vestnik

Vrste NŠ Mura okrepil branilec Gaber Dobrovoljc

Vestnik.si, 12. 6. 2023
NŠ Mura/FB
Gaber Dobrovoljc
Šport

Nazadnje je igral pri Radomljah

Kot sporoča NŠ Mura na svoji spletni strani, je njene vrste okrepil 30-letni branilec Gaber Dobrovoljc, ki je večino kariere preživel v Domžalah. Doslej se je dvakrat preizkusil tudi na tujem, v sezoni 2019/20 je bil član turškega Fatih Karagümrük Spor Kulübü, v Islandiji pa je igral za KA Akureyri. Nazadnje je bil član Radomelj. 
Dobrovoljc je v Prvi ligi Telemach doslej zbral 215 nastopov in ob tem dosegel 16 zadetkov, zaigral pa je tudi na 21 tekmah slovenskega pokala in se dvakrat vpisal med strelce. Pogodbo z Muro je podpisal do 31. decembra 2024.
»Gaber je nogometaš, ki je v Sloveniji že dokazal svojo vrednost. Verjamem, da smo z njim dobili izkušnje v obrambi. Najbolj pomembno je to, da je klub zrelim letom še vedno zelo ambiciozen in željan napredka,« je povedal predsednik kluba Robert Kuzmič.
»Takoj, ko sem izvedel, da se Mura zanima zame, sem bil vesel in zadovoljen, ker vem, da gre za enega največjih klubov v Sloveniji. Predvsem si želim doživeti to atmosfero Fazanerije. Vsakič, ko sem prišel sem, sem se počutil dobro. Navijači res znajo narediti pravo vzdušje in to je bil zagotovo eden od razlogov, da sem se odločil za prihod v Muro. Mislim, da je to en korak naprej v moji karieri in se že zelo veselim,« pa je povedal novopečeni Muraš.
nš-mura gaber-dobrovoljc