vestnik

Odličen začetek, katastrofalen konec: Mura - Domžale 2 : 3

Vestnik.si, 22. 7. 2023
Niko Časar
Mura - Domžale.
Šport

Črno-beli so v 1. krogu v Fazaneriji vodili že z 2 : 0 v dvoboju z Domžalami, nato so jih začele klestiti poškodbe, na koncu pa so se premagali kar sami. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Mihelak, Cipot, Sadriu, Saitoski, Maruško kap., Maroša, Jurišić, Proleta, Kurtović, Morris, Shabanhaxhaj. Trener: Dejan Grabić. 

plt, 1
Niko Časar
Mura - Domžale.

Domžale: Tratnik, Đurić, Klemenčič, Topalović, Krstovski, Julardžija, Repas, Nwankwo, Đapo, Šturm, Husmani kap. Trener: Simon Rožman.

Srečanje vodi Alen Bubek iz Nove Gorice.

1: Začetek tekme. 

6: Prvo razburjenje: Topalović je bil v globokem prepovedanem položaju, vendar pomočnik sodnika ni dvignil zastavice, zato je Mihelak s prekrškom zaustavil Topalovića, Bubek pa je pokazal na belo piko. A je šele takrat črno-bele rešila dvignjena zastavica stranskega sodnika.

8: Odličen strel Maruška z 18 metrov, še boljša pa obramba vratarja Tratnika. 

11: GOOOL 1 : 0 Dardan Shabanhaxhaj! Krasna akcija Mure: Morris je poslal globinsko podajo do Maroše, ta si je spretno zaustavil žogo in krenil po desni strani ter nato s prefinjenim predložkom našel glavo Shabanhaxhaja, ki je zadel s strelom v nasprotni kot vrat Domžal.

13: Velika priložnost za goste: Šturm je prodrl po desni strani in nastavil žogo Julardžiji, ta pa ni dobro zadel žoge, drugače bi bilo zelo nevarno za vrata Mihelaka, ki je tako z lahkoto ukrotil okroglo usnje. 

17: Po prostem strelu Jurišića z leve strani je z glavo poskušal Maroša, vendar ni bil natančen.

23: Po predložku Husmanija je Đapo z glavo za malenkost poslal žogo mimo vrat. Sicer naj bi bil v prepovedanem položaju, vendar ni bilo videti tako.

plt, 1
Niko Časar
Mura - Domžale.

24: GOOOOL 2 : 0 Emir Saitoski! Domžalčani so hitro prejeli kazen za zgrešeno priložnost. Sadriu je poslal visoko žogo v kazenski prostor, odbili so jo branilci Domžal, a le do Prolete, ki je naprej močno streljal, nato pa odbitek podal do Saitoskega, ki je zadel iz obrata z diagonalnim strelom. Saitoski se ni želel pretirano veseliti gola, saj je nekdanji igralec Domžal. 

30: GOL 2 : 1 Edin Julardžija! Tako kot kaplje tudi goli v Fazaneriji kar dežujejo. Po kotu Topalovića z leve strani je sprva žogo z glavo odbil Cipot, a le do Julardžije, ki je poslal okroglo usnje skozi noge ravno Cipotu v levi spodnji kot vrat Mihelaka.

plt, 1
Niko Časar
Mura - Domžale.

33: Rumeni karton Klemenčič. 

34: Jurišić z levico iz prostega strela na vrata, ampak preveč lepo, tako da je Tratnik žogo ujel brez večjih težav. 

45: Menjava pri Muri: namesto poškodovanega Cipota je v igri Dobrovoljc.

45: Kar šest minut dodatka. 

45+6: Konec prvega polčasa. 2 : 1. 

Začelo se je bolje, kot so morda pričakovali privrženci Mure. Nato pa je gol Domžalčanov vseeno opozoril črno-bele, da je do konca tekme še daleč, zato je treba ostati zbran v obrambi. Kot kaže, bo Cipot zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil ravno v obrambni akciji, odsoten dlje časa. V drugem polčasu je še vse odprto, škoda le, da deževno vreme moti dobro predstavo enih in drugih. 

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Domžalah: Brecl namesto Topalovića. 

52: Po samostojnem prodoru je Shabanhaxhaju zmanjkalo moči za pravi strel, čeprav bi lahko tudi podal do katerega od soigralcev.

54: Rumeni karton Kurtović. 

60: Repas strelja močno z leve strani, Mihelak pa v dveh poskusih lovi žogo. 

60: Rumeni karton Jurišić. 

61: Rumeni karton sedaj še za Morrisa, a ta je bil prestrogo dosojen. 

63: Dvojna menjava pri Domžalah: Fazlić in Markuš namesto Klemenčiča in Husmanija. 

63: Menjava tudi pri Muri: Petković namesto Saitoskega. 

65: Prekinitev tekme zaradi premajhne svetlobe na igrišču, žarometi pa še niso prižgani. Obstoječa nevihta je očitno preveč zatemnila nebo. 

68: Tekma se nadaljuje, žarometi so delno prižgani. 

plt, 1
Niko Časar
Mura - Domžale.

70: Šturm se je priboril do strela, vendar je žogo poslal prek vrat. 

72: Rumeni karton Proleta. 

74: Smola za Muro: sedaj se je poškodoval še Jurišić. Namesto njega bo zaigral Ščernjavič.

74: Menjava tudi pri Domžalah: Černe namesto Đapa. 

76: Sedaj je nevarno situacijo rešil Mihelak, ki je stekel iz gola in odbil žogo pred napadalcem gostov. 

77: Mihelak zdaj lovi nevaren predložek Repasa. 

plt, 1
Niko Časar
Mura - Domžale.

78: Velika priložnost za Marošo, ki se je po podaji iz sredine znašel na levi strani pred vrati, nato pa po tleh streljal z desnico preveč ležerno, tako da je Tratnik s pomočjo svojega branilca zaustavil žogo.

78: GOL 2 : 2 Gašper Černe! Le dvajset sekund kasneje kazen za zapravljeno priložnost. Šturm je na levi strani preigral Proleto in podal pred vrata do Černeta, ki je ob slabem posredovanju Dobrovoljca in Sadriuja z lahkoto iz bližine poslal žogo v mrežo. 

plt, 1
Niko Časar
Mura - Domžale.

83: Mihelak je sedaj ubranil strel Černeta iz bližine, vendar je bil Domžalčan tako ali tako v prepovedanem položaju. 

90: Menjava pri Domžalah: Bobarić namesto Krstovskega. 

90: Pričakovanih osem minut dodatka. 

94: GOL 2 : 3 Klemen Mihelak (avtogol)! Katastrofalna napaka vratarja Mure, ki je po kotu Šturma z leve strani želel z desno pestjo izbiti žogo, poslal pa si jo je v lastno mrežo. 

98: Rumeni karton Brecl. 

99: Konec tekme. 2 : 3. 

plt, 1
Niko Časar
Mura - Domžale.

Pa smo spet tam, čeprav je šele začetek sezone. Mura si je skopala globoko luknjo, čeprav je sprva že kazalo, da je  na pragu lahke zmage. Imela je tudi smolo s poškodbami, predvsem odhod Jurišića je pustil globoko vrzel, na koncu pa si je za povsem nepotreben poraz kriva kar sama. Pri vodstvu z 2 : 1 je imel Maroša ogromno priložnost za 3 : 1, a jo je na lahek način zapravil in kmalu je bilo že 2 : 2. Piko na i pa je postavil Mihelak v dodatku z osnovnošolsko vratarsko napako. Pred gostovanjem v Celju v 2. krogu za Grabića in njegovo četo ne bo mirnega spanca. Pritisk navijačev bo ogromen, po Celju pa črno-bele čakata Maribor in Koper. Nič kaj obetavno. 

plt 1.-krog mura---domžale