vestnik

Zelo dober krst Drobneta in Juncaja: Mura - Primorje 4 : 0

Vestnik.si, 14. 9. 2024
Loris Cipot
Mura : Primorje
Šport

V 8. krogu prve lige sta se v deževni Fazaneriji pomerila Mura in Primorje iz Ajdovščine. Premešani črno-beli so se odlično odrezali po spremembah v vodstvu kluba in ekipi, s katerimi se večina privržencev ni strinjala. Jasno je bilo, da bo navijače pomirila samo zmaga, to si pa je četa Oskarja Drobneta tudi zasluženo priborila. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Raduha, Cipot kap., Sadriu, Proleta, Miloš, Ščernjavič, Nuhanović, Julardžija, Kurež, Juncaj, Vizinger. Trener: Oskar Drobne. 

Primorje: Tratnik, Mutavčić, Dedić, Petek, Fogec, Čandić, Elias Telles, Bešir, Zavnik, Gulič kap., Smajlagić. Trener: Milan Anđelković. 

Srečanje sodi Alen Borošak iz Spodnjega Dupleka. 

1: Začetek tekme. 

7: Prva dobra priložnost za Muro po kotu, ki ga je priboril Vizinger in izvedel novinec Miloš. Pred vrati je najvišje skočil Proleta in z glavo poslal žogo za malo prek prečnika. 

13: Po predložku Juncaja z leve strani do žoge in strela z glavo pred vrati ni uspel priti Vizinger. 

17: Na drugi strani je s strelom poskusil Zavnik, a je bil na pravem mestu Sadriu, ki je odbil žogo. 

23: Nevaren predložek Kureža z desne strani, Petek pa je moral izbiti žogo preko prečnika v kot. 

24: Po kotu in odbitku je z velike daljave močno sprožil Nuhanović, žoga je malce spremenila smer, a vseeno se je vratar Tratnik izkazal s fenomenalno obrambo. 

28: Rumeni karton Elias Telles. 

36: Tekma je za kratko prekinjena zaradi pirotehnike in ognjemeta navijaške skupine Black Gringos, ki praznuje 33 let obstoja. 

mura, primorje
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Primorje

39: GOOOL 1 : 0 Dario Vizinger! Vizinger je vnovčil prosti strel, ki ga je sam tudi iztržil po podaji Ščernjaviča in prekršku Ajdovcev. Prosti strel je sicer izvedel Nuhanović, ki je sprožil proti vratom in bilo je videti, da je Tratnik žogo že ujel, a jo je nato spustil, do nje je prišel Cipot in iz bližine streljal z glavo. Tratnik je spretno odbil okroglo usnje z nogo, a le do Vizingerja, ki ga je na koncu pospravil pod prečnik.  

44: GOOOOL 2 : 0 Steven Juncaj! Mat v štirih potezah: žogo si je po dolgi podaji iz obrambe na desni strani zaustavil Miloš, poslal predložek na drugo stran, kjer je bil Ščernjavič in takoj nastavil okroglo usnje pred vrata, tam pa je hitro z desnico posredoval Juncaj in zadel bližnji kot vrat Tratnika.  

45: Menjava pri Primorju: Shatri namesto Čandića. 

45+1: Konec prvega polčasa. 2 : 0. 

2mura primorje lc
Loris Cipot
Mura : Primorje

46: Začetek drugega polčasa. 

47: Po kratkih podajah Ščernjaviča in Nuhanovića se je sam na levi strani znašel Juncaj in poslal tako nevaren predložek, da bi žoga končala v mreži, če je ne bi izpod prečnika odbil Tratnik. 

49: Po podaji Zavnika je streljal Elias Telles, tokrat pa se je z obrambo izkazal Raduha. 

54: GOOOOOL 3 : 0 Dario Vizinger! Vizinger je skoraj vse napravil sam. Po dolgi in visoki podaji Kureža je stekel prek tri četrtine igrišča, čakal na napako zadnjega moža v obrambi Mutavčića, jo dočakal, ukradel žogo, zaobšel Tratnika in jo potem skoraj s povsem leve strani poslal v mrežo. 

62: Dvojna menjava pri Muri: Maroša in Diogo Bezerra namesto Juncaja in Kureža. 

62: Menjava tudi pri Primorju: Rafiu namesto Smajlagića. 

64: Rumeni karton Cipot. 

66: Nevarno pred vrati Mure: Primorje je dolgo pletlo mrežo, na koncu pa je Rafiu pomeril in streljal, a je žoga odletela prek vrat. 

76: Dvojna menjava pri Primorju: Jermol in Stožinić namesto Eliasa Tellesa in Fogca. 

mura, primorje
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Primorje

77: GOOOOOOL 4 : 0 Dario Vizinger! Hat-trick hrvaškega napadalca. Diogo Bezerra je izvedel pravo malo miniaturo in z zunanjim delom stopala odlično asistiral Maroši, ki je stekel proti vratom, a mu je žogo za kratko izbil Tratnik. Vizinger pa je bil spet na pravem mestu in jo s pomočjo desne vratnice pospravil v mrežo. Na najlepši način si je čestital ob jubileju: stotem nastopu v prvi slovenski ligi. 

79: Menjava pri Muri: Pucko namesto junaka dneva Vizingerja. 

83: Rumeni karton Shatri. 

83: Menjava pri Primorju: Suljanović namesto Zavnika. 

85: Dvojna menjava pri Muri: Zulić namesto Cipota in Strajnar namesto danes zelo dobrega Ščernjaviča. 

87: Tokrat najnevarnejši strel Rafiuja, a je bil na pravem mestu Raduha. 

90: Samo dve minuti dodatka, ker je tekma že zdavnaj odločena. 

92: Konec tekme. 4 : 0. 

muraprimorje
Arhiv kluba
Mura : Primorje.

Mura je s prepričljivo zmago vsaj za zdaj pomirila navijače, zelo dober vtis pa so pustili tudi vsi novinci. Sobočani so se tako s s 15 točkami trenutno povzpeli na drugo mesto lestvice, pravi preizkus njihove kakovosti pa jih čaka v naslednjem krogu, ko bodo gostovali pri Kopru.  

plt 8.-krog mura primorje-ajdovščina