vestnik

(VIDEO) Šimundža in Lorbek o Conteju, Tottenhamu in pričakovanjih

Vestnik, 25. 11. 2021
Aleš Cipot
Ante Šimundža.
Šport

Pred drevišnjo tekmo v Ljudskem vrtu, ko bo tam gostoval londonski Tottenham, sta pred novinarje stopila Ante Šimundža in Nik Lorbek. Kaj pričakujeta in napovedujeta?

Tako trener kot igralec sta uvodoma dejala, da se je ekipa glede na sobotno odpoved tekme proti Olimpiji, hitro prilagodila in misli preusmerila v današnjega tekmeca. Soboški klub na dogajanju v Ljubljani ni imel vpliva. Nik Lorbek je izpostavil, da angleško Premier ligo in londonski klub spremlja, igralci so večinoma enaki in imajo iste karakteristike. So pa s prihodom novega trenerja nekoliko spremenili formacijo. Spomnimo, da je Nuna Espirita Santa nedavno zamenjal Antonio Conte. "Mislim, da ima zdajšnji trener več lovorik kot prejšnji, enostavno tudi kotira kot trener za največje klube. Njegova pragmatičnost je vidna v vseh klubih, v katerih je deloval," pravi Ante Šimundža in dodaja, da se zna Italijan izredno dobro taktično pripraviti na nasprotnika, ne glede na rang tekmovanje, kar se vidi tudi v njegovih izjavam. 

trening, mura
Aleš Cipot
Nik Lorbek.

Kakšna so pričakovanja? 

Murin strateg pričakuje agresivno igro Londončanov oziroma način igre, ki njegovim varovancem naj ne bi odgovarjal. Lorbek in Šimundža sta izpostavila, da bodo zelo pomembne začetne minute, ne želijo si namreč dobiti hitrega zadetka, kot se jim je zgodilo na gostovanju v Veliki Britaniji. Po besedah vezista morajo v uvodnih minutah dobro odreagirati na pritisk gostov, potem pa graditi na tem. "Dlje kot tekma traja, bolj se čuti napetost nasprotnika, če ne povede," dodaja. 

trening, mura
Aleš Cipot
Uradni trening Mure pred tekmo s Tottenhamom

Šimundža napoveduje hrabro, tekmovalno, samozavestno in borbeno Muro, biti morajo čvrsti v duelih in goste skušati presenetiti tam, kjer najmanj pričakujejo.

Zaveda se, da travnata površina v Ljudskem vrtu ni tako hitra kot v Londonu. "Vse tekmece smo spoznali, zato je pripravo zdaj malo drugačna. Vseeno je zahtevna, vendar nasprotnike za odtenek bolj poznaš, ker si jih videl v živo in bil z njimi direktno na igrišču. Za to tekmo baziramo na prejšnji, ampak predvsem v individualnih karakteristikah posameznikov, ker s prihodom Conteja so se stvari drastično spremenile. Karakteristike posameznikov so enake, ampak zahteve v igri so popolnoma drugačne," tako trener. 

nš-mura tottenham ljudski-vrt konferenčna-liga