vestnik

(FOTO) Žlogarjev krst podoben Vermezovićevemu: Mura - Radomlje 0 : 0

Vestnik.si, 25. 2. 2024
Aleš Cipot
Mura : Radomlje
Šport

V 23. krogu prve lige je bila končno spet v akciji tudi Mura. V Fazaneriji se je merila z Radomljami, debitantski nastop Tončija Žlogarja na trenerski klopi Mure pa je bil podoben Vermezovićevemu, saj je tudi on moral reševati točko, potem ko je bil izključen njegov igralec. Le da je moral Vermezović v boju z Bravom vzdržati skoraj celo srečanje, Žlogar pa sedaj v dvoboju z mlinarji cel drugi polčas. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Raduha, Sadriu, Kous kap., Maroša, Lamy, Ščernjavič, Proleta, Kurtović, Trontelj, Brkić, Čakš. Trener: Anton Žlogar. 

Pri Muri manjkajo: Tripi, Nuhanović, Maruško, Jovićević, Cottrell, Kasalo, Laci, Domjan, Katić itd. 

Kalcer Radomlje: Velić kap., Hrvoj, Dobrovoljc, Marković, Koderman, Moses, Gnjatić, Ševelj, Davidović, Cruz, Kukovec. Trener: Oliver Bogatinov. 

Srečanje vodi Alen Bubek iz Nove Gorice. 

1: Začetek tekme.

4: Nesreče pri Muri ne pojenjajo: Brkić je nerodno doskočil in se poškodoval ter odšepal z igrišča. Verjetno ne bo mogel nadaljevati z igro.

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

7: Napovedana menjava pri Muri: Antolin namesto poškodovanega Brkića. 

11: Lepa akcija Mure: Trontelj na desni strani med dvema igralcema gostov do Kousa, ki je pobegnil in podal na levo, kjer pa je branilec Radomelj izbil žogo z glavo v kot, po katerem je Čakš pred vrati z glavo zgrešil žogo. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

16: Še ena dobra akcija Mure: po kotu Trontlja je po levi strani prodrl Lamy in skušal podati pred vrata, žoga se je od branilca gostov odbila proti golu, a je bil Velić na mestu in jo je izbil v kot. 

23: Sedaj so bili po podaji z leve strani nevarni Radomljani, a sta pred Cruzom v kazenskem prostoru dobro posredovala Proleta in Sadriu. 

26: Rumeni karton Cruz zaradi ostrega prekrška nad Proleto. 

28: Proleta, ki je ostal na igrišču, čeprav je še šepal, je zdaj storil skoraj usodno napako: podal je točno v noge nasprotniku, Kukovec je stekel proti vratom, a so ga črno-beli ujeli in uspeli izbiti žogo v kot. Proleta se je opravičil za svojo napako. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

29: Najlepša akcija Mure: Lamy z visoko diagonalno podajo na desno do Trontlja, ta je poslal žogo po tleh v sredino, kjer jo je Čakš prepustil Maroši, slednji pa je takoj streljal, vendar se je Velić izkazal z obrambo. 

37: Strel Mosesa, a slabo in precej mimo vrat. 

38: Kakšna priložnost za Radomlje! Koderman je z leve strani poslal odličen predložek, neoviran pa je na drugi strani v skoku do strela z glavo prišel Kukovec, a na srečo Mure meril mimo vrat. 

45: Dve minuti dodatka.

45+2: Rumeni karton Sadriu, ki je uporabil zasilno zavoro, da je zaustavil protinapad gostov.

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

45+3: Rdeči karton za Trontlja! Težave za Muro se nadaljujejo: po odbiti žogi Prolete je Trontelj pred kazenskim prostorom visoko dvignil nogo in v čeljust močno zadel Davidovića, ki je padel na tla, čeprav je ostal pri zavesti. Kljub ugovorom celotne ekipe Mure je Bubek izključil Trontlja in domači bodo nadaljevali z nogometašem manj. Nespametna poteza Trontlja v trenutku, ko se je igralni čas že skoraj iztekel. 

45+4: Cruz je iz prostega strela nevarno streljal, a je žoga za malenkost švignila mimo vrat.

45+4: Konec prvega polčasa. 0 : 0. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

46: Začetek drugega polčasa.

49: Rumeni karton Gnjatić, ki je z vlečenjem za dres zaustavil prodor Antolina. 

51: Ševelj je v kazenskem prostoru lepo preigral Sadriuja in mimo Kurtovića močno sprožil s povsem desne strani, a je za malo zgrešil cilj. Sreča za Muro, da ni skušal podati v sredino, kjer so bili njegovi soigralci.

53: Pred Kukovcem je dobro posredoval Raduha.

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

54: Še ena velika sreča za Muro: gol Cruza je zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Akcija gostov pa je bila res krasna: Ševelj je iz obrambe poslal dolgo podajo do Hrvoja, ki je pobegnil po desni strani in nastavil žogo Cruzu, ta pa je ob nemočnem Sadriuju poslal žogo z desnico v nasprotni zgornji kot. A po pregledu s tehnologijo VAR so sodniki določili, da je bil Hrvoj v trenutku sprejema žoge v offsideu.

59: Rumeni karton Kous zaradi spotikanja Kodermana. Kous bo manjkal na naslednji tekmi.

60: Menjava pri Radomljah: Šošić namesto Kukovca. 

61: Menjava tudi pri Muri: Pucko namesto Čakša. 

62: Sedaj je oster prekršek napravil Gnjatić, ki že ima rumeni karton, a mu je tokrat sodnik pogledal skozi prste. Namesto tega pa zaradi ugovarjanja pokazal rumeni karton Proleti, ki bo prav tako manjkal na naslednji tekmi. 

69: Po prodoru je z diagonalnim strelom po tleh spet poskušal Ševelj, a tokrat še bolj zgrešil cilj kot prej. 

70: Menjava pri Radomljah: Vokić namesto Markovića. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

77: Škoda za zapravljeno priložnost Mure: Lamy je krenil v hiter protinapad in na desni strani lepo našel Antolina, ta pa se je zapletel in na koncu je bil njegov strel blokiran. 

78: Po podaji Vokića z glavo z desne strani je Proleta v zadnjem hipu pred Šošićem izbil žogo na stran pred svojim golom. 

79: Nevaren strel Hrvoja z levico, Raduha pa se je izkazal z obrambo. 

80: Dvojna menjava pri Radomljah: Pogačar in Krolo namesto Gnjatića in Davidovića. 

85: Ševelj ni dobro zadel žoge ob strelu, tako da jo je Raduha z lahkoto ulovil.

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

86: Po podaji Kousa z desne strani si je žogo izboril Maroša in skušal v gneči s hitrim strelom z desne strani presenetiti Velića, a je streljal precej mimo vrat. 

90: Štiri minute dodatka. 

92: Rumeni karton Krolo, ki je odrinil Marošo, potem ko ga je ta pred tem za ovratnik povlekel na tla.

94: Menjava pri Muri: Šarić namesto Maroše.

95: Rumeni karton Ščernjavič, ki je z rokami zaustavil prodor Vokića.

96: Konec tekme. 0 : 0.

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

Aleš Cipot
Mura : Radomlje
plt 23.-krog mura kalcer-radomlje