vestnik

Vladimir Vermezović se je predstavil kot nov strateg Mure. "Celo življenje sem črno-bel in vesel sem, da sem prišel v Mursko Soboto"

Vestnik.si, 6. 9. 2023
Jure Kljajić
Novinarska konferenca NŠ Mura.
Šport

Nogometna šola Mura ima novega trenerja. Vodenje ekipe je po tem, ko je nekaj tekem na klopi sedel Darjan Slavic prevzel srbski strokovnjak Vladimir Vermezović. Pogodbo je podpisal do konca sezone.

Predsednik Mure Robert Kuzmič je ob predstavitvi novega trenerja dejal, da je končno napočil trenutek, ki so ga vsi dolgo čakali. Po sporazumni prekinitvi sodelovanja z Dejanom Grabičem so si vzeli kar nekaj časa, a so si vsi skupaj želeli, da se situacija čimprej reši, in da najdejo stabilno ter srednjeročno ali celo dolgoročno rešitev. Iskanje novega trenerja po njegovih besedah ni bilo enostavno. Strokovni štab se je te naloge lotil analitično, preverili so nekaj variant in opravili razgovore z več trenerji. Na koncu so glede na situacijo in zmožnosti izbrali Vladimirja Vermezovića, saj so njihovi pogledi na usmeritve in cilje kluba skupni. "Ima bogate izkušnje, verjamemo v njegov pristop in delo," tako Kuzmič, ki Vermezovića opisuje tudi kot karizmatičnega trenerja z bogatim življenjepisom. "Verjamem, da bo s svojimi izkušnjami pripomogel k temu, da se bo krivulja začela obračati navzgor," je dejal in mu zaželel uspešno delo ter naj prinese veselje navijačem. 

vladimir-vermezović, nš-mura, novi-trener
Jure Kljajić
Robert Kuzmič.

Vermezović je hitro dodal, da je Kuzmič pozabil še na eno skupno stvar, to je črno-bela barva. "Celo življenje sem črno-bel. Počutim se kot doma," tako srbski strokovnjak, ki je pritrdil, da so se z vodstvom kluba strinjali okoli nogometne filozofije in vesel je, da je dobil priložnost voditi Muro. "Upam, da s pomočniki ne bomo razočarali. Pred nami je veliko dela, dali bomo vse od sebe, da navijačem Mure, o katerih sem slišal le najboljše, damo veliko radosti." Pristavil je, da si želi, da bodo imeli igralci Mure enak odnos do kluba, kot ga imajo navijači. 

Z Vermezovićem je iz Beograda prišel Slaven Kovačević, sodeloval bo tudi z Darjanom Slavicem in Alešem Lukom, prav tako se bodo v trenersko delo vključevali trenerji iz mladinskega pogona. 

vladimir-vermezović, nš-mura, novi-trener
Jure Kljajić
Vladimir Vermezović.

60-letni trener si je ogledal zadnji Murini tekmi. Pravi, da kvaliteta je in da ni vse tako črno, kot se v tem trenutku zdi. Veliko koristnih informacij je dobil tudi od ljudi, ki so doslej delali z igralci. Od njih bo zahteval maksimum, saj se le s trdim delom lahko dvignejo. Poudarek bo dajal tudi razvoju mladih nogometašev. Več o sistemu in načinu igre, ki jo bo gojil, pa bo povedal po tem, ko se spozna z igralci in ekipo. 

vladimir-vermezović, nš-mura, novi-trener
Jure Kljajić
Vladimir Vermezović.

Na konferenci je sodeloval tudi tehnični direktor Gregor Balažic. Predlog, da Vermezović pride v Mursko Soboto, je bil njegov. Pri odločitvi o novem trenerju je pretehtalo tudi to, da se v Muri zahtevajo enake stvari kot v Partizanu. Vermezović je s takim načinom dela poznan in ve, kakšni so cilji kluba. 

vladimir-vermezović, nš-mura, novi-trener
Jure Kljajić
Gregor Balažic.

Vermezović je nazadnje deloval v Združenih arabskih emiratih, kjer je treniral Hatte. Kot nogometaš je igral za Partizan, Sporting Gijon, Panionios in Hannover 96. Zbral je tudi dva nastopa za reprezentanco Jugoslavije. Kot trener je sprva vodil Teleoptik, nato se je preselil na klop Partizana, kamor se je vrnil v sezoni 2012/2013 in se z njimi veselil državnega naslova. Deloval je tudi kot trener Spartaka iz Trnave, Bodučnosti in južnoafriških Kaizer Chiefs in Orlando Pirates. 

nš-mura vladimir-vermezović trener predstavitev