vestnik

Je poraz doma z zadnjim neke vrste sramota? Mura - Domžale 0 : 1

Vestnik.si, 5. 10. 2024
Aleš Cipot
Mura : Domžale
Šport

V 11. krogu prve lige je Mura v Fazaneriji gostila Domžale, ekipo, ki je bila s samo dvema točkama pribita na zadnje mesto lestvice. Tako da izgovorov ni smelo biti in bi črno-beli, ki so bili šesti in imeli 17 točk, enako kot četrti Koper in peto Celje, ta dvoboj enostavno morali dobiti. Toda uspelo jim je nekaj, kar v tej sezoni ni še nobenemu drugemu, in to v slabem smislu. Tekmo ste lahko pospremili z nami.

Mura: Raduha, Miloš, Proleta, Sadriu, Ščernjavič, Maruško kap., Julardžija, Vrbanec, Junčaj, Diogo, Vizinger. Trener: Oskar Drobne. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Domžale: Mulalić kap., Vujčić, Šturm, Krstovski, Milić, Nwankwo, Feta, Grajfoner, Lorber, Kambič, Tolić. Trener: Dejan Dončić.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Srečanje sodi Mateo Tozan iz Spodnjih Škofij. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

1: Začetek tekme. 

7: Prvi so bili nevarni gostje. Po nevarnem predložku z desne strani je Raduha s pestmi izbil žogo in se ob tem rahlo poškodoval, medtem ko Tolić ni uspel spraviti žoge v mrežo, zadel je enega od domačih branilcev. 

12: Spet nevarne Domžale: po podaji Fete z desne strani je žogo zgrešil Sadriu, Krstovski pa je bil v težkem položaju, zato je povsem iz desne strani streljal samo v Raduho. 

16: Preslab strel Vizingerja s prostega strela z razdalje, tako da je Mulalić brez težav ujel žogo. 

26: Feta je ob strelu zadel Ščernjaviča, od katerega se je žoga odbila v kot. 

30: Nevarna diagonalna podaja Fete po tleh z desne strani, žoga pa za malo ob dotiku Ščernjaviča v kot. 

33: Rumeni karton Vujčić. 

35: Rumeni karton Kambič. 

37: Nevarno je sedaj živel Vujčić, ki je spet storil prekršek, za katerega bi lahko dobil drugi rumeni karton, vendar mu je sodnik pogledal skozi prste. 

44: Tokrat nevarna podaja Šturma z leve strani, Raduha v skoku v dveh poskusih kroti žogo. 

45: Dve minuti dodatka. 

45+3: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Za zdaj slaba tekma, še slabša pa je bila predstava Mure, ki je sprožila vsega skupaj samo en nenevaren strel proti vratom gostov. Njena igra je povsem nepovezana in raztrgana ter polna nabijanja žoge na pamet, igralci pa ne kažejo pravega poguma in strasti. Jasno se vidi, da v napadu manjka Maroša, saj sta Vizinger in Diogo odrezana od drugih soigralcev in tudi drug od drugega. Tako da ne čudi, da so bili Domžalčani bolj nevarni kot domači, pri katerih bodo morali v drugem delu marsikaj spremeniti, če si nočejo privoščiti kakšne sramote. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Pucko namesto Ščernjaviča. 

50: Mura je dosti bolj agresivno začela drugi del, dokler nista ob predložku močno trčila Mulalić in Krstovski ter obležala na tleh, zato je sodnik prekinil igro. 

61: Lorber je ukradel žogo Milošu in v ogenj poslal Šturma, ki se je prebil do strela na levi strani, a je meril prek vrat. 

63: Spet Šturm na levi strani in tokrat z močno "bombo" trese vratnico. Mura je imela zdaj srečo in ji je to lahko veliko opozorilo. 

64: Menjava pri Muri: Spiridonović in Kurež namesto Dioga in Junčaja. 

82: Mura je sedaj dosegla gol, vendar se zadetek preverja pri sistemu VAR, saj je bil po odličnem predložku Vrbanca iz prostega strela Sadriu, ki je zamahnil z glavo proti žogi, v prepovedanem položaju, čeprav je nato Proleta v dveh poskusih spravil žogo v mrežo. 

85: Sodnik je upravičeno - to je treba priznati - razveljavil zadetek Mure. 

85: Dvojna menjava pri Muri: Maroša in Čakš namesto Julardžije in Vizingerja.

87: Menjava pri Domžalah: Perc namesto Fete. 

90: Pet minut dodatka.

91: GOL 0 : 1 Marcel Lorber! Lorber se je priboril do strela z desnico z razdalje, žoga pa se je odbila od noge Vrbanca in v visokem loku končala pod prečnikom Raduhe. Mura je na robu poraza z zadnjeuvrščenim moštvom, kar bi bila vsekakor neke vrste sramota. 

94: Menjava pri Domžalah: Rantuša Lampreht namesto Grajfonerja. 

97: Kaj je sedaj zapravil Perc! Potem ko so vsi črno-beli krenili v napad, ki so ga povsem pokvarili s podajami nazaj, je Šturm prestregel žogo in pred vrata poslal Perca. Ta je bil sam, a je iz bližine streljal prek vrat.

98: Konec tekme. 0 : 1. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Muri je uspelo nekaj, kar ni še nobeni drugi ekipi: kot edina je v tej sezoni uspela izgubiti z Domžalami, ki so bile prepričljivo zadnje. Čeprav je drugi polčas začela bolj odločno, pravzaprav sploh ni prišla do res nevarnega strela, zadetek Prolete pa je bil upravičeno razveljavljen. Zmaga Domžal na koncu sploh ni tako presenetljiva, če pogledamo statistiko in vidimo, da so imele več strelov, več kotov in več posesti žoge. To je že tretja zaporedna tekma Mure, ko ni dosegla gola, zato je jasno, da je pri njej nekaj hudo narobe in da Drobne še vedno ni našel prave enajsterice, kar ne zmanjšuje tudi njegove krivde za tokratni poraz.  

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

plt mura domžale 11.-krog