vestnik

Prekmurski derbi pripadel domačim: Mura - Nafta 1903 1 : 0

Vestnik.si, 20. 7. 2024
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Nafta
Šport

Po dolgih letih je bil tu spet prvoligaški prekmurski derbi med Muro in Nafto, in to že kar v 1. krogu. A verjetno še nikoli prej nista bili obe ekipi takšni neznanki za svoje navijače glede trenutne prave forme. Kdo je bil tokrat boljši? Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Raduha, Pucko, Cipot, Sadriu, Nuhanović, Maruško kap., Maroša, Ščernjavič, Proleta, Kurtovič, Kurež. Trener: Anton Žlogar.

Nafta 1903: Mauricio, Lesjak kap., Pirtovšek, Dumančić, Marinič, Brkić, Božičković, Hrka, Kljun, Kadrić, Szalay. Trener: Jozsef Bozsik. 

Srečanje vodi sodnik David Šmajc iz Kranja. 

1: Začetek tekme. 

4: Prvi strel na dvoboju, in to kar nevaren: kapetan Mure Maruško je z razdalje poslal žogo malce preko prečnika vrat Nafte. 

12: Lepa akcija Mure: Sadriu je poslal dolgo žogo do Pucka, ki jo je s prsmi podaljšal do Ščernjaviča, ta jo je z leve strani nastavil v sredino, kjer je iz obrata z levico streljal Kurež, Mauricio pa je z levico odbil okroglo usnje v kot. 

13: Prva menjava pri Nafti: zaradi poškodbe je moral igrišče zapustiti Lesjak, namesto njega vstopa Dragoner. Kapetanski trak je prevzel Pirtovšek.

14: Sedaj močan strel Maroše z desne strani, vendar prek in mimo leve vratnice. 

16: Za Nafto je poskusil Kadrić, a mimo vrat. 

24: Po kotu Nuhanovića z leve strani v padcu preko vrat strelja Kurtović. 

30: Sedaj je Nafta z lob podajo izigrala obrambo Mure, pred vrati se je sam znašel Kljun, vendar se je hitro vrnil Cipot in s telesom preprečil najhujše za svojo ekipo. Nekateri nogometaši Nafte so zahtevali enajstmetrovko, vendar se je igra takoj nadaljevala.

31: Nenavadna situacija: Mauricio je predolgo držal žogo v svojih rokah, zato je Šmajc dosodil indirektni prosti strel za Muro. Po kratkem dotiku Nuhanovića je s 15 metrov z desne strani sprožil Maroša, a zadel blok, od katerega se je žoga odbila v kot. 

36: Strel Szalaya z velike razdalje, točno v roke Raduhi. 

38: Spet je poskušal Szalay, a je po podaji z leve strani zadel nekoga v Murinem bloku, žoga pa je nato spet končala v rokah Raduhe.  

44: Rumeni karton Božičković, zaradi grobega starta s podplatom na nogo Pucka. 

45: Dober predložek Nuhanovića iz prostega strela, vendar Cipot ni dobro zadel žoge z glavo in ta je odbrzela mimo vrat. 

45: Dve minuti dodatka.

45+2: Konec prvega polčasa. 0 : 0. 

Mura je začela dobro in imela prevlado, a nekaj svojih priložnosti ni izkoristila. Proti koncu polčasa je tudi Nafta postajala vse bolj nevarna, vendar pa resneje ni uspela ogroziti vrat Mure. Za zdaj je najlepše dejstvo, da se derbi igra v strastnem navijaškem vzdušju zelo dobro napolnjene Fazanerije. 

muranafta
Arhiv kluba
Mura - Nafta.

46: Začetek drugega polčasa. 

51: Proleta je z desne strani po tleh lepo nastavil žogo Kurežu, ta pa jo je tokrat z desnico za malenkost poslal mimo vratnice. Velika priložnost za Muro, pri kateri je Kurež za zdaj najbolj nevaren. 

52: Po krajšem preigravanju strel Brkića z levico, a točno v naročje Raduhi. 

56: Po dolgi podaji Ščernjaviča Proleta ni uspel z glavo poslati žoge ne do Maroše ne v vrata Nafte. 

mura, nafta
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Nafta

59: GOL 1 : 0 Matic Maruško! Po kotu Nuhanovića je kar nekako dišalo po zadetku Mure, saj sta najprej poskušala s strelom Maruško in Kurež, a sta obakrat zadela blok, v tretje pa je odbitek le mimo Mauricia v mrežo poslal kapetan Mure. 

60: Menjava pri Muri: Vizinger namesto Ščernjaviča. 

67: Menjavi pri Nafti: Kalnoki - Kis namesto Kljuna in Klausz namesto Kadrića. 

68: Menjava tudi pri Muri: Tripi namesto Kureža, ki je imel zelo dober debi za Muro.  

mura, nafta
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Nafta

73: Kurtovič je prestregel žogo, prodrl proti kazenskemu prostoru, a streljal prek vrat. 

77: Rumeni karton Pirtovšek, zaradi vlečenja za dres Vizingerja. 

87: Dvojna menjava pri Muri: Strajnar in Jovićević namesto Maruška in Maroše. 

90: Tri minute dodatka. 

93: Rumeni karton Szalay, zaradi ugovarjanja sodniku, čeprav je morda imel upravičen razlog zaradi prekrška Vizingerja. 

94: Konec tekme. 1 : 0. 

mura, nafta
Loris Cipot/fotolens.si
Mura : Nafta

Zaslužena zmaga Mure, ki si je nekoliko bolj želela vseh treh točk in je bila pripravljena za to storiti malce več kot Nafta, ki ni pretirano ogrozila Florijana Raduhe, čeprav je imela več strelov v okvir vrat kot domači, vendar so v glavnem leteli v naročje soboškega vratarja. Najlepše s tekme pa vseeno ostaja pravo vzdušje kar 4100 gledalcev v Fazaneriji. 

plt 1.-krog prekmurski-derbi mura nafta-1903