vestnik

(VIDEO) K Muri se vrača Žiga Laci

Vestnik.si, 6. 2. 2024
NŠ Mura
Žiga Laci se je vrnil k Muri.
Šport

Podpisal je pogodbo do konca leta 2025.

V soboško Muro se po štirih letih vrača Žiga Laci. Danes 21-letni nogometaš iz Dobrovnika je v sezoni 2019/2020 iz Mure prestopil v grško ekipo AEK. Začel je odlično, sledila je poškodba in za tem se je znašel na stranskem tiru in vmes igral za drugo ekipo. V sezoni 2022/2023 je bil nato na posoji v Kopru, pozneje pa se je vrnil v Atene. Pred kratkim se je s klubom razšel pred iztekom pogodbe in se zdaj vrnil v Mursko Soboto. Podpisal je pogodbo do konca leta 2025. 

Laci je bil član mlajših selekcij Mure, prvi uradni naslov za člansko ekipo pa je zabeležil na tekmi 32. kroga v sezoni 2018/2019 proti Krškemu. Pozneje je za člane zbral še tri nastope in se na tekmi proti Bravu, ki je bila odigrana 5. decembra 2019 tudi vpisal med strelce. 

V Muri poudarjajo, da so v preteklih letih že dokazali, da se načrtno in dobro delo z doma vzgojenimi nogometaši obrestuje in verjamejo, da bo tudi tokrat tako. Tudi to je eden od razlogov, da se je Laci odločil vrniti v domače okolje. Laci je ob vrnitvi dejal, da je vesel, da je spet v Fazaneriji. "Mura mi je v preteklosti dala ogromno, pomagala mi je uresničiti željo, da sem se preselil v tujino. Zdi se mi, da sem sam zdaj na vrsti, da vrnem nekaj Muri, kar ji v preteklosti na igrišču še nisem mogel. Želim si, da v prihodnosti ponovno poskrbimo za kakšno lovoriko in komaj čakam, da ponovno zaigram pred najboljšimi navijači v Sloveniji."

6a9fa11cddc1a13f0a3570f1d7156bb5
Aleš Cipot
Žiga Laci se je vrnil v Muro.


Vrnitve mladega nogometaša je vesel tudi športni direktor Mure Robert Koren. "Verjamem, da je Mura prava sredina, ki mu bo pomagala pri oživitvi kariere. Navkljub temu, da je star šele 21 let, je za njim že zanimiva pot, ki je vmes zavila iz začrtane smeri. Zdaj je na nas in na njemu, da Žigi vrnemo zaupanje, da bo lahko ponovno kazal predstave, kakršne smo videli že v preteklosti," je izpostavil. Predsednik Robert Kuzmič pa je dodal, da v klubu vseskozi poudarjajo, kako pomembno je delo z mladimi in da so ti njihova prihodnost. "Odločili smo se, da domačemu fantu ponudimo priložnost pri oživitvi kariere, ki je veliko obetala in po mojem mnenju še vedno obeta veliko. Žiga je v preteklosti s prestopom iz Mure že potrdil da ima kakovost, zdaj pa je njemu, da to dokaže še enkrat več. Mi verjamemo vanj, da bo to tudi storil. Ključno pa bo trdo delo, zavzetost in potrpežljivost."

»Izjemno vesel sem, da sem se lahko vrnil v Fazanerijo. Mura mi je v preteklosti dala ogromno, pomagala mi je uresničiti željo, da sem se preselil v tujino. Zdi se mi, da sem zdaj na vrsti jaz, da vrnem nekaj Muri, kar ji v preteklosti na igrišču še nisem mogel,« so sporočili iz kluba.

nš-mura žiga-laci vrnitev