vestnik

Daku se nadeja, da bo nadaljeval strelsko serijo

Vestnik.si, 27. 7. 2022
Vanesa Jaušovec
Mura : St. Patrick's
Šport

Nogometno šolo Mura jutri čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti ekipi St. Patrick's Athletic. Pričakovanja pred srečanjem, ki se bo začelo ob 20. uri in ga boste lahko spremljali tudi z nami, sta predstavila trener Damir Čontala in napadalec Mirlind Daku.

Daku pričakuje zahtevno tekmo, tako kot je bila prva na Irskem. Ekipa ve, česa je nasprotnik zmožen, skozi prvo srečanje so jih bolje spoznali in vedo, kako se nanj pripraviti. Nadeja se, da bodo skupaj s soigralci agresivni in da bo domača publika pripomogla k uspehu. Si želi podaljšati niz štirih tekem, na katerih je zadeval? "K Muri sem prišel, da bi pomagal ekipi. Ni pomembno, ali zadevam, asistiram ali pomagam kako drugače. Seveda mi je v veliko zadovoljstvo zabijati, saj mi to da dodatno motivacijo in upam, da s tem nadaljujem tako jutri kot tudi na naslednjih tekmah," pravi nogometaš iz Kosova. Zatrdil je še, da zgrešena enajstmetrovka proti Domžalam ni načela njegove samozavesti, ne nazadnje se je na tisti tekmi dvakrat vpisal med strelce in zato ostaja motiviran. V medijih je po omenjeni tekmi zaokrožila fotografija njegovega veselja z gasilsko čelado. Kako je prišlo do tega? Mirlin Daku je dejal, da jo je zagledal ob robu igrišča, vzel v roke in jo v efektu veselja poveznil na glavo. Meni, da je ta fotografija dober opis takratnega večera/noči. 

mirlind-daku, damir-čontala, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Mura : St. Patrick's

Tudi Damir Čontala je sprva odgovarjal na vprašanja, povezana z nedeljsko tekmo. "Stalnica postaja, da so naše tekme turbulentne, ta pa je glede na prejšnje tekme izstopala še bolj. Seveda bi si kot trener želel, da je to bolj kontrolirano, ampak na koncu štejejo točke. Način, na katerega smo prišli do zmage, pa nam je vlil nove, dodatne samozavesti za naprej," je opisal. Nadaljeval je s tem, da se je na tekmi z Domžalami potrdilo, da se lahko ekipa, ko je že na tleh, dvigne, prav tako je bil potek srečanja vabljiv za gledalce. 

mirlind-daku, damir-čontala, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Mura : St. Patrick's

Lahko Irci jutri kako presenetijo?

Težko, meni Čontala, saj so že na prvi tekmi pričakovali takšno njihovo igro. "Vse, kar se je dogajalo na prvi tekmi, smo vedeli, ampak so bile karakteristike morda izražene v večji meri, kot smo pričakovali. Večja agresivnost, več čvrstih duelov. Mislim, da smo bili tudi mi čvrsti, skušali biti agresivni, ampak v tistem kotlu nam niso dopustili nekaj več. Vzeli so nam samozavest in mirnost s tem, ko so bili dominantni v duelih, ko so imeli že sodnika na svoji strani. Ko izgubljaš samozavest, si več toliko ne upaš, težje je, toda preživeli smo," tako trener, ki pričakuje, da bodo njegovi varovanci jutri Ircem vsilili svoj slog igre. Po njegovih besedah bodo morali biti igralci bolj mirni v fazi organizacije napada in imeti kontrolo nad žogo. "Njihov pritisk je številčen, vendar dostikrat neorganiziran in s pravilnimi postavitvami se to da umiriti," napoveduje. Soboška ekipa si bo skušala ustvarjati številčno prednost na več delih igrišča in imeti kontrolo na tekmi. 

mirlind-daku, damir-čontala, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Mura : St. Patrick's

Čontala je vnovič ponovil večkrat povedano, da ima Mura kakovosten in enakovreden kader. Dilemo ali dve glede začetne enajsterice še ima, velikih sprememb pa ne bo. Tudi za jutrišnjo tekmo je vprašljiv Gregor Balažic, saj se njegovo stanje ne izboljšuje kot so pričakovali. 

"Vedno sem optimist. S komerkoli igramo si želimo zmagati in vemo, da lahko ob našem dobrem dnevu premagamo praktično vsakega. Verjamem in upam, da bo tudi jutri naš dober dan. V najtežjih tekmah moramo biti najboljši, to je karakter in kvaliteta ekipa, nikakor pa ne bo lahko," ocenjuje strateg, ki je vnovič pozval ljubitelje nogometa, da se udeležijo jutrišnje tekme in pokažejo nasprotniku, kakšno navijaško vzdušje znajo ustvariti.

nš-mura damir-čontala mirlind-daku st-patrick