vestnik

(VIDEO) "Super začetek in gremo naprej," pravi Janža po zadetku in osvojeni točki

Vestnik.si, 17. 6. 2024
Martin Metelko
Slovenija - Danska.
Šport

Erik Janža je veliki junak uvodne tekme Slovenije na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V 77. minuti je poskrbel za izenačenje in s tem na koncu priigral točko, saj je bil 1 : 1 izid dvoboja.

Za Prekmurca je bil to prvi nastop na evropskem prvenstvu in njegov tretji zadetek v dresu Slovenije. Kot smo včeraj že pisali, je enega dosegel novembra lani v kvalifikacijah za EURO, prav tako proti Dancem. Tako kot selektor Kek tudi sam meni, da so si točko zaslužili. "Morda celo več kot to, še posebej v zadnjih 20 minutah. Imeli smo nekaj dobrih situacij, da bi lahko zmagali. Vseeno moramo biti zadovoljni. Vemo, da je Danska zelo dobra ekipa in da merijo zelo visoko na tem prvenstvu. Super začetek in gremo naprej," so njegovo izjavo s prizorišča tekme povzeli pri današnji izdaji EkipeSN. 

Ko je strel Janže v 77. minuti končal za hrbtom kasperja Schmeichla, se je zadetka zelo razveselil. S preostalimi člani ekipe so si stekli v objem. Kako je gol proslavil, si poglejte v spodnjem posnetku, v katerem je povedal tudi, da je telefon po koncu tekme gorel, toda ostati je treba na trdnih tleh in delati naprej to, kar delajo. Ker je dobro. 

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo
Martin Metelko
Slovenija - Danska.

Kako sedaj naprej? Prekmurec je medijem dejal, da se je treba najprej regenerirati in se spočiti. "Vidimo, da lahko igramo z vsakim in da se nam ni treba nikogar bati," so še zapisali v Ekipi. Janža je nekaj besed namenil tudi številnim slovenskim navijačem. Dejal je, da so čutili pozitivno energijo, da ve, da bo slovenskih privržencev v Münchnu še več in da smo skupaj močnejši. Naslednja tekma Slovenije bo v četrtek, nasprotnik pa Srbija. 

erik-janža slovenija danska izjava