vestnik

(FOTO) Slab začetek, (z igralcem več) dober konec: Mura - Rogaška 3 : 1

Vestnik.si, 7. 12. 2023
Aleš Cipot
Mura : Rogaška
Šport

V 18. krogu prve lige se je Mura v Fazaneriji pomerila z Rogaško. Obema ekipama je kazalo slabo na lestvici, saj je Mura po porazu z Bravom padla celo na sedmo mesto, Slatinčani pa so na mestu, ki vodi neposredno v drugo ligo. Na koncu so črno-beli kljub začetnem zaostanku le pokazali, da so boljši od zadnjeuvrščenega moštva. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Mihelak, Sadriu, Cottrell, Maruško kap., Tripi, Ščernjavič, Jovićević, Trontelj, Brkić, Morris, Shabanhaxhaj. Trener: Vladimir Vermezović. 

Rogaška: Vodišek, Pirtovšek kap., Mihalić, Rantuša Lampreht, Thalisson, Gradišar, Čuić, Kregar, Benedičič, Majcenić, Korošec. Trener: Oskar Drobne.

Srečanje vodi Božo Kondić iz Ljubljane. 

1: Začetek tekme. 

6: Sreča za Muro: po podaji z desne strani so pred vrati črno-belih povsem pozabili na Majcenića, ki pa ni dobro zadel žoge in jo je bolj podal Mihelaku.

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

8: GOL 0 : 1 Nejc Gradišar! Tokrat pa sreča več ni pomagala Muri. Maruško je žogo poslal v kot, ki so ga z leve strani izvedli gostje, na prvi vratnici je okroglo usnje podaljšal Ćuić, pri drugi vratnici pa je iz bližine z glavo zadel Gradišar. Črno-beli v več kot polprazni Fazaneriji nadaljujejo s slabo predstavo. Doslej niso imeli nobenega strela, Rogaška pa dva, in že drugi je končal v mreži. 

12: Prvi strel Mure: po kratkem preigravanju je z roba kazenskega prostora z desnico sprožil Ščernjavič, vendar meril mimo stičišča prečnika in vratnice. 

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

15: GOOOL 1 : 1 Dardan Shabanhaxhaj! No, končno je po treh tekmah brez zadetka zadela tudi Mura. Po lepi in hitri kombinaciji Trontelj - Brkić - Jovićević je slednji podal z desne strani po tleh, Cottrell je preskočil žogo, iz bližine pa jo je v mrežo pospravil Shabanhaxhaj. To je njegov sedmi zadetek v prvenstvu.

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

17: Že v naslednjem napadu so zapretili Slatinčani, a namesto, da bi streljali, so se odločili za predložek in priložnost je splavala po vodi.

19: Velika priložnost za Muro: po odlični podaji Cottrella po tleh je pred vrati Shabanhaxhaj z rahlim lobom skušal premagati Vodiška, ta pa je vseeno z roko odbil žogo.

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

21: Po kotu z leve strani je z glavo pred vrata podal Sadriu, s škarjicami pa je streljal Tripi, a meril naravnost v Gradiška. V zadnjih minutah dosti boljša igra Mure.  

24: Daljša prekinitev zaradi ogleda posnetka, potem ko naj bi Maruško po podaji z glavo v kazenskem prostoru v roko zadel Thalissona, ampak se je hitro videlo, da ga je zadel v glavo, tako da enajstmetrovka upravičeno ni bila dosojena. 

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

30: Shabanhaxhaj v svoji značilni akciji: hiter prodor po levi strani in diagonalni strel z desnico, žoga pa je končala v kotu, po katerem so domači napravili prekršek. 

38: Gradišar je pobegnil obrambi domačih in na koncu streljal mimo vrat, tako ali tako pa je bil v prepovedanem položaju. 

39: Tokrat pa Gradišar po predložku z desne strani ni bil v prepovedanem položaju, a je na srečo Mure z glavo streljal prek vrat. Vermezović se je ob tej priložnosti za Rogaško zelo razjezil na svoje fante.

40: Rumeni karton Mihalić.

44: Potem ko se je Ščernjavič potrudil in v zadnjem hipu podal z leve strani, je pred vrati Cottrell s peto zgrešil žogo, nato pa jo je sprejel Trontelj in zamudil pravi trenutek za strel.

45: Dve minuti dodatka. 

45+1: Rdeči karton Emanuel Mihalić! Prav zanimivo, sodnik je doslej pokazal le dva rumena kartona, a oba je dobil Mihalić. Sedaj je z grobim prekrškom zaustavil prodor Cottrella in si upravičeno prislužil pot v slačilnico. Mura nadaljuje z igralcem več.

45+2: Izjemno slabo izveden prosti strel Trontlja, ki je žogo poslal v golavt.

45+3: Konec prvega polčasa. 1 : 1. 

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

Mura je pokazala dobro in napadalno igro le od 15. do 30. minute, v ostalem obdobju pa prikazala predstavo, značilno za večino sezone, namreč takšno z nenatančnimi podajami in jalovimi poskusi pred kazenskim prostorom gostov, ki se niti ne zaključijo s strelom na vrata. Za zdaj neodločen izid ni to, kar so si želeli v taboru črno-belih, drugi del pa bodo začeli z ogromno prednostjo nogometaša več. Tokrat pa res ne bo več dileme: če z igralcem več ne bodo sposobni premagati zadnjeuvrščenega moštva, lahko prenehajo upati na preboj v zgornji del lestvice. Kajti več kot vidno opozorilo so jim poslali privrženci: tribune Fazanerije so skoraj prazne, na tekmi verjetno ni več kot 400 gledalcev. 

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

46: Začetek drugega polčasa. V igro je pri Muri vstopil Maroša namesto Brkića. Menjava tudi pri Rogaški: Andrejašič namesto Kregarja. 

49: Rumeni karton Ščernjavič. 

49: Po spretni podaji Majcenića z leve strani se je sam pred vrati znašel Korošec, ki pa je pohodil Mihelaka po rami in soboški vratar je kar precej časa preležal na tleh.

51: Čeprav se je za vstop že pripravljal Raduha, bo Mihelak stisnil zobe in nadaljeval z igro. 

54: GOOOOL 2 : 1 Nikola Jovićević! Vendarle preobrat in vodstvo Mure. Na desni strani sta dvojno podajo odigrala Trontelj in Shabanhaxhaj, slednji je z natančnim predložkom našel Jovićevića, ki je v padcu z glavo žogo poslal v vratnico, od katere se je odbila v mrežo. 

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

59: Po predložku Trontlja z desne strani je še enkrat z glavo poskusil Jovićević, a meril točno v naročje Vodiška. 

69: Še enkrat sta podobno akcijo skušala izvesti Shabanhaxhaj in Jovićević, slednji pa je spet poslal žogo le v Vodiška. 

72: Težave za Shabanhaxhaja, ki šepa na sredini igrišča. Najbolj paradoksalno je, da sodnik sploh ni dosodil prekrška, ko je igralec Rogaške pohodil Shabanhaxhaja. 

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

73: Trojna menjava pri Muri: Kurtović, Domjan in Turudija namesto Jovićevića, poškodovanega Shabanhaxhaja in Ščernjaviča. Nenavadna poteza Vermezovića, saj je bil Jovićević najbolj razpoložen igralec Mure, tudi Ščernjavič pa je igral precej dobro. Mura vodi samo z golom prednosti, pa je trener črno-belih spet že zelo hitro na igrišče poslal dva mlada nogometaša. 

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

74: Rumeni karton Korošec.

75: Menjava pri Rogaški: Satchwell namesto Pirtovška. 

78: Mihelak s panterskim skokom lovi žogo pred Gradišarjem. Megla pa je prekrila že skoraj celo igrišče. 

80: GOOOOL 3 : 1 Amadej Maroša! Izkušeni Maroša prinaša tri točke svoji ekipi. Rantuša Lampreht je slabo odbil žogo, ki jo je sprejel Trontelj in poslal predložek na levo stran, Maroša pa je preigral branilca in s strelom z levico premagal Vodiška. 

83: Po še enem predložku Trontlja je Domjan iz idealnega položaja streljal mimo vrat, a je bil tako ali tako v prepovedanem položaju. 

83: Rumeni karton Ćuić. 

84: Dvojna menjava pri Rogaški: Braut in Kantužer namesto Benedičiča in Thalissona. 

88: Še ena menjava pri Rogaški: Marcius namesto Gradišarja. 

90: Tri minute dodatka.

93: Slab poskus Domjana, žoga precej mimo vrat.

93: Konec tekme. 3 : 1. 

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

Zaslužena zmaga Mure, ki je imela ta "privilegij", da je celoten drugi polčas odigrala z igralcem več. To je dobro izkoristila, čeprav z igro ni ravno blestela. Ob zadetkih je prikazala lepe kombinacije, ob tem pa še nekaj dobrih poskusov, praktično je storila samo to, kar je morala. Zdaj se lahko pohvali, da je doma premagala ekipi, ki sta na zadnjih dveh mestih lestvice. Sama se za zdaj še ni premaknila s sedmega mesta, pravi pokazatelj njene trenutne kakovosti pa bo nedeljska tekma z Domžalami, ki so v nizu štirih zaporednih zmag. 

mura, rogaška
Aleš Cipot
Mura : Rogaška

18.-krog plt mura rogaška