vestnik

Obračun dobili nekdanji črno-beli: Celje - Mura 2 : 1

Vestnik.si, 11. 2. 2023
Aleš Cipot
Celje : Mura
Šport

V Celju sta se v 21. krogu prve lige merila domača istoimenska ekipa in soboška Mura. To je bil predvsem obračun nekdanjih in sedanjih črno-belih, na koncu pa so se veselili prvi. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Celja: Obradović, Zec, Vuklišević, Milić, Karničnik, Zabukovnik, Kouter, Popović kap., Bobičanec, Bizjak, Bajde. Trener: Roman Pilipčuk.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Začetna postava Mure: Mihelak, Pucko, Balažic, K. Cipot, Zličić, Tripi, Kous kap., Beganović, Shabanhaxhaj, Petković, Daku. Trener: Damir Čontala. 

Srečanje vodi Slavko Vinčić iz Maribora. 

1: Začetek tekme. 

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

1: GOL 1 : 0 Gregor Bajde! Zadetek že v 17. sekundi. Kouter je podal po desni strani do Bizjaka, ki je vtekal in podal pred vrata do Bajdeta, ta pa je ob Cipotu padel na hrbet, a vseeno ob padcu nekako s škarjicami spravil žogo v mrežo. Šok za Muro in njene navijače.

5: Rumeni karton Bizjak zaradi prekrška nad Shabanhaxhajem.

11: Strel Tripija z 18 metrov, a prek vrat. 

19: Rumeni karton Vuklišević zaradi prekrška nad Petkovićem.

24: Po kotu Popovića velika priložnost za Celje po strelu Zabukovnika z glavo, a tokrat se je z obrambo izkazal Mihelak. 

31: Rumeni karton Kous zaradi prekrška nad Popovićem. 

33: Sreča za Celje: po podaji Shabanhaxhaja Petković po strelu z glavo zadeva vratnico, od katere se je žoga odbila v roke Obradoviću.

34: Pa to je neverjetno: še ena vratnica Mure! Po podaji Dakuja je pobegnil Shabanhaxhaj in sam pred vrati že premagal Obradovića, vendar tudi on zadel le okvir vrat. 

36: Rumeni karton Zabukovnik zaradi udarca Dakuja, potem ko je soboški napadalec najprej naredil prekršek. 

42: Rumeni karton Daku zaradi visoko dvignjene noge, s katero je udaril Zeca. 

45: Minuta dodatka.

46: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Po velikem šoku v prvi minuti je Mura potrebovala nekaj časa, da se je zbrala, potem pa postajala vse bolj nevarna in v 33. in 34. minuti kar dvakrat zadela vratnico. Črno-beli so še večkrat prišli do kazenskega prostora, a jim je največkrat zmanjkala zadnja poteza, igro pa so večkrat prekinjali tudi številni prekrški. Ne bi bilo nezasluženo, če bi Mura izenačila že v prvem delu, v katerem so Celjani večinoma pretili iz protinapadov. Tako pa za Sobočane, ki so nedvomno zmožni pokazati več, ostaja še veliko dela v drugem polčasu.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

46: Začetek drugega polčasa.

49: GOL 2 : 0 Damjan Vuklišević! Spet podoben začetek kot v prvem delu in hitra hladna prha za Muro. Kot z desne strani, ki ga je priboril Bobičanec, je izvedel Popović, pred vrati pa je najvišje skočil Vuklišević in z glavo zabil žogo v mrežo, medtem ko so številni črno-beli okrog njega samo stali kot kipi. Katastrofalno pokrivanje v obrambi.  

56: Diagonalni strel Bobičanca z desnico z leve strani po tleh, Mihelak pa s skrajnimi močmi odbija žogo. 

60: GOOOL 2 : 1 Lazar Zličić! Po prodoru in podaji Shabanhaxhaja po levi strani se je žoga od Vukliševića odbila do Zličića, ki je takoj sprožil z desnico, okroglo usnje pa je skozi številne noge končalo v kotu vrat Obradovića.

62: Menjava pri Celju: Vrbanec namesto Koutra. 

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

69: Nevarna priložnost za Celje: Popović je podal z leve strani, na drugi strani pa je Bizjak po strelu z glavo oplazil zunanji del vratnice. 

71: Trojna menjava pri Muri: Morris, Šroler in Šarić namesto Pucka, Kousa in Zličića, pri Celju pa Matko namesto Bizjaka.

72: Nevaren strel Bobičanca z desne strani po tleh, Mihelak pa odbija v kot.  

76: Mura živi nevarno: po prodoru Milića po levi strani je ta lepo nastavil žogo Popoviću, slednji pa je meril mimo vrat, potem ko je Mihelak samo obstal.

77: Tokrat je po podaji Bobičanca pobegnil Bajde, prišel sam pred vrata in streljal, Mihelak pa se ni dal premagati. 

80: Rumeni karton Beganović.

82: Menjava pri Muri: Jovičević namesto Petkovića. 

90: Šroler dvakrat slabo: najprej je iz prostega strela zadel živi zid, od katerega se je žoga odbila v kot, po njem pa je poslal okroglo usnje naravnost v roke Obradovića.

90: Tri minute dodatka.

91: Velika priložnost za izenačenje: po prodoru in podaji Cipota je Beganović streljal z glavo s štirih metrov, izkazal pa se je Obradović, ki je ulovil žogo. 

93: Konec tekme. 2 : 1.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Zmaga Celjanov, ki so bili spretnejši in srečnejši, saj so dvakrat ob začetkih polčasov izkoristili popolno pomanjkanje zbranosti Murine obrambe. Črno-beli so imeli žogo malce več v posesti, vendar večinoma niso znali skleniti svojih akcij, ponagajala pa jim je tudi športna sreča, saj so dvakrat zadeli vratnico. A ne gre pozabiti, da so tudi Celjani oplazili okvir vrat in imeli še kakšno nevarno priložnost. Točka Mure, ki je proti koncu močno pritisnila, ne bi bila nezaslužena, za morebitno zmago pa je bila tokratna igra, v kateri so delali preveč prekrškov, vsekakor premalo.

Celjani so Sobočanom na lestvici pobegnili že na šest točk prednosti, zato Muri v naslednjem krogu na gostovanju pri Radomljah ne preostane ničesar drugega kot zmaga, drugače se lahko že počasi poslovi od Evrope.   

plt 21.-krog celje mura