vestnik

"Vedno so bili z nami in imajo pravico do svojega mnenja, mi pa se moramo nad tem zamisliti," pravi Žiga Kous o nezadovoljstvu navijačev

Vestnik.si, 21. 9. 2022
arhiv NK Mura skozi čas
Ostre puščice usmerili v igralce.
Šport

Prvoligaške zelenice bodo v Slovenije zaradi reprezentančne pavze mirovale do začetka oktobra. Nogometna šola Mura je v sredo objavila pogovor s kapetanom Žigo Kousom, ki je spregovoril o trenutni situaciji v klubu.

Kous uvodoma pravi, da je reprezentančni premor prišel še kako prav. "Vemo, da stanje ni idealno, vemo, da bi lahko dobili več. Zdaj je čas, da se odkrito pogovorimo in analiziramo kaj vse je šlo narobe v tem času in najhitreje kar se da odpravimo te stvari," pravi kapetan, ki je s treningov odsoten zaradi viroze. Nadaljeval je, da se lahko klub iz slabših rezultatov dvigne z zmagami. "Sam sem še vedno prepričan, da bi morali imeti po prikazanem več točk, a nam je v določenih tekmah zmanjkalo zbranosti, pa tudi sreče. Kvaliteto namreč imamo, v to sem prepričan. Je pa potrebno odmisliti psihološko blokado, ki se nam očitno pojavlja in potem bomo lažje igrali tako, kot znamo. Verjamem in prepričan sem, da se bo naša krivulja obrnila navzgor. To si zaslužimo vsi v klubu in vsi, ki navijajo za Muro," je jasen.

Verjame, da se bo Mura rešila iz težav. "Vsak pri sebi se bo moral zamisliti in si priznati, koliko je dal od sebe in koliko ima še rezerve, na čelu z menoj. Strniti moramo vrste, biti ekipa in se boriti en za drugega. Najti moramo tisti timski duh, ki se je zaradi slabših rezultatov morda nekoliko izgubil. A pravi karakter ekipe je, da se v takšnih trenutkih pobere in mi ta karakter imamo," trdi Kous. 

mura, olimpija
Aleš Cipot
"Vsak pri sebi se bo moral zamisliti in si priznati, koliko je dal od sebe in koliko ima še rezerve, na čelu z menoj," pravi kapetan.

Kaj pa pravi o nezadovoljstvu navijačev? "Seveda je nezadovoljstvo navijačev razumljivo in upravičeno. Tako kot nam ni vseeno, tudi njim ni vseeno. Vedno so bili z nami in imajo pravico do svojega mnenja, mi pa se moramo nad tem zamisliti in jih z igrami čimprej prepričati, da je bilo to samo slabše obdobje. Zavedamo se, kaj Mura pomeni ljudem in dolžni smo zaupanje vrniti z dobrimi rezultati,"je prepričan kapetan. 

nš-mura žiga-kous situacija