vestnik

(FOTO IN VIDEO) Pomurke klonile proti Irkam. Edini zadetek na tekmi je dosegla nekdanja ameriška reprezentantka

Vestnik.si, STA, 18. 8. 2022
Aleš Cipot
ŽNK Pomurje : Shelbourne
Šport

Na Fazaneriji sta se v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakinj merila ŽNK Nona Pomurje in Shelbourne FC iz Irske. Zmagale so Irke.

Začetna postava pri ŽNK Nona Pomurje: Kocijan, Rakovec, Dimitrijević, Kos, Šoštarič, Korošec, Klopčič, Horvat, Kolbl, Makovec, Yoshida.

Začetna postava pri Shelbourne FC: Budden, O'Reilly, Graham, Gargan, Slattery, Quinn, Stapleton, Fox, Keenan, Starr, Murray.

žnk-pomurje, žnk-olimpija, tribune, gledalci, navijači, družabno
Aleš Cipot
ŽNK Pomurje : ŽNK Olimpija

Že v prvi minuti obračuna v Fazaneriji so gostje prišle do najstrožje kazni, a je nato vratarka domačih Iva Kocjan obranil strel Noelle Murray. Toda v četrti minuti je pritisk Shelbourna s strelom z glavo unovčila Heather O'Reilly. 

žnk-pomurje, shelbourne
Aleš Cipot
ŽNK Pomurje : Shelbourne

Gostiteljice so nato sprožile en obetaven strel, gostje pa so zadele še prečko, kar je v 16. minuti uspelo tudi domačim, ki so imele še nekaj strelov, v 30. minuti pa dvema domačima igralkama ni uspelo zadeti iz bližine, še pravočasno je posredovala vratarka gostij. Čeprav je bila pobuda na strani gostiteljic, pa se izid do polčasa ni spremenil, čeprav je imela tik pred koncem dvoboj ena na ena z vratarko Sara Makovec, a se je končal neuspešno za domačo igralko.

žnk-pomurje, shelbourne
Aleš Cipot
ŽNK Pomurje : Shelbourne

Pomurje je imelo v uvodu drugega polčasa še naprej pobudo, a igralkam ni uspelo izkoristiti niti nekaj nezanesljivih lovljenj gostujoče vratarke Amande Budden. Slovenske prvakinje so iskale pot do izenačenja, v 76. minuti je za to imela priložnost Luana Zajmi, ko je bila povsem sama na dobrih desetih metrih, a spet je bila zmagovalka gostujoča vratarka. Tudi sicer je pri domači ekipi tokrat zatajila realizacija, odprtih strelov je bilo namreč dovolj na voljo za drugačen razplet.

žnk-pomurje, shelbourne
Aleš Cipot
ŽNK Pomurje : Shelbourne



Pomurke bodo v nedeljo ob 11. uri v Radencih igrale za tretje mesto. Nasprotnik bo armenska ekipa Hayasa. 

žnk-pomurje shelbourne-fc nogomet liga-prvakinj