vestnik

(VIDEO) Reprezentanti odšli v Nemčijo. Kaj od prvenstva pričakujeta Janža in Horvat?

Vestnik.si, 11. 6. 2024
NZS
Zadnji trening slovenske reprezentance pred odhodom v Nemčijo.
Šport

Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu dopoldan opravila zadnji trening, popoldan pa se odpravila proti prizorišču evropskega prvenstva. Pred potjo v Nemčijo sta vtise ob koncu priprav strnila Tomi Horvat in Erik Janža.

Reprezentanci bodo v času prvenstva bivali v mestu Wuppertal. Erik Janža pravi, da imajo dovolj izkušeno ekipo, treme še ni čutiti, razen pozitivne. "Nas pa zanima, kako bo vse skupaj videti. Kakšen bo hotel, igrišča za trening in vse ostalo, kar pride," je dejal Prekmurec. Njegov reprezentančni kolega Tomi Horvat, za oba bo to prvo evropsko prvenstvo, je priprave ocenil kot dobre. "Imeli smo težke treninge in dve pripravljalni tekmi. Dobro smo se pripravili na Euro. Danes gremo v Nemčijo in vsi že nestrpno pričakujemo, da se začne. Super je, da smo bili toliko časa skupaj. Dobili smo novo energijo, po krajšem premoru smo se spet povezali. Tu smo naredili dobro delo, zdaj pa vsi komaj čakamo, da malo spremenimo okolje in da se navadimo na nemški zrak. Potem pa s polno paro naprej," je dejal. 

Slovenija bo prvo tekmo odigrala v nedeljo, njena nasprotnica bo Danska. Sicer pa se bo prvenstvo odprlo v petek s tekmo med Nemčijo in Škotsko. Tudi ob spremljanju te tekme bodo reprezentanti začutili, da gre zares. Zavedata se, da je prva tekma na prvenstvu pomembna in da jo je treba odigrati po najboljših močeh. Bo kaj drugače, tudi od pripravljalnih tekem? "Drugače bo to, da je to turnir, kjer so samo tri tekme v skupini. Odločajo o tem, kdo izpade in kdo gre naprej. Ni popravnih izpitov. Bo pa tekma na nevtralnem igrišču. Danci ne bodo imeli prednosti domačega terena, kjer so zelo neugodni. Moramo biti optimistični, saj smo se proti njim v Stožicah pokazali v dobri luči. Če naredimo še korak naprej, mislim, da imamo možnosti," tako Janža. 

nogomet ep-2024 tomi-horvat erik-janža