vestnik

Vermezović: "Prek pokala želimo priti do Evrope"

Vestnik.si, 4. 1. 2024
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura ob začetku zimskih priprav.
Šport

Ob začetku zimskih priprav so pri NŠ Mura pripravili novinarsko konferenco, na kateri so javno predstavili novega športnega direktorja Roberta Korena, načrte za bližnjo prihodnost pa sta razkrila še trener Vladimir Vermezović in kapetan Žiga Kous.

Novega športnega direktorja Mure Roberta Korena smo na naših spletnih straneh že podrobneje predstavili, zato zdaj besedo prepuščamo strategu Vladimirju Vermezoviću. Ta je dejal, da je bil z dogajanjem okrog odhoda prejšnjega športnega direktorja Denisa Rajbarja seznanjen, čeprav je bil na odmoru v Beogradu: "Denis mi je že pred koncem jesenskega dela napovedal, da bi se lahko kaj takega zgodilo, tako da nisem bil presenečen, ko se je to dejansko udejanjilo. Žal mi je zaradi njegovega odhoda, ker sem se z njim zelo dobro razumel, on pa je bil tudi najbolj pomemben dejavnik pri mojem prihodu v Mursko Soboto. Ampak tako pač je: če nekdo ni več zadovoljen na svojem položaju in ne vidi več veselja na tem mestu v bližnji prihodnosti, je bolje, da gre in se posveti čemu drugemu. Tudi z novim športnim direktorjem se dobro razumem, doslej smo lepo sodelovali pri prehodu mlajših igralcev v člansko ekipo in obratno, tako da tu ne pričakujem nobenih težav."

mura, novinarska-konferenca, koren, kous, vermezović
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura ob začetku zimskih priprav.

Glede same ekipe pa je najprej potrdil odhoda Kobieja Morrisa in Roka Jurišića: "To je bilo delno pričakovano in načrtovano. Še za enega našega igralca obstaja zanimanje drugih klubov, videli bomo, če bo odšel ali ne. Sami bomo skušali pripeljati enega osrednjega obrambnega nogometaša in levega bočnega branilca. Sicer imamo alternative na teh položajih, ampak konkurenca je vedno dobrodošla. Kot je dejal športni direktor, je v nogometu vse mogoče, nikakor pa ne bomo kopičili igralcev. Imamo zadostno število nogometašev, s katerimi lahko dovolj dobro delamo. Članski ekipi smo priključili Luko Turudijo in Jako Domjana, morda bomo še katerega mladega, vendar pa se je treba zavedati, da je razlika med članskim in mladinskim nogometom ogromna."

Vermezović bo spomladi največ stavil na uspeh v pokalnem tekmovanju: "Še vedno je naš cilj Evropa. Morda bo kdo dejal, da je to preveč za nas, in da Mura ni pripravljena za to. Vemo pa, da so presenečenja možna predvsem v pokalnem tekmovanju, ki je tudi najkrajša pot do Evrope. Tu imaš najmanj tekem, da prideš do cilja. Vse je mogoče, močno se bomo borili za osvojitev pokala. To bo naša prednostna naloga. Videli pa bomo, kako daleč bomo prišli.«

mura, novinarska-konferenca, koren, kous, vermezović
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura ob začetku zimskih priprav.

Do 17. januarja se bo Mura pripravljala doma, nato pa bo odpotovala v turško letoviško mesto Antalya, kjer ima dogovorjenih že nekaj srečanj: "Prvo bo tretji dan priprav, sredi njih pa bomo odigrali celo dve tekmi v enem dnevu, tako da bodo vsi igrali. To bo višek priprav, ki nam bo služil, da za nadaljevanje prvenstva res izberemo najboljše in najbolj pripravljene igralce. Za pripravljalne tekme smo skušali izbrati klube iz tistih držav, s katerim bi se lahko pomerili v evropskih kvalifikacijah, če se vanje uvrstimo. Upanje umira zadnje, zato tega cilja še nismo opustili."

Vermezović pravi, da imajo vsi nogometaši Mure še rezerve za napredek: "Starejše igralce bi rad spravil na šampionsko raven, na kateri so nekoč že bili, za mlajše igralce pa se vedno najdejo rezerve za napredovanje. Naj ponovim, da je razlika med mladinskim in članskim nogometom zelo velika, na razvoj mladega nogometaša pa lahko vpliva milijon različnih dejavnikov. Veseli nas, da se v tekmovalni ritem vrača Klemen Pucko, pri Kaiju Cipotu pa je žal drugače, saj je narava njegove poškodbe taka, da do konca sezone najverjetneje ne bo igral. Vseeno kakšne taktične zamisli že narahlo trenira z nami, saj je vseeno bolje, da je igralec skupaj z ekipo, kot pa da nekje ob robu trenira osamljen."

novinarska-konferenca mura vermezović koren