vestnik

(FOTO) Remi tudi na moškem soboško-ljubljanskem derbiju: Mura - Olimpija 1 : 1

Vestnik.si, 10. 3. 2024
Aleš Cipot
Mura : Olimpija
Šport

Po ženskem ljubljansko-soboškem derbiju je v nedeljskem popoldnevu sledil še moški dvoboj med Muro in Olimpijo, a ta je bil v 25. krogu v Fazaneriji, kamor naj bi prispelo tudi 250 članov navijaške skupine Green Dragons. Obe ekipi sta nujno potrebovali zmago za boljši točkovni izkupiček na lestvici, kar je obetalo napeto srečanje. Lahko ste ga spremljali skupaj z nami.

Mura: Raduha, Pucko, Sadriu, Antolin, Kous kap., Tripi, Lamy, Proleta, Kurtović, Nuhanović, Čakš. Trener: Anton Žlogar. 

Olimpija: Pintol, Jorge Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas, Agba, Elšnik kap., Doffo, Raul, Brest, Pedro Lucas. Trener: Zoran Zeljković.

Srečanje vodi Matej Jug iz Tolmina. 

1: Začetek tekme.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

2: GOOOL 1 : 0 Robert Čakš! Čakš je po podaji Lamyja pobegnil obrambi Olimpije in streljal po tleh z desnico, Pintol mu je sprva strel ubranil, v drugo pa je Čakš le uspel pospraviti žogo v mrežo. Malce je bilo potrebno počakati na potrditev, saj je ob začetku akcije na tleh obležal Muhamedbegović, ki mu naj bi na peto stopil ravno Čakš. A gol vseeno velja. 

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

9: Po prostem strelu Raula je z glavo streljal Pedro Lucas, žoga pa je končala v kotu. 

11: Rumeni karton Lasickas, ki je s prekrškom preprečil protinapad Lamyja. Pred tem sumljiva situacija v kazenskem prostoru Mure, kjer je Čakš nespretno spotaknil Elšnika. Na srečo domačih se sodniki niso oglasili, napadalec Mure pa bo moral biti bolj previden.

18: Velika priložnost Mure za drugi zadetek! Po kotu Nuhanovića z leve strani je pri desni vratnici odlično z glavo streljal Tripi, Pintol pa se je vrgel in s prsti desne roke izbil žogo v kot.

19: Po še enem kotu Nuhanovića je sedaj z glavo streljal Proleta, a za malo mimo vrat. 

22: Rumeni karton Jorge Silva, ki je z rokama na tla spravil Antolina. 

26: Po prekršku Antolina nad Lasickasom je iz prostega strela sprožil Jorge Silva, vendar mimo vrat. 

32: Po kotu Jorgeja Silve je poizkusil Doffo, a je njegov strel blokiral Pucko.

33: Rumeni karton Ratnik, ki je z vlečenjem za dres zaustavil Lamyja.

mura, olimpija
Loris Cipot
Mura : Olimpija

42: Doffo je sedaj streljaL za malo mimo vrat, do tega pa sploh ne bi prišlo, če ne bi Proleta predolgo okleval s podajo, zaradi česar mu je Lasickas odvzel žogo. 

43: Zvit diagonalni strel Elšnika z desnico, izkazal pa se je Raduha, ki je celo uspel zadržati žogo na igrišču in v svojih rokah. 

45: Minuta dodatka. Plus pirotehnični vložek Green Dragonsov. 

45+1: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

Olimpija Mura
alesfevzer.com

Dobra predstava Mure, ki se je odločila za zgoščeno obrambno formacijo, v kateri pa Lamy in Čakš skušata čim večkrat pobegniti v hitri protinapad. Olimpija je imela zato večjo posest in več strelov, a je obramba domačih v večini primerov delovala zelo zbrano in bojevito.  

mura, olimpija
Aleš Cipot
Mura : Olimpija

46: Začetek drugega polčasa. 

50: GOL 1 : 1 Justus Lasickas! Prekrasen zadetek Lasickasa, to je treba priznati. Brest je prodrl mimo Prolete po levi strani in oddal žogo do Lasickasa, tega ni nihče pokril, sam pa je sprožil z desnico s kakih 25 metrov, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. Raduha, ki je bil tu nemočen, se je zelo razjezil na svoje soigralce, ker nihče ni skušal blokirati Lasickasa. 

mura, olimpija
Loris Cipot
Mura : Olimpija

57: Dvojna menjava pri Muri: Maroša in Trontelj namesto Čakša in Kousa. 

64: Po dolgem času dobra akcija Mure: Maroša se je na desni strani priboril do žoge, jo podal do Trontlja, ta je poslal predložek do Lamyja, ki pa je takoj streljal z desnico, a poslal žogo prek vrat. Videlo se je, da je želel preveč na hitro skleniti akcijo, zato ni dobro zadel okroglega usnja.  

mura, olimpija
Loris Cipot
Mura : Olimpija

65: Dvojna menjava pri Olimpiji: Motika in Posavec namesto Agbe in Bresta. 

72: Po predložku Motike je s "škarjicami" poskušal Posavec, vendar žoge ni zadel dovolj močno, tako da jo je Raduha ujel. 

73: Menjave: Durdov namesto Pedra Lucasa ter Turudija in Kasalo namesto Antolina in Lamyja. 

76: Nenaden in nevaren strel Raula z levico, Raduha pa odbija žogo v polje. V nadaljevanju akcije je z leve strani z desnico močno sprožil Motika, Raduha pa je tokrat žogo ulovil. 

77: Po desni strani je prodrl Jorge Silva in streljal, zadel pa le zunanji del mreže. 

82: Menjava pri Olimpiji: Boultam namesto Raula. Kar je presenetljivo, saj je bil Raul v zadnjem obdobju najbolj razpoložen pri gostih. 

mura, olimpija
Loris Cipot
Mura : Olimpija

86: Razburjenje na klopeh Mure in Olimpije: potem ko je na tleh obležal Sadriu, je Olimpija nadaljevala z akcijo in ni želela predati žoge Muri, zato so ugovarjali na domači klopi, povsem nasprotnega mnenja pa so bili na klopi gostov, tako da je prišlo do besednega dvoboja in manjšega prerivanja. 

90: Velika priložnost za Muro: Pucko do Maroše, ta do Kasala, ki je lepo spet našel Pucka na levi strani, ki je streljal po tleh, a zgrešil vrata. 

mura, olimpija
Loris Cipot
Mura : Olimpija

90: Štiri minute dodatka. 

92: Strel Nuhanovića z razdalje, a mimo vrat. 

mura, olimpija
Loris Cipot
Mura : Olimpija

93: Mura je zopet uspela priti pred vrata Olimpije, Kasala pa so pred strelom zaustavili branilci gostov. Vseeno je uspel žogo spraviti do Turudije, ki jo je zadržal na levi strani in tako preprečil zadnji napad Olimpije. 

94: Konec tekme. 1 : 1. 

mura, olimpija
Loris Cipot
Mura : Olimpija

Olimpija je bila v drugem delu absolutno boljši nasprotnik, Mura pa je precej popustila. S točko je lahko zelo zadovoljna, saj so bili Ljubljančani znani po tem, da v prvi ligi v zadnjih petnajstih minutah dajejo največ zadetkov. Vendar obramba domačih na čelu z Raduho novega gola več ni dopustila, malce pa ji je pomagal tudi trener Zeljković, ki je nerazumljivo iz igre potegnil Raula ravno takrat, ko je bil najbolj nevaren. Mura pa si zasluži pohvale za prikazano v sodnikovem dodatku, saj je skušala priti do zmagovitega zadetka in je bila celo bolj nevarna. Tako da je remi glede na videno v obeh polčasih na koncu verjetno tudi najbolj pravičen.

mura, olimpija
Loris Cipot
Mura : Olimpija

plt mura olimpija