vestnik

"Žuti" v beltinski šumi do novih treh točk. Beltinci - Bilje 2 : 1

Vestnik.si, 22. 9. 2024
ND Beltinci
"Žuti" so zmagali na domačem terenu.
Šport

V 7. krogu druge slovenske nogometne lige sta se od 16. ure dalje v Športnem parku Beltinci merili ekipi Beltinci Klima Tratnjek in Vitanest Bilje. Zmaga je pripadla domačinom.

Nogometaši Beltinec so v 6. krogu prvenstva doživeli hud poraz v Sežani, izgubili so z 0 : 3. Kljub porazu je vzdušje v slačilnici dobro, po besedah branilca Matjaža Kamenška-Pahiča so "žuti" odločeni popraviti vtis iz Sežane. Pričakujejo težko tekmo, vendar so prepričani v svojo kakovost in storili bodo vse, da tri točke ostanejo na domačih tleh. 

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Težački, Kamenšek-Pahič, Majcen, Ikenna Divine, Oštrek, Štimac, Štrakl, Sočič, Rantaša, Kasalo. Trener: Damjan Gajser.

Vitanest Bilje: Lipičar, Župan, Gomizelj, Furlan, Ermacora, Slavec, Sudar, Omoregie, Breganti, Hadžiavdić, Marinič, Trener: Žiga Pahor. 

Glavni sodnik je Nejc Gergič. 

Pred začetkom tekme so se nogometaši z minuto molka poklonili preminulemu 85-letnemu Ivanu Zadravcu - Vančeku, nekdanjemu nogometašu in trenerjev Beltincev. 

Tekmo ste lahko spremljali v neposrednem prenosu Nogometne zveze Slovenije ali na spodnji povezavi.

V 9. minuti vodstvo domačih. Po natančni globinski podaji Stjepana Oštreka je za učinkovit zaključek napada z neposredne bližine poskrbel Divine Igwe Ikenna. 

26. minuta srečanja, izenačenje na 1 : 1. Po podaji z desne strani je zadetek dosegel Omoregie. 

Novo vodstvo domačih v 37. minuti. Zadel je Oštrek, ki mu je vratar gostov najprej ubranil strel z bele točke, odbitek pa je nato le uspel pospraviti v mrežo. 

V drugem polčasu sta bila izključena kar dva igralca gostujoče ekipe. 

Beltinčani so zmagali četrtič v dosedanjem delu prvenstva, z novimi tremi točkami pa so se povzpeli na lestvici in so sedaj s trinajstimi točkami na 3. mestu za vodilnima Gorico (15) in Taborom (14). 

beltinci-klima-tratnjek bilje 2.-snl