vestnik

VDC Murska Sobota drugi v Fazaneriji

Tomo Köleš, 30. 9. 2019
Aleš Cipot
Jesenski turnir Lige SOS v malem nogometu
Šport

Na mestnem stadionu Fazanerija v Murski Soboti je bil odigran drugi turnir skupine 1B lige SOS (Specialna olimpiada Slovenije) v nogometu. Soboški VDC je bil drugi.

Prvi turnir je bil odigran maja. Takrat je VDC Murska Sobota dvakrat zmagal in enkrat izgubili ter tako zbral 6 točk. Drugo mesto je zasedel CUDV Črna na Koroškem s 4 točkami, kolikor so jih zbrala tudi ekipa VDC Tončke Hočevar - zeleni na tretjem mestu. Zasavski VDC pa je s 3 točkami končal na 4. mestu.

jesenski-turnir, turnir, vdc
Aleš Cipot
Jesenski turnir Lige SOS v malem nogometu

V Murski Soboti so se torej na drugem turnirju pomerile iste ekipe, vrstni red po koncu turnirja pa je bil naslednji :

1. mesto: VDC Tončke Hočevar (7 točk)

2. mesto: VDC Murska Sobota (4 točke - ena zmaga, en remi in en poraz)

3. mesto: CUDV Črna na Koroškem (3 točke)

4. mesto: Zasavski VDC (2 točki).

Tako je po dveh turnirjih skupni izid pred finalnim sklepnim turnirjem, ki bo konec oktobra v Brdu pri Kranju na igriščih NZS, naslednji:

1. mesto: VDC Tončke Hočevar (11 točk)

2. mesto: VDC Murska Sobota (10 točk)

3. mesto: CUDV Črna na Koroškem (7 točk)

4. mesto: Zasavski VDC (5 točk).

Tako sta si prvi dve uvrščeni ekipi, tudi VDC Murska Sobota, priborili igranje v finalu v Brdu pri Kranju za razvrstitev od 1. do 4. mesta, kjer se bosta pridružili tudi prvi dve ekipi iz skupine 1A. Igralo se bo po sistemu vsak z vsakim. Ostale ekipe pa bodo igrale za končno uvrstitev od 5. do 8. mesta. 

Rezultati tekem ekipe VDC Murska Sobota v Fazaneriji: VDC MS - Zasavski VDC  0 : 0, VDC MS - CUDV Črna na Koroškem 5 : 0, VDC MS - VDC Tončke Hočevar - zeleni  0 : 1.

Za ekipo VDC Murska Sobota so igrali: Karel Cedula (vratar), Patrik Pančor, Mario Olah (1 gol), Franci Dervarič (1 gol), Matej Celec, Bojan Križnik, Tine Čuk in Aleš Prijol (3 goli). Trener ekipe je Robi Šiplič.

turnir vdc-murska-sobota fazanerija 2019
Kaj zdaj berejo drugi