhova, Hrga. Trener: Vlado Kokol. 

mura, žnk
Loris Cipot/fotolens.si
Vladimir Kokol.

Srečanje vodi Haris Mušić iz Postojne. 

1: Začetek tekme. 

3: Po dveh kotih pritisk domačih, na koncu pa strel z daljave precej mimo vrat.

8: Rumeni karton Šoštarič Karič.

14: Dober poizkus Dolinarjeve z razdalje: po strelu, ki se sprva ni zdel tako nevaren, je žoga na koncu pristala za malenkost nad prečnikom.

18: Prva prava priložnost v kazenskem prostoru: do strela je prišla Makovčeva, Kocijanova pa se je izkazala z obrambo in odbila žogo v kot. 

24: Dobro posredovanje Kocijanove, ki je krenila iz svojih vrat in se na spolzkem igrišču z žogo oddrsala izven kazenskega prostora, vendar je bila toliko pazljiva, da se ni z rokami dotaknila žoge, ki jo je nato nabila v avt. 

26: Rumeni karton Križaj. 

28: Rumeni karton Đorđević.

29: Rumeni karton Duronjić. 

30: Nevaren poizkus Prekmurk: po predložku Tije Šoštarič Karič z leve strani je na drugi strani glavo nastavila Malakhova in streljala za malo mimo vrat. 

40: Slab poizkus Makovčeve iz prostega strela z 18 metrov. 

42: Veliko razburjenje pred vrati Olimpije: z desne strani je po tleh sprožila Vilčnikova, Nemetova je žogo odbila samo do Vindišarjeve, ki je iz bližine zadela le vratnico, vendar pa njen zadetek ne bi veljal, saj je bila v prepovedanem položaju. 

44: Po podaji z desne strel Kolblove z desnico, a kar precej prek vrat. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0 v deževnem vremenu po igri z malo pravimi priložnostmi in veliko ostrimi prekrški. 

žnk-mura, žnk-olimpija
Luka Vovk
Na derbiju remi.

46: Začetek drugega polčasa. 

48: Trojno razburjenje pred vrati domačih: Vilčnikova je sprožila z desnico, žoga pa je končala v kotu, ki ga je tudi izvedla Vilčnikova in poslala žogo na prečnik, od koder se je odbila do Malakhove. Ta je preigrala svoji čuvajki in dobro streljala z levico, Nemetova pa je v padcu ujela okroglo usnje. 

55: Po lepi asistenci Makovčeve je strel Šenkove v zadnjem hipu blokirala Vindišarjeva in poslala žogo v kot. 

56: GOL 1 : 0 Sara Makovec! Po napaki Pomurk na sredini igrišča je v hiter protinapad stekla Makovčeva in ob treh branilkah po strelu z desne strani premagala Kocijanovo.  

60: GOOOL 1 : 1 Evelina Kos! Na odgovor ni bilo treba dolgo čakati. Dolinarjeva je izvedla kot z desne strani, pred vrati pa je v gneči najvišje skočila Kosova in z glavo zabila žogo v mrežo. 

62: Menjava pri Muri Noni: Bednarova namesto Đorđevićeve. 

64: Dober strel Kolblove z levico iz voleja, žoga pa se je od ramena Lucije Balažic odbila v kot, po katerem je Nemetova imela nekaj težav, a so se gostiteljice nekako vendarle rešile iz zagate. 

66: Rumeni karton Makovec. 

67: Sedaj velika sreča za Muro Nono: po lepi kombinaciji Olimpije je Šenkova preigrala Šoštarič Karičevo in odlično streljala z levico. Kocijanova je zaman poletela v levo stran, žoga pa je le za nekaj centimetrov zgrešila cilj. 

69: Kakšen strel Dolinarjeve! Po pravi "bombi" z 22 metrov se je zatresel prečnik, nato pa je imela Nemetova spet težave z lovljenjem žoge, ki ji je ušla iz rok, a je še pravočasno odpravila nevarnost. 

74: Rumeni karton Kos. 

76: Menjava pri Muri Noni: Hofmanova namesto Vilčnikove. Zamenjava tudi pri Olimpije: vstopila je Medićeva. 

87: Še ena menjava pri Muri Noni: Adamova namesto Hrge. 

90: Pet minut dodatka.

94: Menjava pri Olimpiji: Kartuševa namesto Šenkove. 

96: Konec tekme. 1 : 1 po dosti boljšem drugem polčasu. Remi je glede na videno najbolj pravičen, z njim pa lahko bolje živijo Sobočanke, saj so obdržale prednost treh točk in tekme manj. V naslednjem krogu ne bi smele imeti težav s Cerkljankami, Olimpija pa bo takrat prosta. 

sžnl derbi žnk-olimpija-ljubljana žnk-mura-nona