vestnik

(FOTO Povprečni črno-beli zapravili še eno priložnost za zmago: Radomlje - Mura 1 : 1

Vestnik.si, 29. 10. 2023
Aleš Cipot
Radomlje : Mura
Šport

V 14. krogu sta se v Domžalah merila Kalcer Radomlje in Mura. Črno-beli si po dveh zaporednih spodrsljajih ne bi smeli privoščiti še enega več, ampak zgodilo se je ravno to oziroma podobno kot na tekmi s Koprom. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Kalcer Radomlje: Velić, Marković, Ševelj, Nuhanović kap., Hrvoj, Pogačar, Queiroz, Gnjatić, Šošić, Korun, Prpić. Trener: Oliver Bogatinov.

Mura: Mihelak, Sadriu, Maruško kap., Tripi, Maroša, Ščernjavič, Kurtović, Trontelj, Brkić, Morris, Shabanhaxhaj. Trener: Vladimir Vermezović. Manjkata Roko Jurišić zaradi kazni in Žiga Kous zaradi bolezni. 

Srečanje vodi Mateo Tozan iz Spodnjih Škofij. 

1: Začetek tekme v močnem nalivu.

5: Grozljiva scena: Shabanhaxhaj je pobegnil po levi strani in potem skušal s strelom skozi noge premagati vratarja Velića, ki je strel ubranil, a pri tem ga je pri poskusu preskoka Shabanhaxhaj s kolenom udaril v glavo in ga za kratko spravil v nezavest. Tudi sam igralec Mure je pretresen takoj začel klicati zdravniško pomoč. 

9: Velića še vedno oskrbujejo na igrišču, namesto njega pa je že pripravljen Baš. 

10: Velića, ki je na srečo že pri zavesti, z nosili peljejo z igrišča. Namesto njega vstopa Baš. 

17: Kakšno priložnost je spet imel Shabanhaxhaj! Po odlični podaji Maroše na sredini igrišča je pobegnil obrambi, na koncu pa streljal po tleh za malenkost mimo vrat. Da se le ne bosta ti dve veliki zapravljeni priložnosti maščevali Sobočanom . . .

18: Res je že po strelu z desnico z daljave zapretil Šošić, Mihelak pa je komaj v dveh poskusih ukrotil žogo. 

radomlje, mura, plt
Aleš Fevžer
Radomlje - Mura.

25: GOOOL 0 : 1 Dardan Shabanhaxhaj! No, v tretje pa je vendarle šlo. Po dolgi podaji Tripija je Shabanhaxhaj spet pobegnil po levi strani in tokrat spravil žogo izpod vratarja Baša v mrežo. To je njegov že šesti zadetek v tej sezoni.  

radomlje, mura, plt
Aleš Fevžer
Radomlje - Mura.

44: Še ena zapravljena velika priložnost Mure! Tokrat je Shabanhxhaj po tleh podal do Trontlja, ki si je priboril žogo, potem ko je iz vrat pritekel Baš in po zdrsu ostal na tleh. Trontelj je nato na levi strani našel Marošo, ta pa ni uspel pospraviti žoge v prazna vrata, saj je njegov strel v zadnjem hipu blokiral Ševelj. 

45: Pričakovanih šest minut dodatka. 

45+2: Queiroz je skušal z lobom ukaniti Mihelaka, žoga pa je odletela mimo levega zgornjega kota vrat Mure. 

45+5: Po podaji Pogačarja z desne strani še enkrat strelja Queiroz, tokrat z volejem, vendar visoko prek vrat. 

45+7: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

Zasluženo vodstvo Mure, ki pa bi morala voditi še z večjo razliko, saj je imela štiri velike priložnosti, od katerih je samo eno izkoristil Shabanhaxhaj, dve pa je zapravil, še eno pa Maroša. Tako bo morala v drugem delu po nepotrebnem še trepetati za zmago, čeprav Radomljani v prvem polčasu niso pokazali kaj posebnega. Sobočani v določenih segmentih igre niso blesteli, so pa pri vseh štirih priložnostih izigrali obrambo domačih z dolgimi podajami iz sredine in pobegom igralcev v napadu.  

radomljemura
Arhiv kluba
Po prvem polčasu vodi Mura.

46: Začetek drugega polčasa. Dvojna menjava pri Radomljanih: N'Landu in Vokić namesto Pogačarja in Koruna. 

49: Lepa kombinacija Mure, ki jo je s predložkom z leve strani sklenil Ščernjavič, Trontelj pa na drugi strani ni dobro zadel žoge, zato mu je ta ušla v golavt. 

53: Še ena dobra akcija gostov: Shabanhaxhaj je diagonalno poslal žogo do Trontlja, ki je poslal predložek z desne strani, v kot pa je okroglo usnje izbil Ševelj. Zanimivo, to je šele prvi kot na tekmi. 

radomlje, mura, plt
Aleš Fevžer
Radomlje - Mura.

54: Po kotu je z glavo poskušal Morris, vendar ni bil natančen. 

57: Sedaj lepa kombinacija domačih, na koncu je N'Landu z desne strani podal do Šošića, ki je takoj streljal, a meril prek vrat. 

63: Dvojna menjava pri Muri: Šarić in Kasalo namesto Ščernjaviča in Maroše. 

63: Rumeni karton N'Landu. 

68: Nuhanović strelja mimo vrat. 

68: Menjava pri gostiteljih: Kukovec namesto Queiroza. 

69: Kaj so sedaj zapravili Radomljani! Po predložku Hrvoja z desne strani je iz bližine z glavo streljal N'Landu, Mihelak je izvrstno ubranil in odbil žogo predse, v mrežo pa jo nista uspela pospraviti ne Kukovec ne Vokić. Mura dela sedaj isto napako kot na tekmi s Koprom, preveč pobude prepušča nasprotniku in se po nepotrebnem vleče v obrambo ter si s številnimi podajami nazaj zapleta položaj, čeprav bi lahko ob malo večjem pritisku in naporu brez večjih težav prehajala v napad. 

73: Po predložku Ševlja z desne strani je z glavo nevarno streljal Šošić, žoga pa je švignila za malenkost mimo vrat.  

84: Po predložku Markovića z glavo strelja Hrvoj, toda naravnost v naročje Mihelaka. Slaba igra Mure v tem zadnjem delu in če bi Radomljani izenačili, to prav gotovo ne bi bilo nezasluženo. 

85: Menjavi pri obeh ekipah: Cerar namesto Šošića in Proleta namesto Tripija. 

90: Sodniki zdaj rešujejo Muro. Po predložku Kukovca z leve strani je po strelu z glavo zadel Nuhanović, sodniki pa so dosodili prepovedan položaj, čeprav je po ogledu počasnega posnetka vse skupaj bilo videti zelo sumljivo. Velika sreča za Muro, ki si praktično skoraj želi, da bi dobila zadetek, saj sploh ne pride izven svoje polovice. 

90: Šest minut dodatka. 

92: GOL 1 : 1 Sandi Nuhanović! Popolnoma zasluženo izenačenje Radomelj. Po podaji N'Landuja je Nuhanović z merjenim strelom z desnico zadel spodnji del prečnika, od koder se je žoga odbila v mrežo.

94: Priložnost tudi za Kukovca, ki je po strelu zadel enega od branilcev Mure. 

95: Rumeni karton Brkić.

95: Rumeni karton Prpić.

96: Menjava pri Muri: Katić namesto Brkića. 

97: Konec tekme. 1 : 1. 

radomlje, mura, plt
Aleš Fevžer
Radomlje - Mura.

radomlje, mura, plt
Aleš Fevžer
Radomlje - Mura.

Igra Mure v drugem polčasu pod vsako kritiko. Namesto da bi po prvem delu vodila s 3 : 0 ali 4 : 0, je morala - tako kot smo napovedali - v drugem delu trepetati za zmago, za to pa je izbrala povsem napačno taktiko, ki ji je v prejšnjem krogu že odnesla zmago v srečanju s Koprom. V napadu črno-beli niso storili skoraj ničesar, proti ekipi, ki je šele sedma na lestvici, pa se je od 55. minute naprej samo branila. Kako lahko takšno povprečno moštvo brez poguma in prave kondicije sanja o Evropi?! In zakaj Vermezović uporablja enako taktiko, čeprav ta že v prejšnjem krogu ni bila uspešna? Pogledano z druge strani: če Radomljani ne bi po videnem v drugem polčasu izenačili, bi bila zmaga Mure velika krivica. In tudi takrat si privrženci črno-belih takšnega nogometa ne želijo gledati. Žal, ampak ta ekipa z nekdanjo Muro, ki se je borila in uvrščala v evropsko tekmovanje, nima ničesar skupnega. Kar kaže tudi lestvica: šesto mesto in v trinajstih tekmah samo 15 točk. Pred stoletnico kluba v naslednjem letu se nad njim trenutno zgrinjajo temni oblaki.   

14.-krog kalcer-radomlje mura