vestnik

Kaja Korošec Prekmurje zamenjala za francosko prestolnico

Vestnik.si, 6. 7. 2023
Loris Cipot
Enaindvajsetletna igralka sredine igrišča je bila najboljša posameznica črno-belih.
Šport

Vezistka ne bo več nosila dresa Mure.

Kaja Korošec se je po poročanju EkipeSN dokončno poslovila od prekmurskega kluba in se odpravila novemu izzivu naproti. Odpotovala je v Francijo, kjer je podpisala triletno pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Parisom FC. 

Enaindvajsetletna igralka sredine igrišča je bila najboljša posameznica črno-belih, po osvojeni dvojni kroni pa se je odločila narediti korak naprej v karieri. Po koncu uspešne sezone je prejela kopico ponudb iz številnih držav, med drugim so jo v svojih vrstah želeli videti španska Madrid C in Betis, portugalski Sporting, italijanski Sassuolo in avstrijski St. Polten, pri katerem igra kapetanka izbrane vrste Mateja Zver. 

žnk-mura-nona, primorje-gaia-naturelle
Loris Cipot
Kaja Korošec ne bo več nosila dresa Mure.

Koroščeva se je kljub pestri izbiri odločila, da bo kariero nadaljevala v Franciji. Paris FC ima svoje domovanje v južnem predmestju francoske prestolnice z imenom Viry-Chantillon, dekleta so zadnjo sezono končala na tretjem mestu. Klub je bil doslej že šestkrat državni prvak, a je od tedaj minilo 17 let. Podobno kot njene nekdanje soigralke bo na začetku septembra igrala v prvem krogu lige prvakinj. 

Nogometašinje je podpisala triletno sodelovanje s francoskim klubom. Z Muro ni imela podpisane profesionalne pogodbe, zato klubu od prestopa ne pripada nobena odškodnina, bi pa naj kluba v prihodnosti bolj tesno sodelovala. Tako bi naj Parižani Prekmurcem tudi posodili katero od svojih igralk, je še zapisal časnik EkipaSN. 

kaja-korošec žnk-mura-nona