vestnik

(VIDEO) ŽNK Mura Nona še enkrat z Olimpijo. Vemo, kaj moramo storiti za uspeh, pravi Kokol

Vestnik.si, 25. 4. 2024
Aleš Cipot
ŽNK Mura Nona : ŽNK Olimpija Ljubljana
Šport

Še preden bo v četrtek zvečer na mestnem stadionu Fazanerija postal znan drugi polfinalist v moški konkurenci Pokala Pivovarna Union, bomo na istem prizorišču dobili prvo finalno ekipo v ženskem tekmovanju.

Kroglice so določile, da se bosta Ženski nogometni klub (ŽNK) Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana vsega štiri dni po derbiju v državnem prvenstvu srečala še v pokalnem tekmovanju. Nedeljsko srečanje so s 3 : 1 dobile Prekmurke in Ljubljančankam ušle na enajst točk prednosti, kar bolj ali manj že pomeni, da so državne prvakinje. A kot vselej poudarjajo v soboškem klubu, je njihov cilj dvojna krona. Zato bo velikega pomena tudi polfinale, ki se bo v Fazaneriji začel ob 16.30. 

žnk-mura-nona, žnk-olimpija-ljubljana
Aleš Cipot
ŽNK Mura Nona : ŽNK Olimpija Ljubljana

Trener črno-belih Vladimir Kokol napoveduje, da bo pokalna tekma drugačna od prvenstvene. Nedeljska je bila specifična, ker so imele njegove varovanke na lestvici prednost, gostje pa so si prizadevale zaostanek zmanjšati in posledično so na igrišču stopile višje in poskušale s pritiskom doseči pozitiven izid, kar jim ni uspelo. "V polfinalu pričakujem tekmo z manj priložnostmi in z manj prostora za naše napadalke," je dejal strateg. Meni, da se bodo Ljubljančanke fokusirale na disciplinirano igro in iskale priložnosti za protinapade. "Na koncu lahko odloči en zadetek," je izpostavil v luči specifičnosti pokalnega tekmovanja. In kaj bo odločilno? Pravi, da bo Mura na zelenici izgledala dobro, pripravljeni so in vedo, kaj morajo storiti. Kajti zavedajo se, kaj prinaša uspeh v polfinalu. 

Drugi polfinalni par je ŽNK Ljubljana - Drava Ptuj. 

žnk-mura-nona pokal-pivovarna-union polfinale žnk-olimpija-ljubljana fazanerija