vestnik

Nič od nič je nič: Radomlje - Mura 0 : 0

Vestnik.si, 18. 2. 2023
Aleš Cipot
Radomlje : Mura
Šport

V 22. krogu prve lige je Mura gostovala v Domžalah pri Radomljanih, ki so bili zadnji na lestvici, zato je bilo vse razen zmage črno-belih danes za četo Damirja Čontale popoln neuspeh. In res se je končalo slabo, čeprav ne tragično. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

Radomlje: Velić, Marković, Ševelj, Nuhanović kap., M. Čuić, Šošić, Hrvoj, Zulić, Korun, F. Čuić, Sever. Trener: Oliver Bogatinov.

Mura: Mihelak, Cipot, Balažic, Morris, Tripi, Zličić, Beganović, Kous kap., Shabanhaxhaj, Petković, Daku. Trener: Damir Čontala.

Srečanje vodi Mihael Antič iz Kopra. 

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

1: Začetek tekme.

6: Prvi nevaren strel Mure: Beganović je prestregel žogo in jo spravil do Dakuja, ki je streljal iz obrata po tleh, a je bil Velić na pravem mestu. 

17: Shabanhaxhaj je ukradel žogo in stekel v napad, nato pa mlačno streljal po tleh, namesto da bi podal do prostega Dakuja, ki se je zaradi tega upravičeno razjezil. 

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

23: Po podaji Šošića je bilo vroče pred vrati Mure, vendar je bila akcija zaustavljena zaradi prekrška nad Beganovićem. 

27: Po lepem prodoru Hrvoja mimo Cipota je sledila nevarna podaja pred vrata, Tripi pa je rešil situacijo s pošiljanjem žoge v kot.

28: Rumeni karton Nuhanović zaradi prekrška nad Kousom. 

30: Napaka sodnika Antića, ki ni pokazal rumenega kartona tudi Ševlju zaradi namernega prekrška nad prodirajočim Shabanhaxhajem.

30: Zličić je s prostega strela z leve strani z desnico meril proti vratom, žoga pa je le za malenkost švignila mimo leve vratnice. 

33: Rumeni karton Sever zaradi prekrška nad Shabanhaxhajem. 

36: Največja priložnost za Muro: Zličić je poslal žogo v kazenski prostor, lepo jo je sprejel Petković in jo nastavil Dakuju, ta pa jo je želel poslati po tleh v vrata, vendar mu je namero preprečil Velić.

37: Povsem bedast rumeni karton si je prislužil Beganović, potem ko je Mura imela kot, žoga pa se je odbila na rob kazenskega prostora.   

40: Rumeni karton tudi za Balažica, ki bo moral počivati na naslednji tekmi. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

Slaba predstava enih in drugih. Mura je skušala vsiliti svojo prevlado na sredini igrišča, a je bilo preveč nenatančnih podaj in ležernosti v napadu pri strelih, poleg tega pa si je že po nepotrebnem prislužila rumena kartona. Črno-beli se sicer nekaj trudijo, vendar še zdaleč ne maksimalno, zato je to za moštvo, ki mora nujno zmagati, premalo. Če ne bodo bistveno stopili na plin v drugem delu, se lahko obrišejo pod nosom za vse tri točke. 

46: Začetek drugega polčasa. 

49: Po napaki Morrisa je pobegnil Šošić in ušel štirim igralcem Mure, na koncu pa ne preveč močno streljal po tleh, tako da Mihelak ni imel težkega dela. 

58: Dvojna menjava pri Muri: Šarić in Šroler namesto Beganovića in poškodovanega Tripija.

59: Šarić že v prvi akciji pred vrati, Radomljani pa odbijajo pred Shabanhaxhajem.

62: Dvojna menjava pri Radomljah: Sokler in Ivetić namesto Šošića in Markovića. 

63: Velika priložnost za domače: po levi strani je prodrl Sokler in nastavil žogo Hrvoju, ta pa je streljal slabo po tleh, tako da je bil spet na pravem mestu Mihelak. Vendar te akcije pravzaprav sploh ne bi smelo biti, saj so Radomljani že na drugi strani z vlečenjem za dres na tla spravili igralca Mure, Antić pa v svojem že znanem stilu ni dosodil ničesar.

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

64: Sedaj je Antić razveljavil zadetek Mure, ki ga je z glavo dosegel Petković po avtu Kousa in podaji Shabanhaxhaja z desne strani. Antić je dosodil prekršek Dakuja, ki je odrinil Koruna, čeprav slednji nikakor ne bi mogel prestreči žoge, tudi če ne bi bilo prekrška.

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

66: Rumeni karton Shabanhaxhaj, ki bo prav tako manjkal na naslednji tekmi. Antić ga je kaznoval zaradi ugovora, ker je Shabanhaxhaj menil, da je bil nad njim storjen prekršek. Očitno je koprski sodnik prišel v tisti svoj znani element, ko začne soditi vse v škodo prekmurskega moštva.

72: No, vendarle rumeni karton tudi za Radomljane: prejel ga je M. Čuić zaradi prekrška nad Šrolerjem.

77: Menjava pri Radomljah: N'Landu namesto M. Čuića.

78: Menjava pri Muri: Jovičević namesto Kousa.

79: Domače občinstvo je zakričalo in Antić seveda kaže nov rumeni karton igralcem Mure: prejel ga je Morris zaradi domnevnega prekrška nad Ivetićem. 

83: Slab strel Šarića z glavo po podaji Šrolerja.

86: Menjava pri Muri: Klepač namesto Shabanhaxhaja.

87: Rumeni karton Jovičević, ki je zaustavil N'Landuja. 

90: Tri minute dodatka.

92: Nevarna podaja N'Landuja z desne strani, ki bi skoraj končala v vratih Mure.

94: Konec tekme. 0 : 0.

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

Zelo slaba predstava obojih. Radomljani bodo seveda bolj zadovoljni s točko v krčevitem boju za obstanek, Mura pa si je skoraj privoščila katastrofo, saj kljub večji posesti žoge ni uspela premagati moštva, ki je bilo zadnje na lestvici. Edina tolažba zanjo je, da vsaj ni prejela zadetka. Sama je sicer zadela enkrat preko Petkovića, a se je takrat vmešal sodnik Antić in od gola ni bilo nič. Vendar tekma traja več kot 90 minut in v vsem tem ostalem času črno-beli razen ene ali dveh niso pokazali skoraj nobene zares prave priložnosti. Ekipa Mure za zdaj deluje, kot da so se njeni igralci včeraj prvič videli na treningu. Zdaj pa je res skrajni čas: če  - ne glede na odsotnost nekaterih nogometašev - v torek doma ne bo zmage v srečanju s Taborom, tako več ne bo šlo naprej. Kajti po trenutnih predstavah si soboško moštvo ne zasluži igranja v evropskem tekmovanju.   

Aleš Cipot
Radomlje : Mura
plt radomlje mura 22.-krog