vestnik

Vedran Vinko zapušča Nafto, navijači pa besni

Vestnik.si, 7. 7. 2022
Nataša Juhnov
32-letni Vinko je bil prava institucija lendavskega moštva in ljubljenec navijačev.
Šport

Kot strela z jasnega je iz uprave lendavskega kluba odjeknila novica, da Nafto 1903 zapušča kapetan Vedran Vinko, prava institucija in prvi obraz tega moštva.

"Našo ekipo sta poleg več prihajajočih igralcev zapustila dva naša igralca. Vedran Vinko (32), ki je zadnjih 6 let z goli in podajami služil ekipi Nafte, bo v prihodnje kariero nadaljeval drugje. Od Nafte pa se ne bo povsem ločil, saj bo naši Akademiji v prihodnje pomagal kot trener. Kot drugi odhaja Marko Galoši (24), ki se je naši ekipi pridružil pred tremi leti. V slovenski 2. ligi je branil vrata Nafte na 22 tekmah," so sporočili iz vodstva kluba. 

b52ecd43758c213abaecd23d20a447e5
Aleš Cipot
Neverjetno, a resnično: Vedran Vinko odhaja iz Nafte.

Predvsem odhod Vinka, po mnenju skoraj vseh privržencev najboljšega igralca Nafte, je milo rečeno šokanten. Klub, ki vsako leto pred začetkom sezone v drugi ligi napoveduje boj za uvrstitev med slovensko elito, je sedaj ostal brez svojega glavnega nogometaša.
Navijači Nafte, ki so že doslej upravi očitali, da zanemarja domače igralce, in da kupuje preveč tujih igralcev, predvsem iz Madžarske, so povsem ogorčeni. Na račun vodstva padajo težke besede, nekateri pa trdijo, da Vinko ne odhaja samovoljno, ampak bi ga naj "odslovili". Tudi z odhodom Galošija niso zadovoljni, saj je pokazal, da je kakovostnejši vratar kot Aljaž Cotman, ki ga je klub pripeljal lansko poletje. 

Kot za nameček je uprava kot novo okrepitev spet pripeljala še enega igralca iz Madžarske. Gre za mladega srednjega branilca, člana madžarske državne mladinske reprezentance. Zoltán Dávid je v Lendavo prišel iz ekipe PMFC iz madžarske 2. lige. Komaj 20-letni srednji branilec je zbral že 44 nastopov v madžarski drugi ligi, kjer je igral za PMFC, Kazincbarciko in kot mladinec za ekipo Békéscsabe. Pri 17 letih je večkrat zaigral v madžarski reprezentanci U17.
Nafta je včeraj v svoji tretji pripravljalni tekmi gostila madžarskega prvoligaša Honveda in izgubila z 0 : 4. 2. SNL se začenja 30. julija, Nafta pa bo v 1. krogu gostovala pri ajdovskem Primorju. 
Jure Zauneker
Prekmurski nogomet in slovenska druga liga bosta v novi sezoni brez Vedrana Vinka in Patrika Raduhe.
nafta-1903 vedran-vinko odhod