vestnik

(VIDEO) Maroša ob slovesu o najljubšem golu, tekmi in o tem, kdo ga lahko prehiti na lestvici strelcev

Vestnik.si, 11. 1. 2022
Aleš Cipot
Gol za zmago proti Tottenhamu je njegov najljubši.
Šport

Po tem, ko je med vikendom postalo jasno, da se od Mure poslavlja Amadej Maroša, je nogometaš še zadnjič stopil pred klubsko kamero in razkril nekaj zanimivosti o igranju za črno-beli klub.

Amadej Maroša se je spomnil poti, ki jo je s klubom prehodil od tretje slovenske lige do uvrstitve v skupinski del konferenčne lige. Dejal je, da je bila pot dolga, je pa bila ekipa vsako leto boljša in bolj izkušena, zato so ji vsem znani dosežki uspeli. Tekom let se je seveda zgodilo več anekdot, ki pa jih Maroša ni želel izdati, navijačem je zaupal le, da so se po tekmah s soigralci včasih lepo poveselili. 

Sam se je vsako sezono trudil biti boljši, pomembni zadetki pa so prišli sami od sebe. "Nogomet te nagradi, če delaš dobro," je poudaril. Ima kar nekaj ljubih zadetkov za Muro, kot najboljšega pa je izpostavil tistega zmagovitega proti Tottenhamu v Ljudskem vrtu. 

Amadej Maroša, nš Mura
Vanesa Jaušovec
Amadej Maroša se seli na Ciper.

Maroši je v spominu najbolj ostala tekma državnega prvenstva proti Celju, ko je bil stadion nabito poln, Mura pa se je na koncu veselila uvrstitve v evropske kvalifikacije. "Ekipa je bila vsako leto dobra, klapa je bila vsako leto še boljša, ker nas je ostala večina igralcev od druge lige. Tim je bil pravi, zato so prišli dosežki, tudi trenerja smo imeli pravega in pot je bila dobro začrtana za te uspehe," je ocenil. Toda vedno pride konec, sedaj je napočil čas za njegovo slovo in ob tej priložnosti je pohvalil tudi navijače, ki so bili vseskozi pozorni, vsako leto jih je bilo več, uspehi pa so prišli sami od sebe. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Napadalec, ki se, kot smo poročali, seli na Ciper, ni izključil možnosti, da se še kdaj vrne v Fazanerijo. Z 88 zadetki je najboljši strelec Mure v novejši zgodovini kluba, Maroša pa meni, da je najbliže temu, da ga ujema oziroma prehiti, Luka Bobičanec. 

Ob koncu je pozdravil vse navijače, jih pozval, da še naprej bodrijo klub, sam pa verjame v ekipo in trenerja ter meni, da bi se Mura morala tudi v letošnji sezoni uvrstiti v evropska tekmovanja. "Jaz bom navijač ostal naprej, ekipi in Muri pa želim vse dobro," je sklenil. 

nš-mura amadej-maroša prestop