vestnik

Še četrta zaporedna zmaga v gosteh: Domžale - Mura 0 : 2

Vestnik.si, 27. 9. 2023
Arhiv kluba
Mura vodi po prvem polčasu.
Šport

Mura je v tej sezoni prve lige vsaj za zdaj mnogo bolj uspešna v gosteh kot doma. To je pokazala tudi v 10. krogu v obračunu z Domžalčani, kjer sta za nove tri točke poskrbela Shabanhaxhaj in spet Maruško. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Domžale: Tratnik, Mutavčić, Markuš, Topalović, Kolobarić, Krstovski, Hodžić, Repas kap., Fazlić, Šturm, Bobarić. Trener: Dušan Kosič. 

Mura: Mihelak, Maruško, Kous kap., Maroša, Kasalo, Jurišić, Proleta, Kurtović, Trontelj, Dobrovoljc, Shabanhaxhaj. Trener: Vladimir Vermezović. 

Srečanje vodi Matej Jug iz Tolmina. S tribune tekmo spremlja tudi Kai Cipot. Pred dvobojem je častno priznanje prejel zdaj že nekdanji nogometaš Domžal Slobodan Vuk.

1: Začetek tekme. 

8: Domžale v uvodu nevarnejše, imele so že dva kota, a še nobenega resnega strela na vrata. Na drugi strani je enkrat precej sebično poskušal Shabanhaxhaj, vendar meril precej mimo cilja. 

15: Lepa akcija Mure: Trontelj z dolgo podajo do Maroše, ki je zadržal žogo in počakal na vtekajočega Jurišića, a žal njegova podaja pred vrata ni prišla do pravega naslovnika.

16: Že prva menjava pri Domžalah: Mutavčić zaradi poškodbe iz igre, namesto njega vstopa Brecl. 

19: Šturm z nevarnim predložkom neposredno na vrata, Mihelak odbija s pestmi.

20: Odličen strel Topalovića, ki je zletel za malo prek vrat, ker se je žoge narahlo dotaknil Proleta. 

25: Nepričakovan diagonalni strel Šturma po tleh z leve strani, vendar je bil Mihelak vseeno na to pripravljen in je žogo odbil. 

36: Kous je končno pobegnil po desni strani v kazenski prostor in podal pred vrata, a je pred Marošo pravočasno posredoval Markuš.

37: Maroša je med dvema igralcema spet skušal podati do vtekajočega Jurišića, ki pa je bil za malenkost prepočasen. 

40: Velika sreča za Muro: po kotu Repasa je v prazno zaplaval Mihelak, Krstovski pa je z glavo streljal mimo vrat. 

44: GOOL 0 : 1 Dardan Shabanhaxhaj! Prav smešno je, kako je Mura prišla v vodstvo, potem ko v prvem polčasu razen dobrega dela v obrambi ni pokazala skoraj ničesar. Vse pa je sam naredil Shabanhaxhaj. Po podaji Kurtovića je z obratom iz igre popolnoma izvrgel Hodžiča in mu pobegnil po levi strani ter nato z desnico z diagonalnim strelom v daljši kot premagal vratarja Tratnika. To je njegov že četrti zadetek v tem prvenstvu. 

45: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

V na trenutke zelo šahovski in dolgočasni partiji so bile Domžale boljše, to je treba priznati, in to kaže tudi statistični podatek v izvedbi kotov: kar 8 : 0 za gostitelje. Mura razen dobrega dela v obrambi in redkih krajših prebliskov ni pokazala ničesar v napadu, razen sijajnega bliska Shabanhaxhaja čisto v zaključku, ki je povsem sam povedel svojo ekipo v vodstvo, s katerim so lahko v soboškem taboru izjemno zadovoljni.  

domžalemura2
Vestnik.si
Mura vodi po prvem polčasu.

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Tripi namesto Kasala. 

48: Joj, kaj je pa zdaj zapravil Shabanhaxhaj! Znova je pobegnil Hodžiću in ga nato še enkrat poslal v prazno, potem pa je poskušal preveč z zunanjim delom stopala zadeti mrežo Tratnika, ki je bil že povsem nemočen, žoga pa je zaplavala mimo vrat. 

54: Kar trojna menjava pri Domžalah: Stuparević, Đapo in Pišek namesto Kolobarića, Repasa in Bobarića. 

64: Šturm strelja prek vrat. 

66: Rumeni karton Maruško, ki je brez potrebe ugovarjal po že dosojenem prekršku. 

70: GOOOL 0 : 2 Matic Maruško! Neverjetno, spet Maruško. Tekma ima že tako ali tako podoben potek kot v Rogaški Slatini, in tudi zdaj je po dolgotrajnih poskusih domačih, da bi prišli do izenačenja, znova drugi zadetek dosegel izkušeni igralec Mure. Tokrat je šlo za sijajno akcijo, v kateri je spet hitri Shabanhaxhaj pobegnil kar trem igralcem Domžal, nato pa lepo nastavil žogo Marušku, ki jo je zopet v slogu najboljših napadalcev tokrat poslal v levi zgornji kot vrat Tratnika. Hm, malo za šalo, malo zares: je kdo že razmišljal, da bi Maruška pri Muri postavili povsem v konico napada? 

10
Arhiv kluba
Matic Maruško v svojih zrelih nogometnih letih očitno postaja golgeter.

73: Rumeni karton Krstovski. 

79: Menjava pri Muri: ravno namesto Maruška vstopa Brkić. 

80: Nevarna priložnost za Domžale: po podaji z desne strani je spretno streljal Hodžić, Mihelak pa je ukrotil žogo, kljub temu, da zaradi Prolete ni dobro videl strela. 

84: Rumeni karton Fazlić.

85: Menjava pri Domžalah: Tolić namesto Topalovića. 

86: Malce je spet zapretil Šturm, vendar so se črno-beli znova ubranili.

87: Nevarna in hitra akcija Mure, po kateri bi si gostitelji skoraj zabili avtogol: Maroša je podal do Shabanhaxhaja, sicer nekoliko preveč na levo, a ta je nastavil žogo Kurtoviću, pred katerim pa je v zadnjem hipu posredoval Fazlić.

88: Strel Trontlja prek vrat.

90: Strel Piška proti vratom, Mihelak pa je bil na pravem mestu. 

90: Tri minute dodatka. 

91: Znova poskus Trontlja, tokrat po tleh, a poslal je žogo le v Tratnika.

92: Menjava pri Muri: Petković namesto Maroše. 

94: Konec tekme. 0 : 2. 

10
Arhiv kluba
Shabanhaxhaj in Trontelj s kul proslavo zadetka.

Podobna tekma Mure kot v Rogaški Slatini in že četrta zaporedna zmaga črno-belih na tujem terenu. Očitno taktika Vladimirja Vermezovića, po kateri v gosteh prepušča pobudo nasprotniku in ima ob tem še malce potrebne športne sreče ter nato skuša zadati hiter udarec iz protinapada, zelo dobro deluje. Domžale so imele kar trinajst kotov, Mura pa samo enega, a črno-beli so iz skupno štirih strelov v okvir vrat spet dvakrat zadeli. Gostitelji so tokrat v drugem delu precej popustili, k čemur je prispevala tudi zbrana obramba črno-belih, in težko se je spomniti, kdaj je Mura nazadnje kar dvakrat zapored ohranila mrežo nedotaknjeno. Odkar je v Mursko Soboto prispel Vermezović, si njegovi varovanci pridno nabirajo točke. Zanimivo bo videti, kakšno taktiko bo ubral na sobotnem derbiju s Celjem v Fazaneriji. Vsekakor ima Mura sedaj več vzpodbude in boljšo popotnico kot Celjani, ki so v tem krogu izgubili doma z Aluminijem. 

10.-krog plt domžale mura