vestnik

Vermezović: "Zmaga v obračunu z Bravom bo vredna šest točk"

Vestnik.si, 1. 12. 2023
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred gostovanjem pri Bravu.
Šport

Pred nedeljskim dvobojem Mure z Bravom v Spodnji Šiški (ob 13. uri, sodnik: Alen Bubek iz Nove Gorice, prenos na Sportklub 1) sta na novinarski konferenci v Fazaneriji svoje misli razkrila trener črno-belih Vladimir Vermezović in igralec Roko Jurišić.

"Čaka nas težka tekma in zahteven nasprotnik. Bravo je zelo dobro organizirana in čvrsta ekipa, ni lahko igrati z njim. Imel bo rahlo prednost že v začetku, saj igra doma, toda mi bomo naredili vse, da se vrnemo s čim boljšim izidom in tremi točkami," je za uvod povedal Jurišić.  

novinarska-konferenca, bravo
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred gostovanjem pri Bravu.

Veliko bojazni obstaja glede igrišča, ki bi lahko bilo v Spodnji Šiški glede na vremenske pogoje zelo zahtevno: "Da, teren bo najverjetneje zelo težek, vendar nas to ne sme motiti. Naš cilj je, da v naslednjih štirih tekmah osvojimo čim več točk, in da se povzpnemo čim višje na lestvici. Vsaka od teh tekem bo en motiv več, da napredujemo iz kroga v krog in izpolnimo vse to, kar trener od nas zahteva."

Vermezović je še nadgradil Jurišićeve besede o zahtevnosti: "Roko je rekel, da bomo v primeru zmage dobili tri točke. Sam bi dodal, da bo takšna zmaga vredna šest točk, saj bomo premagali neposrednega konkurenta na lestvici. Vem, da ne bo lahko, saj smo doslej že spoznali, da v tej ligi lahko vsak premaga vsakogar. Jasno je že, da bo zaradi zdravstvenih težav manjkal Leard Sadriu, ostali pa bodo vsi na voljo."

novinarska-konferenca, bravo
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred gostovanjem pri Bravu.

Tekma z Bravom v Fazaneriji (1 : 1) je bila prva, na kateri se je srbski strateg predstavil v črno-belem: "Tisto je bilo specifično srečanje, saj smo skoraj že od začetka igrali z nogometašem manj, ker je bil izkjučen Sadriu. Če je bilo to upravičeno ali ne, zdaj več ni pomembno. Že takrat pa sem videl, da je Bravo mlada in dobro organizirana ekipa, ki jo trener zelo dobro vodi. Prepričan sem, da bodo zdaj s te nedeljske tekme največ odnesli gledalce, saj bo najverjetneje šlo za negotov in izenačen dvoboj. Na nekaj tekmah nismo imeli sreče, na obračunu z Mariborom smo pokazali določen napredek, igralci dobro delajo na treningu in uživajo v tem, kar počnemo. To je ključno, saj je nogomet najlepša stvar na svetu."

Tudi njega malce skrbi igrišče, ne pa veliko: "Res je, da ti teren, ki ga skazi slabo vreme, malce pokvari taktične načrte, ne moreš pa zdaj biti odvisen od tega in iz dneva v dan menjavati strategijo. Moja filozofija je, da se samo iz dobre obrambe lahko zgradi dober napad. Na zadnji tekmi nismo dobili gola, to je bila potrditev tega, tokrat pa bodo morali nogometaši v obrambi garati več, nesmiselno pa je, da bi tiste lahkotnejše nogometaše, kot je Dardan (Shabanhaxhaj, op. p.) prav tako postavljali v obrambo. To so pač tisti hitri in atraktivni igralci, zaradi katerih ljudje prihajajo na tekme. Sam pričakujem, da se bomo iz Ljubljane vrnili neporaženi." 

novinarska-konferenca, bravo
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred gostovanjem pri Bravu.

novinarska-konferenca bravo.-mura vermezović jurišić