vestnik

(FOTO) Remi na prekmurskem derbiju 2. SNL: Beltinci - Nafta 1 : 1

Vestnik.si, 15. 9. 2023
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.
Šport

V prekmurskem derbiju 8. kroga 2. SNL so se domači Beltinci Klima Tratnjek pomerili z lendavsko Nafto. Beltinčani so bili tokrat favoriti, saj so imeli za sabo zmagoviti niz in bi z novo zmago skočili na sam vrh lestvice. Lendavčani v zadnjih treh tekmah niso dosegli niti enega gola, če bi jim pa uspelo presenečenje, bi na lestvici pridobili nekaj mest. Tudi tokratni derbi pa je šel svojo pot. Lahko ste ga spremljali z nami.

Beltinci Klima Tratnjek: Moćič, Težački, Zorman, Kosić, Pihler kap., Štrakl, Sočič, Kralj, Nerguti, Kaučič, Rantaša. Trener: Damjan Gajser. 

Nafta 1903: Andrašec, Erniša, Urh, Dinnyes, Pigac, Novinič kap, Rebernik, Vuica, Oštrek, Polić, Lun Bončina. Trener: Jozsef Bozsik ml.

Srečanje vodi Uroš Rađević iz Maribora.

1: Začetek tekme.

10: V prvih desetih minutah še brez resne priložnosti. Zdaj je nevarno z desne podal Rantaša, a je Andrašec zanesljivo ujel žogo. 

nk-nafta, nk-beltinci, nogomet
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.

12: GOL 0 : 1 Toni Lun Bončina! Tukaj je prvi zadetek. Po kotu Oštreka z leve strani je na prvi vratnici spretno s peto žogo pod prečnik poslal Bončina.

13: Velika priložnost za odgovor domačih: po podaji Rantaše z desne strani je prek vrat močno sprožil Kralj.

15: Kakšna priložnost za Kralja, ki je še enkrat poslal okroglo usnje prek vrat! Po lepi akciji po desni strani je po podaji Rantaše tokrat z desne žogo Kralju nastavil Pihler, napadalec Beltinčanov pa je iz dveh metrov bližine zgrešil cilj. 

nk-nafta, nk-beltinci, nogomet
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.

27: Beltinčani zahtevajo enajstmetrovko po domnevnem igranju z roko enega od branilcev Nafte v svojem kazenskem prostoru, vendar je sodnik, ki je bil blizu, samo odmahnil z roko. 

30: Bončina je izgubil žogo, Štrakl pa je krenil v hiter protinapad, a je bil po njegovi podaji z desne strani spet na pravem mestu vratar Andrašec. 

32: Tokrat je z desne strani podal Pihler, vendar je Andrašec spet ujel žogo. 

35: Rantaša je zopet prodrl po desni strani, podal do Pihlerja, žoga pa na koncu pri Nergutiju, ki jo je z zunanjim delom stopala poslal prek vrat. 

41: Spet sta Rantaša in Pihler prodrla po desni strani, podajo slednjega pa je zopet ukrotil Andrašec. 

43: Oštrek strelja prek vrat. 

44: Rumeni karton Kosić, ki je nenamerno v glavo udaril Vuico. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

nk-nafta, nk-beltinci, nogomet
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.

Prekmurski derbi pred 1400 gledalci se še ni povsem razplamtel, je pa imel zanimiv potek v prvem delu. Nafta je sprožila samo dvakrat proti vratom, prvi od teh dveh strelov pa je končal v mreži. Gostitelji, pri katerih manjka poškodovani napadalec Čakš, so z lahkoto prodirali po desni strani in podajali pred vrata, a je bil vratar Andrašec večinoma na pravem mestu, ko pa je bil že nemočen, je žogo prek vrat poslal Kralj. V drugem polčasu se lahko še marsikaj zgodi.  

nk-nafta, nk-beltinci, nogomet
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Beltincih: Vodeb namesto Zormana. 

47: Tokrat napad domačih po levi strani, po podaji je zadišalo po zadetku, a so branilci Nafte izbili žogo pred svojim vratarjem.

48: Hiter protinapad gostov, izveden v treh potezah, na koncu je neoviran do strela prišel Rebernik, Moćić pa se je izkazal s parado.

49: Še enkrat na pravem mestu Andrašec po strelu Beltinčanov. 

50: Rumeni karton Rebernik. 

52: GOL 1 : 1 Henrik Nerguti! Zasluženo izenačenje gostiteljev. Rantaša je iztržil kot, ki ga je izvedel Pihler z desne strani, žogo je najprej z glavo podaljšal Kralj, na drugi vratnici pa jo je prav tako z glavo iz bližine v mrežo pospravil Nerguti. Andrašec tokrat ni mogel storiti ničesar. 

58: Sedaj nekaj, kar je že stalnica na tem prekmurskem derbiju: več nogometašev si je skočilo v lase ob robu igrišča.

59: Epilog: rumena kartona za Vodeba in Polića, eden pa še za pomočnika trenerja vratarjev pri Nafti. 

67: Menjava pri Nafti: Igrec namesto Polića.

71: Strel Pihlerja mimo vrat. 

74: Menjava pri Beltincih: Emruli namesto Nergutija. 

79: Menjava pri Nafti: Cener namesto Bončine. 

80: Igrec je ukradel žogo na levi strani in takoj diagonalno streljal po tleh, a je okroglo usnje z nogo odbil Moćić. 

84: Menjava pri Beltincih: Bujan namesto Rantaše. 

nk-nafta, nk-beltinci, nogomet
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.

85: Po visokem predložku Erniše z desne strani do ne preveč močnega strela z glavo Igrec, vendar Moćič z lahkoto lovi žogo. 

89: Po podaji Štrakla z leve strani strel Pihlerja z levico, pri katerem pa se je takoj videlo, da ne bo natančen. 

90: Štiri minute dodatka. 

92: Oštrek sedaj po samostojnem slalomu do nevarnega strela, Moćić pa se je še enkrat izkazal s parado, na koncu pa še zaustavil prodor Igreca. 

94: Strel Vuice, ampak tudi on ni bil natančen.

95: Konec tekme. 1 : 1. 

nk-nafta, nk-beltinci, nogomet
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.

Po izenačujočem golu igra v drugem polčasu več ni bila razburljiva vse do samega zaključka, v sodnikovem dodatku pa je bila nevarnejša Nafta. Na koncu je remi morda pravičen, čeprav bi Beltinčani lahko iztržili več glede na večjo posest žoge in več strelov proti vratom. A s točko bodo še nekako držali stik z vrhom lestvice, medtem ko se Lendavčani od njega počasi oddaljujejo. 

nk-nafta, nk-beltinci, nogomet
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.

"Žuti" so vsaj začasno tretji s 14 točkami, Nafta pa ostaja sedma z 11 točkami. Na vrhu je Brinje s 15 točkami in tekmo manj. 

nk-nafta, nk-beltinci, nogomet
Jure Kljajić
NK Beltinci - NK Nafta.

8.-krog 2.-snl beltinci-klima-tratnjek nafta-1903 derbi