vestnik

Jakupović spet usoden za črno-bele: Maribor - Mura 2 : 1

Vestnik.si, 11. 8. 2024
Aleš Cipot
Maribor : Mura
Šport

Na derbiju 4. kroga prve lige sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Zadnje srečanje na istem prizorišču so aprila pred praznimi tribunami dobili vijoličasti kar s 5 : 0, to pa je bila tekma, ko je trener Anton Žlogar prvič očital svojim varovancem, da so se že vnaprej predali. Danes so imeli črno-beli, ki so odlično začeli novo sezono, veliko priložnost za popravni izpit. Opravili so ga mnogo bolje, začeli odlično, a na koncu je do točke vendarle žal malo zmanjkalo. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Maribor: Jug, Feta, Vidmar, M’Bondo, Sikošek, Vrhovec kap., Borys, Grlić, Soudani, Jakupović, Mbina. Trener: Ante Šimundža.

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Mura: Raduha, Proleta, Cipot, Sadriu, Pucko, Maruško kap., Kurtović, Nuhanović, Strajnar, Vizinger, Maroša. Trener: Anton Žlogar.

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Srečanje sodi Rade Obrenović iz Ljubljane. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Pred začetkom tekme nekdanji kapetan Maribora Martin Milec, ki je trenutno poškodovan, prejema spominsko fotografijo za 300 odigranih srečanj v vijoličastem dresu. 

1: Začetek tekme. 

3: Dolgo so pletli vijoličasti napad okrog kazenskega prostora Mure, na koncu diagonalni strel Mbine po tleh, toda Raduha je bil na pravem mestu. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

5: GOOOL 0 : 1 Borna Proleta! Sijajna akcija Mure: dolga žoga Cipota do Maroše, ki jo je zadržal in nato nastavil Nuhanoviću, ta pa je z odličnim predložkom na oddaljenejšo vratnico našel Proleto, ki je pritekel iz ozadja in z glavo iz bližine zabil žogo v bližnji kot vrat Maribora. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

21: GOL 1 : 1 Arnel Jakupović! Krasen zadetek. Eden najbolj neugodnih igralcev za Muro je spet pičil črno-bele. Po dolgi asistenci je po levi strani pobegnil Borys in nastavil žogo Jakupoviću, ki je takoj sprožil z levico z roba kazenskega prostora in zadel levi zgornji kot vrat nemočnega Raduhe. 

25: Sedaj je Cipot rešil delikatno situacijo pred Raduho, saj je bil Borys po podaji Mbine že pripravljen za strel. 

33: Nevaren strel oz. podaja Pucka z daljave z leve strani, žoga pa je preko noge spolzela Maroši, ki jo je skušal preusmeriti v mrežo. 

37: Prekinitev tekme, ker so Viole prižgale bakle, tako da se vijoličasti dim vali preko polovice Maribora. 

38: Srečanje se je dokaj hitro nadaljevalo.

39: Soudani je skušal podati z desne strani pred vrata, žoga pa se je od Sadriuja odbila v roke pripravljenega Raduhe.  

41: Po prostem strelu Grlića in gneči pred živim zidom je iz obrata poskušal M'Bondo, vendar streljal mimo vrat. 

45: Tri minute dodatka. 

45+2: Vztrajnost Mure se je delno poplačala, saj je Maroša v drugem poskusu prišel do žoge na levi strani in jo podal do Strajnarja, ki je poskusil z glavo, vendar je Jug brez težav ulovil okroglo usnje. 

45+3: Konec prvega polčasa. 1 : 1. 

maribor, mura, gledalci, tribune
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Dobra tekma in pravo navijaško vzdušje, vendar žal tudi z nekaj žaljivkami. Za zdaj Mura deluje čvrsto in je ves čas na preži za hitrim protinapadom po levi strani ali pa skuša z dolgimi podajami takoj najti svoje napadalce, tako da je tudi zadetek Jakupovića, ki je res sanjsko zadel, ni spravil iz tira. V drugem polčasu je še vse odprto. 

maribor, mura, gledalci, tribune
Aleš Cipot
Maribor : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjave pri Mariboru: Širvys, Božić in Šoštarič Karič namesto Grlića, Sikoška in Vidmarja. 

50: Nevaren strel Božića, ki je precej poživil igro Maribora, a Raduha je bil na to pripravljen. 

57: Vroče je bilo pred vrati Mure, toda situacijo sta razčistila Raduha in Maruško.

58: Kapetan Mure je na drugi strani že prevaral tri branilce Maribora in izjemno nevarno sprožil, žoga pa le za malenkost mimo desne vratnice. 

59: Menjava pri Mariboru: Iličić namesto Mbine.

60: Menjava tudi pri Muri: Kurež namesto Strajnarja. 

67: GOL 2 : 1 Arnel Jakupović! Spet on usoden za Muro. Pravzaprav je šlo za precej nenavaden zadetek. Jakupović je v bistvu z desne strani z levico poslal predložek pred vrata, kjer sta Cipot in Soudani v medsebojnem dvoboju zgrešila žogo, ki je tako prevarala Raduho in končala v mreži. 

72: Zadnja menjava pri Mariboru: Ž. Repas namesto Vrhovca.

75: Rumeni karton Ž. Repas. 

77: Po podaji Vizingerja je do strela iz obrata prišel Maroša, vendar je sprožil naravnost po sredini v naročje Juga. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

79: Po asistenci Božića je z leve strani streljal Iličić, vendar zadel le zunanji del mreže. 

80: Dvojna menjava pri Muri: Spiridonović in Turudija namesto Maruška in Kurtovića. 

82: Že akcija novih igralcev na igrišču: Spiridonović je podal iz kota, visoko pa je skočil Turudija in poskusil z glavo, a streljal kar precej prek vrat. 

83: Strel Borysa prek vrat. 

86: Po asistenci Širvysa z desne strani je iz obrata po tleh streljal Soudani, Cipot pa je izbil žogo v kot. 

88: Menjava pri Muri: Domjan namesto Maroše. 

90: Tri minute dodatka.

92: Kljub vlečenju za dres je po levi strani prodrl Soudani in nastavil žogo Iličiću, ki je močno streljal z levico, a se je z obrambo izkazal Raduha, v nadaljevanju akcije je še drugič sprožil Iličić, toda tokrat prek vrat. 

93: Mura v nasprotnem napadu ni uspela priti do strela.

93: Konec tekme. 2 : 1. 

Škoda tega drugega zadetka, ki je bil posledica padca zbranosti. Mura je pred skoraj 4800 gledalci odigrala mnogo bolje kot na tisti aprilski tekmi in ne bi bilo nepravično, če bi si tokrat priborila točko. Na koncu je morda treba priznati, da je bil Maribor ravno za en gol boljši in nič več. To je prvi poraz črno-belih v novi sezoni, vendar ne gre za nobeno tragedijo, ker so tudi na tem dvoboju s svojo igro pokazali, da bodo konkurenčni za vrh lestvice. Sedaj jih čaka ugoden razpored, saj bodo kar dve tekmi odigrali doma: prva bo z Bravom, druga pa z Radomljami.  

Aleš Cipot
Maribor : Mura
plt četrti-krog maribor mura ljudski-vrt