vestnik

(FOTO) Sami sebi preprečili osvojitev točke: Maribor - Mura 3 : 1

Vestnik.si, 2. 5. 2023
Aleš Cipot
Maribor : Mura
Šport

V uvodni tekmi 34. kroga prve lige sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Navijači črno-belih po porazu v prejšnjem krogu z Bravom niso več pričakovali veliko, niso si pa mislili, da se bodo varovanci Dejana Grabića sami ustrelili v nogo s tem, da si bodo že v začetku zabili kar dva avtogola. Drugače bi lahko bil razplet povsem drugačen. Tekmo ste lahko spremljali z nami!

Maribor: Bergsen, Milec kap., Mitrović, Uskoković, Šoštarič Karič, Repas, Laušić, Tolić, Brnić, Jakupović, Vipotnik. Trener: Damir Krznar.

maribor, mura
Loris Cipot/Fotolens.si
Maribor Mura

Mura: Mihelak, Beganović, Cipot, Morris, Sadriu, Maruško, Tripi, Kous kap., Zličić, Klepač, Daku. Trener: Dejan Grabić.

maribor, mura
Loris Cipot/Fotolens.si
Maribor Mura

Srečanje vodi Alen Bubek iz Nove Gorice.

1: Začetek tekme. 

3: GOL 1 : 0 Kai Cipot (avtogol)! Razočaranje se nadaljuje. Ob nezbrani vrsti Mure je Brnić hitro izvedel prosti strel na desni strani, od koder je oster predložek po tleh pred vrata poslal Milec, ob veliki gneči črno-belih pa je Cipot nesrečno odbil žogo v mrežo svojega vratarja.

5: Po slabem strelu Kousa še zgrešen poskus Zličića. 

maribor, mura
Loris Cipot/Fotolens.si
Maribor Mura

11: Tudi zaradi tega Mura ostaja brez potrebnega števila točk: v veliki priložnosti se je po globinski podaji Beganovića znašel Klepač, na koncu pa z desne strani iz lepega položaja streljal mimo vrat. To bi enostavno moral zadeti.  

16: GOL 2 : 0 Kobie Morris (avtogol)! Lahko Mura pade še nižje? Prav neverjetno, dva avtogola v razmaku samo trinajstih minut! Sedaj je z desne strani močno podal Jakupović, Morris pa je z nogo posredoval tako nespretno, da je pospravil žogo v levi zgornji kot svojega vratarja Mihelaka. 

22: GOOL 2 : 1 Lazar Zličić! Končno en svetel trenutek črno-belih. Povlekel je Klepač in na koncu s pomočjo branilca Maribora oddal žogo Zličiću, ki je zadel z natančnim strelom po tleh. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

23: Rumeni karton Milec.

24: Rumeni karton Mitrović.

35: Rumeni karton Šoštarič Karič.

36: Maribor blizu tretjega zadetka: Laušić je podal iz sredine na levo do Tolića, ta pa takoj na drugo stran k daljši vratnici, kjer je bil Vipotnik in iz težkega položaja že matiral Cipota in Mihelaka, a se je žoga od vratnice odbila v polje.

37: Po strelu Jakupovića se žoga odbija v kot.

maribor, mura
Loris Cipot/Fotolens.si
Maribor Mura

38: Velika priložnost za Muro: po napaki vratarja Bergsna je do žoge prišel Kous in jo takoj poslal pred vrata do Dakuja, ta pa je iz neposredne bližine nastreljal Bergna v roko. Še ena izpuščena priložnost, ki bi enostavno morala biti izkoriščena.

39: Rumeni karton Klepač.

45: Dve minuti dodatka. 

45+1: To bi pa bil res paradoks: po podaji Klepača z leve strani je Repas odbil žogo v lastno mrežo in bi tako izid celo izenačil, če se ne bi Klepač že v začetku akcije znašel v prepovedanem položaju.

45+2: Po podaji Zličića odličen strel Maruška z 18 metrov, Bergsen pa je moral reševati svojo mrežo z izbijanjem izpod prečnika v kot.

45+3: Rumeni karton nekomu na mariborski klopi, ki se jezi zaradi dolgega dodatka.

45+4: Konec prvega polčasa. 2 : 1.

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Mura je katastrofalno začela tekmo z dvema avtogoloma, a še en paradoks tega srečanja je, da je imela kljub temu kar nekaj priložnosti za izenačenje. Maribor bi prav tako lahko dosegel še kak gol, a če bi bili napadalci gostov natančnejši pred vrati vijoličastih, sedaj prav gotovo ne bi rezultatsko zaostajali. Obeta se še zanimiv drugi polčas.  

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

46: Začetek drugega polčasa. 

47: Klepač je ob Milcu prišel do strela po tleh, a je bil na pravem mestu Bergsen.

53: Tripi si je priboril nevaren strel, a je bil za malo nenatančen.

54: Menjava pri Muri: Balažic namesto poškodovanega Sadriuja. 

56: Hitra akcija Mure in velika priložnost: po dolgi podaji Klepača je po levi strani stekel Daku, preigral Uskokovića in dobro streljal, Bergsen pa je z ramenom odbil žogo v kot. 

61: Po kotu Klepača strel Morrisa z glavo, vendar Bergsen brez težav lovi žogo. 

63: Tekma za nekaj trenutkov prekinjena zaradi dima, ki so ga povzročili mariborski navijači, in ki je popolnoma zakril vrata, na katerih je Mihelak. 

66: Po podaji Repasa "bomba" Milca, vendar precej mimo vrat.

69: GOL 3 : 1 Žan Vipotnik! Po izvrstni podaji Tolića z leve strani je z diagonalnim strelom z desne strani zadel najboljši strelec prvenstva, ki je mirno poslal žogo v nasprotni kot. Sprva je bil zadetek razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja Vipotnika, vendar je pregled s tehnologijo VAR pokazal, da temu ni bilo tako. Mura je pred novim porazom.

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

73: Dvojna menjava pri Mariboru: Žinič in Božić namesto Milca in Jakupovića.

73: Znova poskus Vipotnika, tokrat z leve strani, a mimo vrat.

74: Strel Tolića končuje v bloku Cipota in kotu.

75: Pred Mitrovićem pravočasno posreduje Mihelak. 

76: Mrežo je zdaj zadel Klepač, a ob stari zgodbi: spet je bil v prepovedanem položaju.

76: Menjava pri Muri: Šroler namesto Zličića. 

78: Po kotu, ki ga je priboril Daku, in krajši akciji Šroler strelja z leve strani prek vrat. 

81: Menjavi pri Mariboru: Kronaveter in Alijagić namesto Tolića in Vipotnika.

83: Cipot je prodrl po levi strani, preigral Žinića in natančno streljal, a zadel Bergsna močno v glavo, tako da se je ta zgrudil na tla, vendar bo z njim vse v redu. 

86: Dvojna menjava pri Muri: Kasalo in Jovičević namesto Kousa in Tripija.

89: Po kotu Klepača je eden od branilcev Maribora odbil žogo proti lastni mreži, a je še en avtogol na tekmi s pravočasnim posredovanjem preprečil Bergsen.

90: Menjava pri Mariboru: Božičković namesto Repasa.

90: Sedem minut dodatka. 

93: Nenavaden, a simboličen pripetljaj: Cipot je sedaj z izbijanjem žoge v avt v glavo zadel stranskega sodnika. 

97: Po prodoru in podaji Cipota je nekaj časa z žogo v kazenskem prostoru žongliral Daku, nato pa jo nastavil Klepaču, ki spet ni bil natančen.

98: Konec tekme. 3 : 1. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Kljub dvema avtogoloma v začetku srečanja je Mura imela možnost osvojiti točko, a kaj, če so bili njeni igralci v napadu nenatančni in nezbrani. Maribor je deloval bolj zbrano in je igral toliko, kot je moral, do zmage pa je prišel na dokaj lahek način. Mura: v dveh tekmah nič točk.  Če Koper v četrtek zvečer doma premaga Domžale, je sanj črno-belih o uvrstitvi v Evropo tudi teoretično konec.

maribor, mura
Loris Cipot/Fotolens.si
Maribor Mura

plt 34.-krog maribor mura ljudski-vrt