vestnik

(VIDEO) Šimundža: Garaška tekma, toda z malo sreče smo prišli do želenega cilja

Vestnik, 13. 8. 2021
Aleš Cipot
Ante Šimundža
Šport

Kaj je po novem uspehu na črno-beli klopi v prvem odzivu dejal strateg črno-belih Ante Šimundža?

Kot smo poročali sinoči, se je Nogometna šola Mura z zmago proti Žalgirisu uvrstila v play-off za skupinski del Lige Evropa. Šimundža je po 90 minutah igre strnil, da je bila tekma zelo težka, nasprotnik in igrišče pa zahtevna, vendar da so z malo sreče prišli do želenega cilja. Na začetku tekme so pričakovali visok pritisk Žalgirisa, so pa po njegovi oceni Muraši odreagirali fenomenalno in nasprotniki niso dovolili nič. "V prvem polčasu so bili zelo sterilni, po drugi strani pa smo bili mi na nivoju, na kakršnem smo si želeli, si ustvarjali situacije in bili nevarni, kar nam je v drugem polčasu malo manjkalo," tako Šimundža. Dodal je, da je litovski predstavnik pokazal, da so dobra ekipa in ni slučaj, da so najboljše moštvo v državi. "Verjamem, da bodo prej kot slej tudi oni prišli do cilja, ki smo ga mi dosegli." 

žalgiris, mura
Aleš Cipot
Žalgiris : Mura

Srečanje je bilo odigrano na umetni travi, soboška ekipa temu ni dajala velike pozornosti, ker na to nima vpliva. "Dejstvo je, da razlika je. Žalgirisu se je videlo v drugem polčasu, da so navajeni na obremenitev umetne trave. Mi še nismo navajeni, ampak vseeno, fantje so oddelali fenomenalno in z malo sreče smo prišli do želenega, nepostavljenega cilja. Ampak v vsakem primeru je bila garaška tekma," je ocenil strateg. 

Kaj pomeni nastopati v evropskem tekmovanju? 

Mura je po Mariboru drugi slovenski klub, ki se je uvrstil v skupinski del evropskih tekmovanj. Naj ponovimo, če premaga graški Sturm bo igral v Ligi Evropa, v nasprotnem primeru pa v Konferenčni ligi. Ante Šimundža poudarja, da bodo z nastopi predstavljali tako državo kot Mursko Soboto, bo pa to tudi ena velika odgovornost. Verjame, da bodo dobili podporo Nogometne zveze Slovenije, navijači pa, da jim bodo dali še večjo podporo, čeprav so bili že do sedaj zelo pomemben del. 

žalgiris, mura
Aleš Cipot
Žalgiris : Mura

Glede prihajajoče tekme proti Sturmu napoveduje, da neznank ne bo, saj eni in drugi poznajo nogomet, ki se igra bodisi pri nas bodisi v Avstriji. 

nš-mura ante-šimundža odziv-po-tekmi vilna žalgiris