vestnik

Velenjčani prevladovali v Termah Banovci

Miha Šoštarič, 21. 1. 2020
Miha Šoštarič
Tretji državni rang turnir v Banovcih.
Šport

Terme Banovci so gostile tretji državni rang turnir v pikadu. Nastopilo je 112 igralcev, vidno vlogo pa so znova igrali člani pomurskih klubov.

V konkurenci 30 tekmovalcev v kategoriji člani A je zmagal Silvo Javornik (PK Čuk Velenje), drugo mesto je zasedel Boštjan Karo (Gabrijelov barček Vučja vas), tretje mesto pa je pripadlo Alešu Zadravcu (Top Gun Grlava). Rene Grah in Miha Topolnik (oba Top Gun Grlava) sta si delila peto mesto. Po treh turnirjih je v vodstvu Javornik z 71 točkami, drugo mesto si delita tekmovalca ekipe Top Gun Grlava Zadravec in Leon Mertük s po 58 točkami, peti pa je njun klubski sotekmovalec Grah z 51 točkami.

V kategoriji članice A je nastopilo 24 tekmovalk. Slavila je Jasmina Hartman, druga je bila Patricija Vaukman (obe PK Čuk Velenje), tretja pa Nika Progar (Power team Makole). Med pomurskimi tekmovalkami je bila najboljša, na petem mestu, Urška Drvarič Grah (Top Gun Grlava). Po treh turnirjih je na prvem mestu Hartmanova z 80 točkami, drugo mesto pa si delita Tatjana Bodlaj (Power team Makole) in Vaukmanova s po 57 točkami. Drvarič Grahova je šesta s 40 točkami.

pikado, turnir, terme-banovci
Miha Šoštarič
Tretji državni rang turnir v Banovcih.

Kar 48 tekmovalcev je nastopilo v kategoriji člani B in C. Zmagal je Franc Vrbek (PK Špica Slovenska Bistrica) pred Mariom Gamilcem (Bar Lida Zreče) in Goranom Paničem (Monte Marco Koper). Med pomurskimi tekmovalci je s sedmim mestom izstopal Simon Kapun (ŠD Berkovci). V tej konkurenci v skupnem seštevku vodi Vrbek s 127 točkami, Zdravko Mihajlović (PK Baza Hoče) je drugi s 124, tretji pa je Panič s 121 točkami. Pomurskih tekmovalcev ni med prvo deseterico.

Med mladinci, v Banovcih so nastopili le štirje, je slavil Uroš Žalik (Kvatro Gal Lendava), drugo mesto je zasedel Luka Marinič (Top Gun Grlava), tretji pa je bil Leon Bagari (Friend's team Rogašovci). Med mladinci v skupnem seštevku vodi Marinič s 46 točkami, drugi je Leon Bagari z 29, tretji pa Patrik Bagari s 23 točkami.

Naslednji turnir bo 22. februarja v Podčetrtku.

pikado turnir terme-banovci