vestnik

Več medalj za lendavske igralce badmintona v Medvodah

Vestnik.si, 6. 12. 2023
Arhiv kluba
Vrnili so se z več medaljami.
Šport

V Medvodah sta potekali dve tekmovanji v badmintonu, ki so se ju udeležili tudi igralci Badminton kluba Mladost iz Lendave.

Potekali sta 14. mednarodni badminton turnir Li-Ning Medvode Cup 2023 ter Li-Ning Medvode Cup U17 2023. Nastopilo je okoli 300 športnikov v starostnih kategorijah od U11 do U17, med njimi so bili Naja Horvat, Tija Horvat in Črt Soldat iz lendavskega kluba.  

Soldat je nastopil v starostni kategoriji do 15 let. V skupinskem delu med posamezniki je dvakrat zmagal in se uvrstil v glavni del tekmovanja. Tam je izgubil s Hrvatom Lovrom Matovino z 10 : 21 ter 16 : 21. Lendavski igralec je tako tekmovanje med posamezniki končal med 32 najboljših. V igri fantovskih dvojic je nastopil z Erikom Kuprivcem in v skupini sta tri dvoboje izgubila.

bk-mladost-lendava, medvode, turnir
Arhiv kluba
Vrnili so se z več medaljami.

Naja Horvat je tekmovala v kategoriji U13. V posamični konkurenci se je uvrstila v glavni del tekmovanja, na tekmah do finala pa je morala pokazati več moči. Premagala je Italijanko, Avstrijko ter Romunko. Največ težav ji je povzročila finalistka, Jelena Čović iz Hrvaške. Prvi niz je Horvatova dobila po podaljšku, zmagala tudi drugega in slavila na turnirju. Nastopila je tudi v dvojicah s Saro Bregar. Uvrstili sta se v glavni del tekmovanja, kjer sta po dveh napetih tekmah prišli v finale, kjer sta morali priznati premoč srbski navezi Bogojević/Latas. 

bk-mladost-lendava, medvode, turnir
Arhiv kluba
Vrnili so se z več medaljami.

V kategoriji U17 je nastopila Tija Horvat. Med posameznicami je izločila dve Italijanki ter Francozinjo. V polfinalu je nato po dobri borbi izgubila z Hrvatico Ano Pranić z 23 : 25 in 10 : 21. V konkurenci dvojic je tekmovala z Anjo Balzina in uvrstili sta se v finale. Nasprotnici sta bili Gherasimova in Sirbujeva. Ti sta dobili prvi niz, preostala dva pa dobili Slovenki (22 : 20, 15 : 21, 16 : 21) ter se veselili zlate kolajne. 

bk-mladost-lendava, medvode, turnir
Arhiv kluba
Vrnili so se z več medaljami.

bk-mladost-lendava medvode turnir