vestnik

(VIDEO) Mura bo v Kopru lovila polfinale pokala. Zmaga v Domžalah je ekipi vlila samozavest, a določene pomanjkljivosti je treba v igri še popraviti

Vestnik.si, 3. 4. 2024
Aleš Cipot
Tonči Žlogar v Kopru pričakuje težko tekmo.
Šport

V teh dneh bodo odigrane štiri tekme četrtfinala Pokala Pivovarne Union. V torek je Rogaška v gosteh s 3 : 2 premagala Triglav, danes bo Mura napredovanje lovila v Kopru, Gorica bo gostila Radomlje, Beltinci pa bodo v četrtek gostovali v Ljubljani pri Iliriji. Kaj pred današnjo tekmo pravijo v Murinem taboru?

Trener črno-belih Tonči Žlogar je dejal, da se je na pokalno tekmo po zmagi v Domžalah precej lažje pripravljati, saj trenirajo zato, da zmagujejo in dosegajo dobre rezultate. "Vesel sem, da nam je v Domžalah uspelo odigrati dobro tekmo in doseči dober rezultat. S tega vidika je lažje, ampak čaka nas težka tekma," pravi. Zaveda se, da je ne glede na zmago v zadnjem prvenstvenem krogu v igri še treba kaj popraviti. Pozitivno se mu zdi, da Domžalam v trenutkih, ko so trpeli, niso dopustili velikega števila priložnosti, ampak trije prejeti zadetki so preveč. "Koncentracijo, odgovornost in taktično disciplino je treba v Kopru popraviti," ocenjuje. 

Priprave na tekmo so potekale kot na vsako drugo. "Skušamo izboljšati svoje stvari, se pripraviti na slabosti nasprotnika, predvsem pa se ukvarjamo sami s seboj, da stvari, ki jih počnemo na treningih, čim bolje prenesemo na tekmo." Mura je v Kopru 23. marca odigrala zaostalo tekmo 22. kroga Prve lige Telemach in izgubila z 1 : 2. Zadnja tekma klubu služi za analizo, a Žlogar pravi, da velikih skrivnosti in presenečenj ne more biti. Zaveda se, da se bo tudi Koper dobro pripravil na njih, velikih sprememb pa ne pričakuje, ker med prvenstveno in pokalno tekmo niti ni bilo dosti časa za trening. "Mura mora v Kopru izgledati tako je večji del tekme v Domžalah. Agresivna, dobra, razigrana v zaključkih in skoncentrirana v fazi obrambe," je še dejal trener. 

Podobnega mnenja je tudi kapetan Žiga Kous. Vesel je, da se je dobro delo na treningih končno poplačalo z zmago v Domžalah. "Zmaga je bila pomembna, dobili smo določeno samozavest in upam, da bo tako tudi naprej." V ekipi se zavedajo, da je pokal specifično tekmovanje in po besedah Kousa se na današnjo tekmo pripravljajo tako kot na vsako drugo. "Vemo, kaj bi zmaga pomenila, pelje nas v polfinale. Tudi Koper ima svoje načrte, tudi oni želijo priti čim dlje, ampak mi moramo gledati nase," je skleni. 

pokal-pivovarna-union mura koper